review articles

דלעת1

New member
review articles

מהם review articles, בהקשר הבא: Yang..studied review articles on field thoery by Wolfgang Pauli..

Fanja

New member
אלה מאמרים הסוקרים, מתארים ומבקרים

את הספרות המקצועית בנושא מסוים בזמן נתון. אם אני מבינה נכון, יאנג חקר מאמרים כאלה שסקרו וביקרו את התאוריה של פולי. אתה עדיין עם ה קוונטים, הא? review articles: http://www.lib.duke.edu/libguide/fi_review.htm

דלעת1

New member
אה, את מבינה

שמאמרי הסקירה היו על התיאוריה של פאולי? כי אני הבנתי שפאולי כתב את מאמרי הסקירה (במחשבה שניה, נראה לי שאת צודקת). וכן, אני עדיין עם קוונטים..אבל זה הפרק האחרון

Fanja

New member
אל תמהר, אולי אתה צודק!

נראה לי שתחבירית, שניהם אפשריים. אז שוב: מה הקשר או המשפט/פסקה?
Yang..studied review articles------- on field theory by Wolfgang Pauli.. Yang..studied ------ review articles on field theory by Wolfgang Pauli..​

Fanja

New member
וגם מבחינה תוכנית, שהרי

Pauli כתב מאמרי סקירה כאלה וגם אחרים כתבו מאמרי סקירה על עבודותיו ... הממ...

דלעת1

New member
המשפט הוא כמו שציטטתי

במחשבה שלישית אולי בעצם כן צדקתי: Yang had thoroughly studied review articles on field theory by wolfgang pauli, one of the sharpest theoretical physicists of the time. זה נשמע שהמאמרים נכתבו בידי פאולי, לא שהתיאוריה היא שלו (למרות שהוא אכן היה אחד ממפתחיה. בכל מקרה אני לא זוכר שהיא קרויה על שמו).

Fanja

New member
מה שקרוי על anu zv:

1)The Pauli Effect החביב עליי 2) The Pauli exclusion particle וקצת שוטטתי עכשיו בגוגל וראיתי שהוא דווקא כתב מאמרים כאלה על תורת היחסות'בעוד שהוא אכן היה בין מייסדיה של הfield theroy/ לא עזרתי הרבה, הא?

דלעת1

New member
תודה בכל מקרה../images/Emo13.gif

רק עכשיו שמעתי על 'אפקט פאולי', כך שחידשת לי משהו! (באמת מצחיק...)

Fanja

New member
מה, חכה שתשמע על אפקט פנג'ה!

לפי בעלי, סיר אוכל תמיד נשרף בקירבתי.

august west

New member
לפי תורת הקוונטים, שניהם נכונים ../images/Emo3.gif

אבל במקרה הזה, פאולי הוא שכתב את מאמרי הסקירה על QFT, הידועים תחת הכותרת: Collected Scientific Papers by Wolfgang Pauli אז המובן השני של פניה הוא הנכון.

דלעת1

New member
../images/Emo26.gifועוד שאלה קטנה--

once the differnces due to the different electric charges are allowed for- ...- neutrons and protons..interact in the same way. משמעות המשפט היא שאם מבטלים, או מתעלמים, מההבדלים הנובעים מהמטען החשמלי השונה של פרוטונים וניוטרונים- הם מתנהגים באותה צורה. השאלה שלי היא מה פירוש הביטוי allowed for בהקשר הזה?

august west

New member
allowed for ~= accounted for

פחות או יותר... שאפשר כמעט מילולית לתרגם ל-לקחת בחשבון

למעלה