retalin או concerta

astro11

New member
retalin או concerta

שלום... אני סטודנט לתואר שני בשווק.. עושה עבודה על שוק התרופות ומתמקד בתרופות לקשיי ריכוז... אשמח לקבל אינפורמיצה מהמומחים והמנוסים בתחום... 1) יש בשוק שתי תרופות ? (רטלין וקונסרטה?) 2) מי קהל היעד של שתי התרופות? 3) מה היתרונות והחסרונות שלהן בעייני המומחים? 4) האם מי מבינהן "נחשבת מקובלת" יותר.. ולמה? 5) מי מחליט על איזה תרופה להמליץ? הרופא? למה ימליץ על אחת ולא אחרת? 6) האם יש מקום לתרופה חדשה בשוק.. ושאלה אחרונה והכי חשובה.... אם הייתם משווקים של התרופות בארץ.. אל איזה קהל יעד הייתם פונים ואיך? אני יודע שזו שאלה לא שגרתית כאן.. אבל נראה לי שכאן יש פורום הכי רציני ומקצועי בעניין.. ואם מישהו יתנדב לעזור לי ולהשקיע קצת באינפורמציה .. אהיה אסיר תודה...

שאלות רבות

ישנן יותר משתי תרופות. וישנן המון שאלות ...המון תשובות. את כולן תוכל למצוא בקישורי הפורום שלנו, המחולק למדורים ויוכל לענות לך גם על השאלות שיצוצו אחרי מענה לאלו שכבר ציינת. עקב השעה המאוחרת לא אוסיף תשובות ומתנצלת על כך מראש- אך בטוחה כי כל התשובות יימצאו לך בספרייתנו.

zivadina

New member
תרופות להפרעת קשב ורכוז

שלום רב לך. 1.התרופות המומלצות כ"קו ראשון" להפרעת קשב ורכוז הן: ריטלין רגיל, ריטלין SR, ריטלין LA, קונסרטה, סטרטרה, אדרל. שתי האחרונות אינן בשוק וניתן לרכשן רק עם טופס יבוא אישי. ריטלין רגיל ו-SR כלולים בסל התרופות ומסובסדות באופן מלא. ריטלין LA וקונסרטה רשומות בפנקס התרופות ומסובסדות או לא על ידי הקופות. 2. קהל היעד שלהן הם ילדים, נערים ומבוגרים עם הפרעת קשב ורכוז, בגילאים 5.5 עד 80. 3. כדי לקרוא את החסרונות והיתרונות, חפש כל תרופה לפי שמה במדור "טיפול תרופתי" שלנו. (הסידור שם הוא לפי א"ב) 4. המקובלות ביותר הן ריטלין רגיל, SR וקונסרטה, כאשר עכשיו גם ה-LA נכנסת לשימוש. 5. הרופא ממליץ על סוג התרופה לפי תגובת הילד (תופעות לוואי) לתרופה ולפי משך ההשפעה הנחוץ של התרופה. 6. תמיד יש מקום לתרופה חדשה שתגדיל את הרפרטואר הטיפולי. הבעיות העיקריות הן תופעות הלוואי, הצורך במינונים משתנים והקושי של ילדים לבלוע כדורים (ה-LA אמורה לענות על שלושתם). שוב, עדיין אין תרופה שמתאימה לכולם, כי כל גוף מגיב אחרת לאותה התרופה. 7. כאמור, קהל היעד הוא ילדים ומבוגרים עם הפרעת קשב ורכוז. הבעיות העיקריות של ההפרעה ניכרות בזמן לימודים או ביצוע משימות שכוללות פעילויות פאסיביות, מונוטוניות ומשעממות, או משימות שדורשות התארגנות. אצל ילדים הבעייה התנהגותית ואקדמית, אצל המבוגרים היא בעיקר אקדמית וארגונית.

zivadina

New member
חשיבות הגיוון בתרופות

חשוב לציין שהחומר הכי "ותיק בעסק" הוא הריטלין, methylphenidate, אשר מגיע עם מנגנוני פיזור שונים שנועדו להאריך את משך ההשפעה הבסיסי שלו, שהוא 4 שעות. משפחת הריטלין כוללת את: ריטלין רגיל, ריטלין SR, ריטלין LA, קונסרטה. נמצא שיש אנשים שמגיבים היטב לסוג ריטלין אחד ומגיבים גרוע לסוג ריטלין אחר. ישנם כ-15% מן האוכלוסיה שלא מגיבים היטב לחומר, ולכן קיימות התרופות האחרות: אדרל וסטרטרה. לכן, חשוב שתהיינה תרופות ממגוון חומרים, מגוון מנגנוני פיזור, מגוון מנות ומגוון טווחי השפעה.

astro11

New member
המון תודה.... ועוד שאלה קטנטנה

שוב.. הרבה תודה על העזרה...העזרה שכתבת בהחלט מועילה ו"מכוונת" אני מאמין שהעבודה שלי מעלה את הנושא לרמת האקדמיה ויתכן שאף חברות תרופות יתנעיינו בה .. וכך.. תרומתי המיזערית..לפתיחת דיון מודעות ופיתוח התחום.. שאלה נוספת...בפאן השיווקי.. מי הכי משפיע על הביקוש? הרופא? ההורה? המבוגר? כלומר.. מי הכי משפיע על איזו תרופה לצרוך? רב המדובר כאן בפורומים הוא על הילדים.. אני יכול להסיק שפלח השוק החשוב ביותר הוא ההורה? האם יש לפעול שווקית על ההורה או על הרופא לדעתך? ולמה קונסרטה , לעומת רטלין, מוכרת פחות ולהבנתי, פלח השוק שלה קטן יחסית (אם יש למשהו נתון על מכירות אשמח לדעת) שוב.. מודה לך מאד..

קונצרטה חדשה ולא מסובסדת

רופאי המשפחה בכלל לא מכירים את התרופות האלו, אנחנו מספרים להם שהן ישנן - אולי לא יזיק קצת שיווק לרופאים.

astro11

New member
מה דעתך, חגי, על רוקחים כקהל יעד

קהל יעד שווקי לתרופות כאלה? או שכדאי להשקיע בשיווק לרופאים שרושמים את התרופות?

מי זה חגי?

ובכלל רואים שאתה לא מפה רוקחים שונאים תרופות כספת. בכלל, לא מבינה את עניין שיווק התרופות.

אבל אם כבר אתה מתעניין

הרופאים ב"כ רושמים רטלין רגיל, סטנדרטי. כל הנגזרות האחרות של רטלין הן בבחינת שיפור איכות חיים, ולכן ב"כ היוזמה לעבור תרופה באה מהמטופלים עצמם. דברים אחרים (סטרטרה) ב"כ נותנים רק אם הרטליו לא משפיע, או אם תופעות הלוואי שלו מאוד קשות. זה לגבי מי שבוחר בפועל היום את התרופה. אתה אמור לדעת יותר טוב מאיתנו בשיווק...

חגי שור

New member
מי אני - אני רוקח

אני רוקח שרואה יום יום הרבה add/adhd והוריהם. במלוא הצניעות אני הרוקח שרואה הכי הרבה ADD. נכון "תרופות כספת" כהגדרתך הן תרופות שדורשות המון ניירת ולכן חלק מהרוקחים לא ששים לטפל בהן. שיווק התרופות הוא אכן עסק מסובך. אם יש לך שאלה ספציפית - אענה.

zivadina

New member
הרוקח חגי שור ייעץ בנהלי רוקחות

היות שהוא גם רוקח וגם בעל בית מרקחת אשר מתמחה באספקת תרופות שאינן כלולות בסל התרופות.

אופס

לא קראתי את השם של המומחה, וההודעה לא היתה משורשרת אליו, אז לא הבנתי מאיפה בא השם. מצטערת.

zivadina

New member
זה רק מראה שלא נכנסת מספיק

כדי להתעדכן בחידושים שלנו...

חגי שור

New member
סקירה של תרופות ל ADD

zivadina ניתחה נכון את המצב. בדרך כלל מתחילם בריטאלין ואם אינו עונה על הצרכים עוברים לאדרל ולסטרטרה. כאמור בשלב הראשון משתמשים בריטאלין על כל סוגיו. התרופה זולה יחסית, זמינה ועונה על צרכי רוב המשתמשים. לריטאלין יש תופעות לוואי רבות המופיעות בעוצמה שונה אצל משתמשים שונים. תופעות הלוואי מופיעות או עקב ספיגה מהירה של החומר שגורמת לרמות גבוהות מידי בדם, ו/או כאשר הרמה של החומר יורדת ומקבלים "ריבאונד אפקט". לכן ישנה חשיבות רבה לצורת הספיגה של החומר. מייצרים אותו בצורות שונות: הריטאלין הפשוט, ריטאלין SR שאמור להיות בשחרור מושהה, אבל למעשה אינו מוצלח במיוחד. קונצרטה או ריטאלין LA שהם ריטאלין שפועל למשך שעות רבות יותר. אדרל: בן דודו הרחוק של ריאטלין. מורכב מארבעה חומרים שונים. בד"כ פחות תופעות לוואי ויעילות רבה יותר. המגרעת העיקרית היא מחיר יותר גבוה וביורוקרטיה כי התרופה מיובאת ביבוא אישי. סטרטרה: חומר שונה לגמרי מהקודמים. לוקחים אותו מידי יום ולא רק כשרוצים פעילות. מתחיל לפעול רק אחרי שלושה שבועות. יש לעלות במינון בהדרגה. מנגנון פעילות שונה לגמרי מריאטלין. אינו מוגדר כנרקוטי. תופעות לוואי מעטות ונדירות יחסית: כאבי ראש כאבי בטן דיכאון ועוד, אבל כאמור מופיעות רק אצל חלק קטן מהחולים. אינו גורם לטיקים. מגרעת עיקרית: ביורוקרטיה של יבוא אישי ומחיר יחסית גבוה. יש אינסוף מידע על התרופות כולל באתר תפוז. אבקש להדגיש שתי נקודות: לכל טיפול יש תופעות לוואי. לאי טיפול תרופתי תופעות לוואי חמורות הרבה יותר. לכל אחד מתאימה תרופה שונה ובמינון שונה. יש לעקוב אחרי המטופל ולבדוק את התוצאות של הטיפול כולל תופעות לוואי. יש להתאים את המינון, במסגרת הטווח המקובל, למטופל הספציפי. אפשר לערוך שינויים במינון כדי להגיע למינון בו לא יהיו תופעות לוואי ונקבל השפעה מיטבית. חגי שור

avilike

New member
שאלה

חגי. באם אתה יודע, אולי תוכל לעזור לי?. מה ההבדל העיקרי בין סטרטרה לאדרונקס, האם לסטרטרה יש אפקט אנטיכולינרגי, האם הFDA ניפק איזושהי סיבה לכך שהאדרונקס לא קיבל אישור(ואת מי אפשר לשאול), האם פעילות גופנית בזמן אדרונקס תגרום לעלייה גדולה מידי ברמות האדרנלין, וכן מכיוון שאדרונקס מגביר את רמות הדופמין ב PFc, איזו השפעה יש לריטלין+אדרונקס על מדד זה לעומת ריטאלין בלבד?. לא מצאתי מחקרים שבודקים אדרונקס+ריטלין, ועל סטרטרה כמעט ולא מצאתי מחקרים שלא דנים ב"יעילות הכללית של התרופה על סמפטומי ADHD". אני אודה לך מאוד באם יש לך מידע נוסף על התרופות הללו בהקשר של פעילות מינית\גופנית(בעיקר בגברים כי לפי מה שהבנתי הם מגיבים בצורה חריפה יותר במצבים אילו, לדוגמא עלייה ניכרת ברמות הקורטיזול), ועל שילוב שלהם עם ריטלין. כמו כן אם אני טועה או לא מדייק במשהו אודה לך אם תרחיב(לחלק מהדברים יש לי רפרנסים למחקרים(דרך האוניברסיטה), וחלק הם בגדר "השערות"
" רב תודות!!

zivadina

New member
ייעוץ תרופתי נא להפנות לד"ר מנור

חלוקת העבודה בין המומחים שלנו היא: ד"ר מנור: התאמת תרופות ושילוב בין תרופות ד"ר מיכל שחר: תכונות של תרופות הרוקח חגי שור: נוהלי רוקחות

sharon84

New member
שאלה לרוקח חגי שור:

מה המחיר של חפיסת סטרטרה במינון 40 מ"ג, ו-60 מ"ג?? האם היבוא באמצעות טופס 29 א' חייב לעבור באיזושהיא צורה דרך קופת חולים או שאם פונים לפסיכיאטר באופן פרטי אז הוא ממלא בעצמו את ה-29 א' והכל נשאר חסוי ולא נרשם או עובר דרך קופת החולים? תודה רבה ויום טוב!!

חגי שור

New member
סטרטרה - מחיר ויבוא

כל המינונים של סטרטרה עולים 639 ש"ח ל 28 קפסולות (לא ניתן לחצות). המינון המקובל הוא אחד ליום. עולים בהדרגה במינון עד שמגיעים למנון הרצוי שנקבע בד"כ לפי המשקל. קופ"ח לא משתתפת בעלות או בביורוקרטיה. רופא ממלא באופן אישי את הטופס 29 ללא קשר לקופ"ח. לרופאים שעוסקים בכך יש בד"כ את הטפסים.

למעלה