research assistant / teaching assistant

• פותח הנושא ateo
  • פורסם בתאריך

ateo

New member
research assistant / teaching assistant

שלום לכולם,

בכל האניברסיטאות שאליהן נרשמתי לדוקטורט (בביואינפורמטיקה, בארה"ב) כתוב שמקבלים מלגת שכר לימוד ומלגה מלאה. בחלקן היה כתוב שהכסף ינתן כfellowship או כ research/teaching assistantship.
אני מבין את המשמעות של TA - זה כמו המתרגלים בארץ פחות או יותר, תקנו אותי אם אני טועה. מה המשמעות של RA? לעזור לחוקר במחקר? זה לא מה שעושים ממילא?

תודה

ateo

New member
יש למישהו הבהרה בנושא?

יש למישהו הבהרה בנושא?

Gidi Shemer

New member
אני אנסה

אני אכתוב מה שאני מכיר מהסביבה שלי, אבל אני לא משוכנע ב- 100 אחוז. הסיבה שאני פחות מכיר את הנושא היא הסיבה שאתה מכיר פחות את הנושא- אני בא, כמוך, מתחום שהמחקר במעבדה מהווה את עיקר הדוקטורט.

להבנתי, יש תחומים בהם הדבר לא כך והדוקטורט כולל המון קורסים וגם כמובן תיזה. בתוך המסגרת של הדוקטורט, RA יהיה עבודה עם חוקר על המחקר שלו, לאו דוקא כחלק מהתיזה שלך. יש לי ידידה שעושה דוקטורט בסיעוד ועושה משהו דומה. לך זה לא יהיה רלבנטי מן הסתם.

Gidi Shemer

New member
ואוסיף

גם כביולוג, אני מניח שהמנחה שלך ישלם/תשלם חלק מהמלגה שלך דרך גרנט המחקר שלו/ה. זה מן הסתם יהיה ה- RA במקרה שלך.

טוב, פה כבר אשאיר למומחים לתקן.

ateo

New member
אבל הם כותבים את זה כאופציה באתר של התכנית

זה נכתב ספציפית לגבי ביואינפורמטיקה. בגלל שהתחום הוא אינטרדציפלינרי, יש ממילא נתייה ל
I scratch your back, you'll scratch mine.
כלומר, עובדים על פרוייקטים צדדים עם ביולוגים כדי שאתה תעבד להם נתונים במחקר שלהם והם ייצרו לך נתונים למחקר שלך. לא ברור לי עדיין איפה הRA משתלב כאן.

Gidi Shemer

New member
תראה, רק על עצמי לספר ידעתי

או במקרה הזה, רק על מחלקתי.
יש אצלנו דוקטורנטים בשני מסלולים- ביולוגיה מולקולרית/תאית ואבולוציה/אקולוגיה. במסלול של המולקולרית יש מספיק כסף והסטודנט ממומן לגמרי, ללא תלות במנחה (האחרון יכול להשלים הכנסה).

במסלול העני יותר של אבולוציה/אקולוגיה מקור המימון המרכזי הוא TAship או, שמידה והמנחה מסוגל- המנחה. החלק האחרון מוגדר כ RA.
הנה פה:
http://bio.unc.edu/graduate/eeob/support/

הכי טוב יהיה כמובן לברר עם המחלקה הספציפית שלך.

Philip Jr

New member
אני אוסיף מהניסיון שלי

גם אצלנו במחלקה (פסיכולוגיה) יש אפשרות ל - TA, RA או FELLOWSHIP.

אני הייתי TA הסמסטר, וגם הבא אך יש לי קולגות רבות בתפקיד RA. לפחות אצלנו, מדובר בעבודה במעבדה של חוקר X ותמיכה במחקר שלו/שלה, לעומת מחקר עצמאי או שיתופי פעולה מרצון עם החוקרים Y ו - Z. למשל ידידה שלי RA במעבדה לחקר של הקוגניציה של פעוטות, עובדת משמרות במעבדה שהיא לא משתייכת אליה בעצמה.

Micha811

New member
זה אינדיקציה למקור הכסף

באופן גס:
Fellowship - מלגה שניתנת כ"פרס" מקרן מסויימת עבור קריטריונים מסויימים
TA - מלגה שניתנת בתמורה לביצוע תפקידי הוראה, לכן הכסף כנראה יגיע מתקציב המוסד/פקולטה שמוקצה עבור תשלום להוראה.
RA - כסף שניתן עבור "עבודת מחקר". הרעיון הוא שאת הכסף נותן המנחה שעבורו נעשית העבודה מהתקציב שלו (שהוא קיבל מגראנטים, שיתופי פעולה וכד').

כך שבאופן פרקטי יכול מאוד להיות שהסטודנט לא יבדיל בין להיות על RA ל-Fellowship, מכיוון שבשתיהם הוא פשוט מבצע את עבודת המחקר שלו ללא שום מטלות נוספות (בניגוד ל-TA שדורש מטלות הוראה). פשוט מקור הכסף בכל אחד הוא שונה, וייתכן שמנחה מסויים לא יוכל להעסיק סטודנט ללא Fellowship כי כרגע אין לו מקור מימון על מנת שיועסק כ-RA.

זה בגדול ההבדל כפי שאני רואה אותו מהקוביה שלי.
Your mileage may vary.

Sonic hedgehog

New member
בדרך כלל אם אתה לא מלמד ומקבל שכר כTA

השכר שלך נחשב כמשכורת RA. אתה לא עושה מחקר נוסף אלה זה משכורת על המחקר במעבדה. יש מקומות שבהם להיות TA הוא אפציונלי (או בחלקו אופציונלי) ואתה מקבל משכורת מעבר לRA. בכל מקרה כשאתה מנסה להחליט על מקומות לאחר הקבלה תברר מה חובות ההוראה בכל מקום ואם הם קיימים (בדרך כלל בתוכניות שמשוייכות לבית הספר לרפואה לא יהיה חובת הוראה)

למעלה