REM Dreams VS. Non-REM Dreams

Neurosis

New member
REM Dreams VS. Non-REM Dreams

קיימת תפיסה מוטעית ודי רווחת שחלומות (ובפרט חלומות צלולים) מתרחשים אך ורק בזמן שנת ה-REM. למעשה יש חלימה גם בשינה שהיא לא REM, אך מדובר בסוג שונה של חלומות: http://academic.pgcc.edu/~mhspear/sleep/stages/nrsleep.html נתקלתי בזה לאחרונה וזה נראה לי מעניין משתי בחינות: 1. קראתי כבר כמה פעמים טענות נחרצות שחלומות צלולים יכולים לקרות רק בשלבים המאוחרים של השינה, ולכן אין כזה דבר ללכת לישון ולקבל חלום צלול באופן מיידי. זה כנראה פשוט לא נכון - אפשר לקבל חלומות צלולים בכל רגע במהלך השינה. 2. מעניין אותי לבחון את ההבדלים בין שני הסוגים של החלומות, האם אצלכם יש הפרדה כזאת בין חלומות "עניניים" יחסית לבין חלומות פנטסטיים ו"מטורפים" (שמקושרים ל-REM)? אני בהחלט שמתי לב להבדל בין שני הסוגים של החלומות, ולצערי החלומות REM מאוד נדירים אצלי (בלי קשר לאחוז החלומות הצלולים מתוכם). רציתי לדעת אם יש למישהו טיפים לגבי איך לעודד שנת REM ביום-יום. טוב בעצם בלילה. :)

makron2

New member
יש הטוענים שבכלל ערים בצורה חלקית

במצבים מסויימים בחצלול,בגדול כל ההבחנות האלו לא משנות את העובדה שזה פשוט כיף ומאחר ואנו לא מנהלים מחקר בצורה מקצועית צריך להתייחס לכל חומר שקוראים במידת הספקנות,לא שזה יעזור הרבה מאחר והמידע נקלט בחלקו. 1.המידע היה מוטעה,החלומות הצלולים בתחילת הלילה הם קצרים יותר ואיכותיים פחות ורוב הסיכויים שחלומות אחרים ימחקו את זכרונם. חלומות זוכרים אך ורק שמתעוררים בשלב מסויים שלהם,עצם הרצון לזכור אותם לרוב יגרום למיני/מיקרו התעורריות למינהם. 2.חלום זה חלום,יש מוזרים ויש שנראים שגרתיים אך גם החלומות האלה מוזרים ברגע שיודעים מה לחפש(לרוב בדיעבד). "טיפים לגבי איך לעודד שנת REM" - הצורך פה הוא לא בעידוד עוד זמן חלום אלא יותר בשיפור הזכרון לעולם החלום(יומן חלמות).

Neurosis

New member
אוקיי

תודה על התשובה, באמת אולי התייחסתי יותר מידי ברצינות למידע שהיה בלינק - מצד שני זה לא מדויק להגיד שאין שום מחקרים מסודרים בנושא הזה, סה"כ חלומות זה כן תחום "חקיר" בכלים מדעיים, בופאן מוגבל כמובן לגבי העידוד שנת REM, זה שונה מלהשיג עוד זמן חלום - יש לי די הרבה חלומות שאני זוכר ברמה כלשהי, אבל דיברתי על סוג מסוים של חלומות חזקים ו"פנטסטיים" שהספקלוציה שלי היתה שהם קורים בזמן שנת ה-REM. אולי זה באמת טעות וכל מה שצריך זה לשפר את היכולת לשלוט בחלומות, אני אנסה להתאמן על זה יותר

makron2

New member
הבהרה...

"אולי זה באמת טעות וכל מה שצריך זה לשפר את היכולת לשלוט בחלומות" - אמרתי שעדיף לעבוד על יומן חלומות כדי לזכור את החלומות הקיימים שלך,עצם הפעולה וההתמקדות בעולם החלום יגרמו לחווית חלום עשירה יותר ושליטה זה כבר נושא נפרד.

למעלה