Relocation לאנגליה

lako1

New member
Relocation לאנגליה

שלום לכולם, קיבלתי הצעת עבודה מהחברה הישראלית בה אני עובד (בינלאומית) לעבור למשרד בלונדון. עברתי על השאלות שעלו בפורום בעבר אבל נותרו לי מספר שאלות: 1. כרגע יש לי חברה אבל אנחנו לא נשואים. אני מקבל אשרת עבודה מהחברה - האם יש דרך שגם היא תקבל? ממה שהבנתי אנחנו צריכים להיות ידועים בציבור - אם כך איך אני עושה הליך כזה? 2. במידה ואני וזוגתי מתחתנים. האם היא מקבלת את אשרת העבודה אוטומטית שאני מקבל או שצריך לעשות איזשהו הליך? אם כן אז כמה זמן זה לוקח (בערך)? 2. קראתי מספר תשובות לגבי העברת כלבים אבל אני קצת מבולבל. האם זה נכון שהחל מ-2012 התנאי היחידי להעברת כלב הוא הוכחה על חיסון כלבת (ובדיקת דם...) ואין צורך בהסגר? 3. מבחינת מיסוי. הבנתי שמס ההכנסה באנגליה הוא 20% עד 35K ו-40% מעל. זה נכון? מעבר לזה, האם אני צריך לקחת בחשבון ניכויי מס נוספים מהשכר שלי? 4. מבחינת עלויות - אני יודע שקשה מאוד להעריך והאפשרויות רבות אך בהנחה ואני וזוגתי מתכננים לחיות באיכות חיים סבירה - חישוב של כ-1,800 פאונד לשכר דירה + חשבונות על הדירה, ובערך 700 פאונד למחיה זה ריאלי? האם אפשר לחיות כך בלונדון בצורה סבירה? תודה רבה

TrigATUSA

New member
עבור (4)

1800 לשני אנשים בלונדון זה סכום יפה, ואפשר למצוא בזה דירה יפה או מרכזית או גדולה יחסית, בהתחשוב בעובדה ש 1 BEDROOM סבירים מתחלים ב 1200 פאונד לחודש לחישוב משכורת ומיסים יש המון מקומות באינטרנט, למשל http://listentotaxman.com/index.php

גוזליה

New member
עבור

בקר12

New member
כמה תשובות

1. לא פירטת על איזה ויזה אתה עובר (TIER2, העברה בין חברתית או אחר?). בעיקרון, בת זוג של עובד מהגר יכולה לקבל ויזה למדינה (שתאפשר לה גם לעבוד) אך היא נדרשת לעבור תהליך (התלויה גם בסוג הויזה שלך) כולל למשל מבחן באנגלית וייתכן שדירוג על פי שיטת הנקודות. לזוגות לא נשואים, נדרשת הוכחה של כשנתיים של מגורים יחד/ניהול משק בית משותף. יותר פרטים ב http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/partners-families/migrant-workers-students/ 2. אם אתם מתחתנים תהליך הוצאת הויזה שלה יותר קל אבל עדיין צריך תהליך ושום דבר לא אוטומטי. אולי תדרוש שהעבודה שלך תממן את הויזה של חברתך וככה תוכל לפנות לעורך דין שיאיץ את התהליך? אגב, אם היא (או אתה) יכולים להוציא אזרחות אירופית אז התהליך נעשה כמעט אוטומטי ומהיר. 3. לגבי הכלב. זה נכון. שים לב אבל שזה יוריד מהיצע הדירות הפוטנציאלי שישכירו לך 4. בעיקרון כן. יש גם ביטוח לאומי ואולי עושים לך גם הפרשה פנסיונית. בכל אופן תחפש UK SALARY CALCULATOR ותוכל להזין את המשכורת שלך ולהתרשם מה הנטו 5. מה זה "סביר"? יש פה המון שירשורים על זה ואפילו כתבה של YNET ששטענה שצריך מינימום משכורת שנתית של 60000 או 70000 פאונד לזוג בלונדון. בעיקרון אם תשכרו דירת שני חדרים (כלומר חדר שינה אחד) במקום סביר (בפרבר, לא קרוב למרכז) אז החישובים שלך ראלים ואפילו מחמירים. לדעתי, אם המשכורת השנתית שלך מעל 40,000 פאונד ברוטו אז כזוג (ללא ילדים) תוכלו לחיות סביר בלי "להתכלב" יותר מדי. אם חברתך תעבוד אז בכלל המצב ישתפר.

בקר12

New member
תיקון קל - גם העברה בין חברתית היא תחת שיטת

הנקודות כיום כלומר רוב הסיכוי שגם חברתך תצטרך דירוג על פי שיטת הנקודות. בכל מקרה, תברר מה סוג הויזה שעושים לך.

יעלי9

New member
אני לא בטוחה שאתה צודק לגבי האנגלית

אלא אם כן היה שינוי גורף בשנה האחרונה אני הגשתי בקשה לטייר 2 לפני פחות משנה ובמקרה של ויזת עבודה מי שצריך לצבור מספיק נקודות הוא המבקש הראשי. בני משפחתו לא צריכים להוכיח כלום מלבד קשר מדרגה ראשונה אל המבקש הראשי. כמו שציינת בעבר, הם אף נהנים מדרגת חופש גבוהה יותר באפשרויות התעסוקה שלהם מפני שאינם כבולים לאף מעסיק. לדעתי מה שידרוש הכי הרבה מאמץ הוא להוכיח את הקשר בינהם מפני שאינם נשואים.

בקר12

New member
את צודקת והארת את עיני. הלינק שנתתי

היה נכון אך עשיתי סלט. צריך גם להוכיח כמובן יכולת תמיכה בבת הזוג.

גוזליה

New member
אני ממש לא מסכימה עם הכתבה ההיא

(בהערת אגב)- אני חושבת שההערכות שם מופרכות ומופרזות. מסכימה עם טריג- ב2500 פאונד - זוג יכול לחיות מעולה. גם ב2000. מסכימה עם יתר הנקודות החשובות שהעלית- בעיקר לגבי הכלב

בקר12

New member
כהרגלנו אנחנו מסכימים.

לא כתבתי שאני מסכים לכתבה של YNET. ציינתי אותה כדוגמא לטווח הרחב של דעות שיש על הנושא (ראי ערך "כמה עולה חליפה ליתום"?) אם זוג יכול לחיות מעולה ב 2000 פאונד נטו לחודש אז מדובר על 24,000 נטו לשנה כך שמשכורת של 40,000 ברוטו לשנה תאפשר להם זאת וזו הייתה המלצתי.

lako1

New member
תודה וסוגיות נוספות

היי, תודה רבה לכולם על התשובות המהירות. שאלות נוספות: 1. לגבי הפרשה לקרן פנסיה. החברה בה אני אעבוד (חברת בת של החברה בה אני עובד כעת - אך יישות משפטית נפרדת לחלוטין) שלי מציעה לי להפריש לקרן. העניין הוא שאני נוסע לתקופה מוגבלת. אני יודע שאם אני ארצה פירעון בטרם עת של קרן הפנסיה משם (שהיא נפרדת מהקרן שלי בארץ) אאלץ לשלם מיסים גבוהים. האם כדאי לי לנסות שהמעסיק החדש שלי יעביר לי את ההפרשה כחלק מהמשכורת? 2. אני יודע ששנת המס באנגליה היא מאפריל עד אפריל. האם תשלום המס נעשה פעם בשנה או שהמס נלקח על בסיס חודשי? תודה רבה רבה ההענות של אנשים פה מדהימה וזה פשוט עוזר המון :)

בקר12

New member
אם מפרישים לך לקרן פנסיה בריטית אז לדעתי

לא תוכל לפרוע אותה בכלל בטרם עת. הדעה האישית שלי בעניין היא שבכל מקרה כדאי להפריש לפנסיה בקרן בפנסיה בריטית כי אתה מקבל הטבת מס מקומית וזהו חיסכון לטווח ארוך שבבוא העת תקבל אותו גם אם לא תהיה תושב בריטניה. וחוץ מזה, הרבה התחילו עם "שהייה זמנית" בלונדון ונשארו לשנים אם לא לתמיד. שים לב שאם יש לך פוליסת ביטוח מנהלים בארץ אז לאחר זמן מה מחוץ למדינה לא תוכל להפריש אליה יותר ואז (אם וכאשר) כשתחזור תיאלץ לפתוח פוליסה חדשה שתהיה כנראה בתנאים פחות טובים. כדאי לך לברר את הסוגיה הזאת ועד מתי תוכל לשמור על זכויות בקרן הישנה לגבי תשלום המסים, אם אתה שכיר של חברה בריטית, אתה לא מגיש דו"ח הכנסה בכלל ובדיוק כמו בארץ המסים, ביטוח לאומי והפרשה לפנסיה מנוכים על ידי המעביד כל חודש

lako1

New member
ויזה ומבחנים

היי, סוג הויזה שאני אקבל הוא (TIER 2 (INTRA COMPANY TRANSFER. 1. מה זה אומר מבחינת בת הזוג שלי? האם היא יכולה לקבל ויזה כבת זוג, או רק כידועה בציבור? אם כן מה הקטע הזה עם המבחן? 2. בנוסף אמרו לי שגם אני אצטרך לעשות מבחן באנגלית. מה זה המבחן הזה? איפה עושים אותו? מתי יש? כמה צריך לקבל? האם זה אותו המבחן שבת זוגי תצטרך לעבור? אם יש איזשהו לינק למידע על המבחן אני אשמח מאוד. תודה רבה רבה מראש

בקר12

New member
תעיין בלינק הבא ובלינקים שבתוכו

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/working/tier2/ict/ לגבי בת הזוג שלך, אין סוגי ויזה שונים - רק ויזת בת זוג (אם היא תקבל) או כלום (אלא אם כן היא מוציאה ויזה בזכות עצמה לא על בסיס הקשר איתך) כפי שכתבנו כבר בת הזוג שלך, במידה ואתם לא נשואים, יכולה לקבל ויזת בת זוג אם תוכיחו קשר של לפחות שנתיים. היא לא תצטרך מבחנים - רק אתה (טעיתי בהתחלה ויעלי הסבה את תשומת לבי לכך) לגבי המבחן, תחפש דרך העמוד שנתתי - המבחן לא קשה במיוחד. כדאי שיהיה לך מישהוא מקצועי שיסייע בבקשת הויזה שלך ובת זוגתך.

lako1

New member
ויזה

ההוכחה של הקשר זה תהליך שאני צריך להתחיל פה? לעשות מהלך של ידועים בציבור? או תהליך שעושים שם? תודה רבה

בקר12

New member
ההוכחה היא בשביל הבריטים לפני שבת זוגתך עוברת

לשם כי אחרת איך היא תקבל ויזה? אם יש משהוא שאתה יכול לעשות לפני זה בארץ על מנת לחזק את יכולת ההוכחה שלך מול הבריטים (חוץ מלהתחתן כמובן)? איני יודע. בכל מקרה אתה צריך להתייעץ עם מומחה או עורך דין בתחום שיעזור לך בהגשת הבקשה.

אשנתי

New member
הוכחה של הקשר

היא באמצעות מסמכים שמראים שאתם מקיימים משק בית משותף לפחות שנתיים. דברים כמו חוזה שכירות משותף, חשבון בנק משותף, תשלומי חשבונות משותפים או רכוש משותף אחר כמו רכב הם חלק מההוכחה (עבור הבריטים) לגבי המסמך שמקבלים מב"ל - כמו שאמר בקר להתייעץ עם יועץ הגירה מומחה (בדר"כ מדובר בעו"ד) רוב החברות הישראליות שממנות רילוקיישן לעובדים שלהן ממנות גם את כל ענייני הויזה כולל עו"ד במידת הצורך. בהצלחה!

יעלי9

New member
לגבי המבחן באנגלית וויזת טייר 2 בכלל

יש שני מבחנים שאפשר לעשות בארץ ומוכרים ע"י רשויות ההגירה: IELTS או PEARSON הרמה שנדרשת לא מאד גבוהה אבל כדאי להתכונן כדי להכיר את הפורמט. מבין השניים רק IELTS מוכר ע"י האוניברסיטאות, כך שכל מי שרוצה ללמוד בבריטניה יעדיף לעשות אותו. לכן יתכן שתוכל לקבל מועד מוקדם יותר לבחינה השניה. כדי לקבל עוד פרטים על הבחינות ומועדן הייתי נעזרת בגוגל. העצה הכי משמעותית שיש לי לתת לך לגבי הויזה היא לקרוא היטב את העמודים הרלוונטים באתר של ה HOME OFFICE. אפילו אם יש מישהו שעוזר לך, קריאת הדרישות חייבת להיות נקודת המוצא. כדרכם של בריטים הם מנסים לחשוב על כל תרחיש אפשרי ולהסביר מה יהיו התקנות באותו מקרה. שם יהיה פרוט של הדרישות שלהם להוכחת קשר בר-קיימא בין שני בני זוג שאינם נשואים.

רק בקשר לכלב...

אני חי בלונדון (כחצי שנה). היה בוג'ראס שלם להעביר לכאן את הכלב, אבל בסופו של דבר הצלחנו. הוטרינר שלו אכן אמר שב-1.1.2012 משנים כאן החוקים. אפשר לקרוא במסמך הבא כדי שבעלת הדירה שלנו (שכבר היתה ברשותנו כשנה), תסכים לכלב, היינו צריכים להוסיף לשכר הדירה סוכם די מכובד.

למעלה