תראה,השגיאה שלך היא שאתה רואה
את הדברים בעיניים שלך, על פי מה שקורה בחברה שלך. חלונות לא נועדה להיות (רק) מערכת לארגונים אלא גם מערכת למשתמש הבייתי ולמשתמש הפשוט. מה שמייקרוסופט ניסתה לייצר, ובמידת מה הצליחה (אבל רק במידת מה) זו מערכת שכל אחד יכול להפעיל. המצב כיום הוא שצריך כדי לנהל מערכת ווינדוז לאורך שנים בלי לפרמט כל שני וחמישי להתעסק המון עם דברים לא פשוטים ו/או לא ברורים כמו הרג'יסטרי. אני חושב שאני עבדתי עם חלונות לא מעט, זה לא שאין לי היכרות איתה (להבדיל מההיכרות שלך עם לינוקס/יוניקס על פי דבריך). יותר מכך, למרות שאני בערך 3 שנים נמצא כמעט ואך רק (בבית) על מכונת לינוקס, אני מעריך שיקחו עוד כמה שנים עד שאני אוכל לאמר שיש לי יותר שעות לינוקס /יוניקס משעות חלונות.... ועשיתי את זה גם מצדדים טכניים כאלה ואחרים (אחריות על מחשבים בצבא, וקצת פרנסה בעבודה על חלונות, בכל מיני דברים שעשיתי עליה) וגם כמשתמש מן המניין. בשורה התחתונה, הרג'יסטרי זה אחד הטעויות הכי גדולות של מייקרוסופט. יש כל כך הרבה צדדים אפלים איתו, וגם אם בד"כ לא באשמה ישירה של מייקרוסופט, אלא באשמתם של יצרני התוכנות, הוא בעייתי. כמו שאמרתי, הבאג הוא ב design. לא יכול להיות שכל תוכנה תוכל לזבל את הרג'יסטרי בקלות רבה כל כך ויהיה קשה כל כך לעקוב אחרי זה, ולא יתכן שהמנגנונים למעקב ידרשו מומחיות... זה פשוט פאק של הדיזגיין, ובכלל שהרג'יסטרי עולה ל RAM יש את עניין הביצועים שנפגמים לאורך זמן. בפירוש תכנון בעייתי, למיטב הבנתי. אני מכיר אישית כמה אדמיניסטרטורים של חלונות, חלקם מקצועיים ביותר (וכמה מהם מהבודדים שאני מחשיב כאנשי מקצוע באמת בכל מה שקשור לניהול שרתי חלונות), וכולם מודים שהרג'יסטרי הוא מנגנון גרוע. ושוב, תסתכל על הדברים לא כעובד בחברה כזאת או אחרת, אלא בצד של הלקוח. תבין שאין איש סיסטם בבתים של האנשים. אם ההנחה היא שצריך איש סיסטם מומחה שיתחזק את המחשבים, אזי, יש יתרון גדול ללינוקס, שהיא שקופה יותר לאדמינטסרטור, וקלה יותר לניהול (גם ואולי בעיקר, מרחוק, בעזרת כלים כמו ssh).