redroze פחחות בע"מ פרק 2 . . . .

redroze

New member
redroze פחחות בע"מ פרק 2 . . . .

לאחר שגיליתי לפני חודש בערך שקל ל"יישר" את הקורולה (אם אתם זוכרים יישרתי טמבון וקצת פח ליד הפנסים הקדמיים), ראיתי את המצב העגום בו נמצאת הקורולה של סבא וסבתא שלי, יש להם 2 חניות ליד הבית, אחת למעלה שצריך לעלות/לרדת הרבה מדרגות בשביל להגיע אליה ועוד חניה למטה שזה עוד דקה הליכה אבל בלי מדרגות, החניה למעלה זו החניה הפרטית ולמטה זה מעיין חניית רחוב אז סבא וסבתא שלי אנשים מבוגרים כבר וסבא שלי עבר לפני פחות משנה אירוע לב והוא לא יכול להתאמץ הרבה אז הם החליטו להחנות את הקורולה למטה. עכשיו, יש להם שכן שהבן שלו עובד באיזה חברת היי טק ויש לו רכב מהעבודה וכל יום שישי הוא בא לבקר את ההורים שלו וסבא וסבתא שלי חונים במקום שהוא אוהב או שפשוט אין מקום והוא שונא את המכונית הזו והוא פשוט נכנס באוטו, בלי רחמים, האוטו שרוט חבל"ז ומה שמצחיק שכל הפגיעות היו בצד אחד של האוטו והצד השני נקי לגמרי. כל יום שישי הם מוצאים שריטה חדשה, פעם אחרונה הוא נכנס ממש חזק באוטו וקיפל את הדלת, אני ראיתי ואמרתי לסבא שלי שאני אגיע איזה יום אחד ואני אתקן את הדלת וגם אם היה קצת שכל לטמבל הזה הוא היה פוגע בשילדה כי דלת אפשר להחליף (חלק עם ברגים שאפשר להוציא) ולכן זה לא נקרא חלק מהשלדה . . . . . אז קודם התחלתי עם קיפול שהיה שוב ליד הפנסים הקדמיים (זו מחלה שיש כנראה לכל הקורולות) וזה דרש הורדה של הגלגל ואת הפלסטיק המעצבן שמגן מהבוץ להיכנס לאיזור המנוע (הפלסטיק הזה ממש הצליח לעצבן אותי) ויישרתי את הכל, עכשיו פירוק של הדלת (אני מתחיל להיות מיומן בפירוק דלתות אחרי הרבה פירוקי דלתות בקורולה ועכשיו גם באומגה בגלל הרמקולים), הרבה דפיקות ומכות, הצלחתי ליישר את המהלומה הגדולה, עוד קצת יישורים, נשארו קצת "עמקים" אבל ממש קטנים שלא רואים, עוד יישורים של פגיעות נוספות בדלת הקדמית והחזרתי אותה . . . . היו עוד כמה פגיעות הדלת האחורית אבל לא היה לי עצבים להתחיל עם זה אז אמרתי שאני אבוא כבר בהזדמנות לתקן את זה . . . . מוסר השכל: 1. כשקונים אוטו כדאי לוודאות שיש לכם חניה פרטית ושכנים נורמליים . . . 2. כל הדפיקות הקטנות שאתם רואים על מכוניות זה בסך הכל פח ופלסטיק (פגיעות טמבון) וזה ניתן לתיקון ואפילו קל מאוד (אני לא מדבר על פגיעות שלדה) . . . . עכשיו, אחרי שתקנתי אותה אני רוצה לראות שהוא יכנס עוד פעם באוטו, עוד פעם כזו ואני ומוציא לו את הידיים והעניים !!!!! עוד משהו, נכנסתי לקורולה לפתוח את תא המטען והמכסה מנוע, אני מסתכל על הלוח שעונים וחוטף את השוק של החיים שלי . . . . . . 43K ק"מ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!| המכונית עוד מעט בת 10 (נקנתה בתחילת שנת 93) !!!!!!!!!!! ז"א 4.5K ק"מ לשנה (בערך אם נוסיף קצת עד סוף השנה), איפה תמצאו לי כזו מכונית שמורה ??????? redroze, מוריד את הכובע בפני סבא וסבתא שלו ומעניק להם את פרס המכונית השמורה ביותר (בעולם?????) . . . . . . .

© DrorZi

New member
בדיוק כמו האאודי שלי

משנת 83 ועד שנקנתה ב 99 עשתה 98K ק"מ, וגם זה יותר מידי כי בשנה האחרונה הבן שלו נסע איתה לב"ש קצת יותר מידי (סטודנט שם) ... ועכשיו היא למכירה עם 125K ק"מ. לגבי זה שדופק את האוטו, סכין, 4 צמיגים, בלוק לחלונות... אני לא רומז לכלום, רק מעלה אופציות.
דרור זי.

redroze

New member
מדהים, זה בדיוק מה שאמרתי עכשיו ...

אמרתי לסבא שלי אם יש עוד שריטה אחת קטנה אתה מודיע לי ואז שמים איזו מצלמה בימי שישי בשביל לתפוס אותו על חם. מפנצ´רים את הגלגלים, נכון שהכל מכוסה והוא יקבל חדש כי זה ליסינג אבל זה שווה את זה . . . .

shotgun

New member
אני מכיר מכונית יותר שמורה!!!

לדודה שלי יש סובארו לגאסי 1.6 91.. כמה זמן זה? 12 שנה? ב12 שנה האלה היא עשתה 35K!!!!! כי היא רווקה ונוסעת רק למכולת ולעבודה שהם במרחק מטר מהבית שלה.. והאוטו בלי שום תאונות או דפיקות חדשששש!!!!!

B.M.F

New member
ן, זה ממש בריא למנוע ..

נסיעות של דקה-שתיים כל הזמן .. מאוד בריא..

sronis

New member
אשכרה, זה נקרא שמורה?

ומה אם לא טיפלו בה בזמן? איך שומרים עליה? הרי במקרה כזה צריך לעשות טיפול כל שנה למרות שעושים רק 4K... וחוץ מזה נסיעות קצרות לא מועילות לחיי האוטו, זה בטוח. ודבר אחרון - אני בחיים לא אבין אנשים שמחזיקים מכונית בשביל 3-4K בשנה... הרי עלות אחזקת המכונית היא מטורפת! 1000+ לטסט, 2000 חובה, עוד 2000 מקיף נניח, טיפולים, תיקונים ודלק לקילומטראז´ נמוך - עוד 2000 בשנה נניח? ביחד כ-7000 ש"ח לפחות בשנה על אחזקה, ועוד לא דיברנו על ירידת ערך... ב-10 שנים מכונית חדשה מאבדת עשרות אלפי שקלים מערכה. אז כמה יש לנו? 70000 ש"ח פלוס עוד, סתם לדוגמה, 50000 - 120000 ש"ח שירדו לטימיון... להזמין מונית או את הקניות הביתה כל פעם היה עולה אולי עשירית מזה... רוני

shotgun

New member
וואו לא צריך להיסחף...

אתם רוצים להגיד לי שהייתם מעדיפים לקנות רכב מאותו דגם ואותו מודל שעשה פי 3 יותר??? ותאמין לי שטיפלו בה בזמן היא מהאנשים האלה שתמיד שומרים על הערך של החפצים שלהם...

sronis

New member
לא, הייתי מעדיף לקנות את הרכב שלה

מה שאני אומר זה שזה מאוד טיפשי להחזיק כזה רכב, כאשר במקום להחזיק אותו היית יכול לצאת לחופשת סקי איפה שתרצה בעולם פעמיים בשנה... ותחשוב על זה... רוני

redroze

New member
תסתכל על המקרה שלי . . . .

הם אנשים מבוגרים שקנו את המכונית שלהם לפני 10 שנים והיא משרתת אותם באמינות גבוהה, הם נוסעים בדר"כ אתה לפארק, הם לא יקחו מונית או יסעו באוטובוס כל פעם אז הם מחזיקים מכונית . . . . . עוד 5 שנים כשהם יחליטו שהם לא רוצים אותה יותר (מוותרים על התענוג של נהיגה), אני אקח אותה ואאמץ אותה, או שאני אשמור אותה טוב כתור צעצוע נוסף בחצר או שאני אסע אתה קצת עד שהיא תשעמם אותי ואז נמכור . . . . .

shotgun

New member
אמממ.. היא יכולה להרשות לעצמה..

היא יכולה להרשות לעצמה להחזיק רכב, והיא לא נוסעת לחופשות סקי.. זה הכל שאלה של סידרי עדיפויות.. ואם אפשר אז למה להיות תלוי במוניות???

B.M.F

New member
מוניות זה לא טרמפים ..

אם אתה לא יודע - מזמינים מונית ותוך 20 דקות גג היא ליד הבית והנהג לא מפסיק לצפצף.

itzik93

New member
צודק - אבל...

יש אנשים שמעדיפים את הנוחיות שהרכב תמיד למטה - מבלי להסתמך על נהג מונית עצבני...במיוחד זוג מבוגרים שחו"ח יכולים להזדקק לרכב בעת צרה. נוחיות שווה כסף - הרכב כסף...אם זה לא היה כך, כולנו היינו נוסעים באוטובוסים
איציק

sronis

New member
בסדר, זה שהיא יכולה להרשות לעצמה

למשל, לא משנה את העובדה שכשהוצאה כספית - זה מאוד טפשי. ועם זה אתם חייבים להסכים איתי (שעוד פעם אני אתן תחשיב כספי?) רוני

itzik93

New member
שום דבר לא טיפשי ../images/Emo70.gif

אם זה בשבילך טיפשי, אז אני יכול לתת דוגמא שאני חושב שזה טיפשי לקנות רכב ספורטיבי ולהוציא עליו הון תועפות באחזקה - כל עוד אתה יכול ללכת לקארטינג פעמיים בשבוע או לקנות סובארו DL בשביל להשתנע ממקום למקום בלבד.... לדעתי, זוג מבוגרים צריך רכב תמיד בהישג יד - ואם יש להם אפשרות כלכלית אז בכלל כדאי. מעבר לכך החישוב שלך מביא אותך לעלות אחזקה של 7000 ש"ח בשנה (חלקי 12 זה יוצא 583 ש"ח בחודש.) תוסיף לזה מיכל דלק אחד לחודש (לפי הק"מ שהוא אמר) שזה בערך 150 ש"ח - ואתה מגיע ל 733 ש"ח בחודש - נעגל את העניין ל 800 ש"ח. 800 ש"ח בחודש בתמורה לרכב זמין כולל אחזקה והכל - עבור זוג מבוגרים, הוא לא מחיר יקר בכלל...ההפרש בינו לבין עלות מוניות הוא לא כל כך גדול - ולכן זה כדאי. ירידת ערך לא ממש מעניינת אותם - שים לב, הם מחזיקים את הרכב כבר כמעט 10
שנים והם מרוצים ממנו, אם לא המודרניזציה החברתית, הם היו מחזיקים בטויוטה הזו גם עוד 10 שנים. בקיצור רוני - שום טיפשות, ופעם הבאה תחשוב פעמיים לפני שאתה פוגע בציבור הקשישים
איציק

© DrorZi

New member
אני עם איציק בעקרון.

דווקא כשאתה מבוגר יותר על הז#% שלך (שמגיע כבר על לרצפה בטח) ירידת ערך, אתה הולך להחזיק באוטו עד שתמות כנראה, וזה יגיע, זה חייב להגיע.. על נוחות משלמים, ולא משנה אם אתה צעיר אבא או סבא על רכב ת-מ-י-ד מפסידים כסף.
דרור זי

sronis

New member
ואו, איציק, אתה באמת עצבני בזמן

האחרון
אולי אני צריך להזהר כשאני בא לעשות טיפול אינפוזיה ביום שישי?
שאני אנסה לפגוע בציבור הקשישים? מה הקשר? (אני בטוח שצחקת, אבל עדיין...) ואין שום קשר לרכבים ספורטיביים שבוודאי עולים יותר באחזקה מסתם מכונית, אני לא מדבר איתך על אנשים חובבי נהיגה או משהו, אני בסה"כ מדבר על אנשים שנוסעים כמות זעומה של קילומטרים בשנה, ושזה לדעתי בזבוז כסף יותר גדול מאשר של אנשים שנוסעים הרבה ובאמת צריכים את האוטו. (מבחינת בזבוז, לא מבחינה אבסולוטית כמובן, כי אחזקה של רכב כזה בוודאי תהיה יותר זולה מאחזקה של רכב שנוסע יותר) גם לסבא שלי הייתה מכונית עד לא מזמן, אונו 45 ישנה נושנה, והוא הגיע למסקנה שעם כמה שהוא נוסע איתה, ועם כמה כאב ראש שהיא עושה לו, אין טעם שהוא יחזיק אותה... בכל מקרה, זוהי דעתי, וזה הכל, אין סיבה להתחיל לרדת על ציבור שלם של נהגי מכוניות ספורטיביות תמימים שאוהבים להוציא כספים מיותרים על האוטו שלהם (מה זה אוהבים, מתים על זה
) רוני, אם היו לי עכשיו איזה 10K אקסטרה לשימוש חופשי, תוך שבועיים הם היו נגמרים על קיט הנמכה, מערכת free flow, וסת לחץ דלק, מוט מייצב וכמובן קורס נהיגה מתקדמת, עדיף בחו"ל
(ואם היו לי עוד 30-40K, פשוט הייתי קונה GTI
)

itzik93

New member
זה בדיוק העניין...

באותו נושא ה"ירידה על נהגי מכוניות ספורטיביות" גם אני לא רואה שום סיבה להתחיל לרדת על ציבור הקשישים ולומר שזה טיפשי להחזיק אוטו לכמות ק"מ נמוכה כל כך. לכל אחד יש את הסיבות שלו לאחזקת רכב - באם זה רק לנסוע לעבודה, ללימודים, בילויים או כל דבר אחר. במקרה של אנשים מבוגרים אני רואה סיבה מוצדקת די טיבעית (בחברה מודרנית) לאחזקת רכב שמטרתו שינוע יום-יומי נורמלי לקניות, רופא, סידורים שונים, טיולים קצרים, ביקורי משפחה וכו´ - על אחת כמה וכמה אם יש אפשרות כלכלית. חוץ מזה, רוני, אונו נושנה זו אונו נושנה - וקורולה זו קורולה, הבדל עצום. בנוגע לפגיעה בציבור הקשישים, ברור שצחקתי
איציק ותודה מיוחדת לזיסקניד
|וזלין|

אוזניים

New member
ראה הודעתך בראש השירשור.........

סכין ,בלוקים.............וכ"ו. תמים אתה לא אז אל תשחק אותה כזה. בברכה שי שומר על השומר.

למעלה