יש על זה קונפליקציה....
אני אישית חושבת שהם טובים (אבל אך ורק המוזיקה הישנה שלהם). בגיל 12-13 אני אישית מאוד אהבתי אותם,ועד היום יש לי 5 דיסקים שלהם. ואני מתגאה בלפחות 3..(ולדעתי הם לא שייכים לשרשור של אלבומים שחבל שקניתי). the uplift mofo party plan mother's milk blood sugar sex magik אוקיי ה-uplift mofo הוא עם הגיטריסט הנפלא (והישראלי!!) הלל סלובאק,שמת ממנת יתר בשנת 88. הוא היה באמת ענק.וחבל שככה הוא גמר. האלבום פאנקי,וזה האלבום שאפשר להגיד שנוספו להם כמה (הרבה) מעריצים חדשים.ולדעתי האלבום לא רע. באלבום הבא -mother's milk,הלל כבר לא מנגן,כי מה לעשות,הוא כבר לא ממש יכול,הוא מת...,החליפו אותו בג'ון פרישואנטה (שלדעתי הוא לא פחות טוב),הוא מנגן ממש טוב,והוא יחסית צעיר לשאר חברי הלהקה (כולם בני 40 ורק הוא בן 32).האלבום לדעתי ממש מעולה,יש כאלה האומרים שהוא אפילו יותר טוב מהאלבום הבא... blood sugar sex magik,אחד האלבומים המצליחים והטובים ביותר בשנות ה90. האלבום די שונה משאר האלבומים,הוא מאוד פאנקי עם שילוב קל של ראפ מצד אנתוני קידיס,שלפי דעתי יש לו גרון מרשים בהחלט. פה שומעים הרבה יותר את הבאס של פלי,אחד הבאסיסטים היותר טובים ברוק. כל השירים באלבום הוקלטו עם פרישואנטה,אבל זאת התקופה שהוא התמכר לסמים קשים (כמו חברו,מר קידיס),והוא ניגן כאילו לא אכפת לו מכלום,וזה לא ממש מצא חן בעייני הלהקה.שנייה לפני שהם עלו להופיע איפהשהו, הוא פתאום הודיע על כך שהוא עוזב את הלהקה. אבל שיכנעו אותו להופיע,וההופעה היתה ממש על הפנים (לפי דברי הלהקה). בכל מקרה,הם החליפו אותו בגיטריסט ששומו אריק מרשל,ואז הם פיטרו אותו,לקחו עוד מישהו,ואז פיטרו אותו גם (או שהוא התפטר,שכחתי). והלהקה החליפה גיטריסטים כל שבוע,וזה לא ממש הלהיב אותם שהם לא מצאו מישהו שימלא את מקומו של פרושיאנטה. אבל אז הגיע אליהם דייב נבארו (ג'יינז אדיקשן), והוא הקליט איתם את האלבום one hot minute,שלפי דעתי זאת התקופה שהם התדרדרו. בכל מקרה,דייב עזב,פרושיאנטה התנקה,חזר ומאז הם הוציאו את californication ו-by the way שאלה אלבומים שכבר הם התמסחרו קשות.כמו להקות רבות. בכל אופן,הצ'ילי פפרס.. אגדת רוק-נתון לויכוח,להקה טובה-בהחלט.