Recordset ב-VB.NET

Inoni

New member
Recordset ב-VB.NET

יש לי בעיקר רקע בסביבה של-VB6 ועכשיו יוצא לי לתכנת בדוט נט ואני עוד לא לגמרי רגיל לסביבה... יש כמה דברים קטנים שמפריעים לי כמו כמובן שאי אפשר לשנות קוד בזמן DEBUG, אופציה שמ-א-ו-ד! מזרזת את העבודה וכמו שקראתי בשירשור אחר פה מיקרוסופט כנראה הבינו שהם פישלו פה קצת וזזו שנים אחורה וזה יתוקן בגירסה הבאה... אבל השאלה, לאיפה נעלם הרקורדסט ? איך אני מגדיר רקורדסט ??? ואני לא רוצה אחד שיהיה מקושר לטבלה, רק בזיכרון שאני אוכל להוסיף לו רשומות מתוך ליסט בוקס או גריד למשל. תודה, ינון.

tberger

New member
ADO.NET

טוב אז NET. היא לא סביבה חדשה אלא FrameWork - מסגרת חדשה לפיתוח אפליקציות. זהו לא VB6 משופר ולא שום דבר משופר זוהי סביבה חדשה. (נקודה) במסגרת הסביבה הקישור ל DATA נעשה ע"י חלק ב FrameWork שנקרא ADO.NET שהינו אוביקטים ו NameSpaces תחת System.Data בעיקר. את ה RecordSet ניתן לומר שמחליף DataSet שהינו אוביקט שמכיל טבלאות וקישורים שאינו מקושר לשום DB. כדי להשתמש במידע אם כך צריך ללמוד לעבוד עם ADO.NET עליו יש אינספור מאמרים בכל האתרים של NET. כולל ב MSDN.

gilad g

New member
אבל הוא לא מדברעל מודל Disconnected

כלומר, הוא מדבר על datareader, ולא על dataset

tberger

New member
הוא דוקא אמר

שהוא רוצה שיהיה רק בזיכרון ולא מקושר לטבלה

Inoni

New member
אוקיי תודה ועוד שאלה על ליסט בוקס

איך אני יכול לסמן שורה בליסט בוקס שתהיה צבועה בכחול כאילו היא נבחרה על ידי העכבר ??? ניסיתי :Selected,EnsureVisible,Focused וזה לא עובד, קורה לעומת זאת הארוע שינוי של הליסט בוקס (כמו שרציתי שיקרה), אבל השורה שנבחרה לא צבועה... חשבתי לנסות עם ה-Backcolor אבל אני לא יודע אם זה יהיה רק לאותה שורה או לכל הליסט בוקס ובכל מקרה קצת הסתבכתי עם התכונה כי הקבועים של VB שונים פה כנראה (VbBlue,VbWhite...) וגם שימוש ב-RGB לא עזר..., אז אם זאת התשובה אתם יכולים בבקשה לרשום לי את הקבועים של דוט נט ? או מה שצריך לשים ב-Backcolor, ואם זה לא יצבע רק שורה אחת (ה-FullRowSelect הוא TRUE) אז תאמרו לי האם אפשר ואיך. תודה, ינון.

Inoni

New member
תודה אבל זה לא, בסוף גם עם זה

הסתדרתי, הצלחתי להבין איך משתמשים ב-Backcolor אז אני פשוט צובע את השורה שאני רוצה לסמן, זה מין חיפוש מהיר שכזה. ושאלה נוספת (אני מקווה שמישהו רואה אותה), איך אני עושה SetFocus לאובייקט ???? מצאתי את Focus אבל לא ממש הבנתי איך להשתמש בה... וסליחה על השאלות הרבות אני חדש בסביבה הזאת ולא מותקן לי HELP במחשב... ינון.

yuval k

New member
אנא שתף אותנו ../images/Emo13.gif

למען כל מי שנתקל בבעיה כזו... או למי שיתקל בה, בעתיד. תודה

Inoni

New member
זה כלכך פשוט עד כדי כך שלא ניסיתי

את זה... למשל לתיבת טקסט פשוט כותבים :
Text1.Focus()​
זה הכל, הסיבה לבילבול שלי היא זה שיש גם מתודה וגם תכונה בשם Focus, ובגלל שאין לי HELP מותקן לא שמתי לב שיש שתיים בעצם. ינון.

Inoni

New member
שאלה נוספת ../images/Emo41.gif בקשר ל-ListView

אגב קודם כששאלתי על ListBox התכוונתי ל-ListView אז סליחה על ההטעיה ואכן ב-ListBox יש את ה-SelectedIndex... שוב סליחה. עכשיו אני צריך לדעת איך אני יכול לשנות את הצבע של שורת הכותרת של ה-ListView כלומר ה-Headers של ה-Columns... ? זה לא כמו בגריד ששם זה בעצם שורה 0 ואפשר לצבוע אותה... יש למישהו רעיונות ??? ינון.

למעלה