?Re: so wtf is krautrock

עמית ע

New member
?Re: so wtf is krautrock

בפורום של נענע שאל אדון אלמוני כלשהו על הגדרת הקראוט וקיבל שתי תשובות. אחת מיקי אשכנזי ואחת מאסף אנטמן (aka הרולד החביתי). ההגדרה של יקי היתה לא כ"כ מפוקסת, ואף הנציחה כמה טעויות נפוצות (נקטר אינה להקה גרמנית, אלא להקה של בריטים שנפגשו בגרמניה; Eloy איננה להקת "קראוט" אלא להקת פרוג סימפוני מגרמניה). ההגדרה של אסף די קולעת, והרי היא לפניכם כלשונה: "ההגדרה קראוט רוק מתייחסת לגדודי הלהקות הגרמניות שצצו כפטריות אחרי הגשם בשנות השבעים המוקדמות,קראוט= כרוב כבוש,היה כינויים של חיילי המעצמה הגרמנית,במלחה"ע השנייה, בפי חיילי ארה"ב, במקום ללכת בתלם המוזיקלי של עמיתיהם הבריטים והאמריקאים,שהתוו נתיב שהושפע מג`אז, קומפוזיציות על בסיס מוזיקה קלאסית ואלבומי קונספט,החליטו הגרמנים לפרוץ דרך משלהם,דרך שהתבססה על אלקטרוניקה ומכונות,השפעות מינימליזם וסמים ,הרחבת היכולות הקוליות וניסיוניות בלתי פוסקת.. על ידי עבודה עם סינתיסייזרים כמעט ראשוניים בגולמיותם ואיחוי סלילי הקלטה שונים אך דומים באופיים ,יצרו להקות כfaust,neu ו-can צליל חדגוני ורוטט שהתקשר יותר לאוואנגרד מאשר לרוק`נ`רול.על אף שמרבית הלהקות לא הותירו חותם או השפעה רצינית בזמן שהיו פעילות בשנות השבעים,המוזיקה שהן יצרו הקדימה וצפתה את זרם הפוסט Pאנק של ראשית השמונים,בייחוד רוק תעשייתי. הקראוט רוק חזר לאופנה בשנות התשעים,כאשר להקות דוגמת stereolab ו-tortoise החלו למזג את המקצבים המהפנטים והניסיוניות האלקטרונית של להקות הקראוט רוק והארט רוק הגרמניות,לתוך האינדי רוק האוואנגרדי האופנתי שלהן." כמה תוספות: כאמור, לא כל מה שבא מגרמניה הוא קראוט-רוק. בהכללה גסה, בגרמניה היו שלושה זרמים שמשוייכים לרוק מתקדם: האנדרגראונד, הקראוט והפרוג. האנדרגראונד - להקות עם צליל מאד הארד-רוקי ביסודו (מה שאני אוהב לקרוא לו "ערס-פרוגרסיב"
), להרבה מהן היתה סולנית, בד"כ שרו באנגלית, האמונד דומיננטי ולפעמים גם חליל צד בסגנון איאן אנדרסוני. דוגמאות: Frumpy, Virus, Joy Unlimited, Octopus. פרוג סימפוני - דומה לפרוג הבריטי. הרוב נשמעו כמו פינק פלויד בתקופת דארק סייד. דוגמאות: Wallenstein, Grobschnitt, Eloy, Neuschwanstein (שדווקא נשמעו בול כמו ג'נסיס) Triumvirate (אחיהם האבודים של ELP) קראוט-רוק - ההגדרה של אסף כיסתה רק טפח אחד של הקראוט. ללהקות אחרות שנהוג לסווג כקראוט דווקא היו מאפיינים מעט שונים. Tangerine Dream, Kraftwerk ו-Cluster משכו חזק לכיוון האלקטרוניקה והאמביאנט; Popol Vuh ו-Embryo דווקא משכו לכיוון שילוב מוסיקה אתנית בכיוון של מוסיקת עולם וניו אייג'. אבל בעקרון, ההגדרה של אסף טובה.

gilgamesh

New member
../images/Emo45.gifמה שנכון נכון

ניתן להוסיף שכאשר מדברים על מוסיקה אתנית והשפעות מזרחיות,לרוב הכוונה למזרח=הודו,הצליל "הערבי" הרבה פחות נפוץ.

והקרדיט

מגיע דווקא לAMG עליהם נשענתי בכבדות, ואגב "הרבה פחות" שגוי לחלוטין מבחינה תחבירית,למחוק מהתודעה ומהר.

giloni

New member
ואני חשבתי שפוקוס היא להקה הולנדית

Nektar הם להקה גרמנית (על הטעות הודיתי כבר שם, אבל מודה ועוזב, אם הוא טועה, הוא כנראה לא ירוחם) Eloy הם להקת Kraut rock (לא זוכר שכתבתי דבר כזה, אבל אם זה מתאים לך לתזה, שיהיה לבריאות) בכלל, אני סבור שצריך להוריד את הכובע בפני מלומדים שמעניקים מאורה של תורה לא רק באוהלי נענע אלא, מתוך התחשבות במצבה הקשה של מערכת החינוך הלבנתית הממורטת, משפיעים מאורם גם על אוהלי תפוז. יש ביניהם עוכים לשוניים באנגלית, וכאלה שמיטיבים לעשות זאת בשפתו של גתה ואפילו כמה שעברית נכונה היא לחם חוקם. מי יתן וירבו כמותם, ויפוצו כל מלהטי הלהטים ומפריחי השקרים המרעילים את נפשנו בדברים שאפילו לא ידענו עליהם (יען כי התפרסמו, בעוונותינו, בקבוצת הדיון (Forum בלטינית) השכנה. עכשיו מחכה אני, הבור והמטעה, שמישהו יתקן ויאמר לחברים היקרים כאן, ש Forum זה באנגלית. יישר כח, עלה עלה והשכל נשכיל. יקי

עמית ע

New member
../images/Emo122.gif

האמן לי, יקי, כלל לא הייתי מודע לאפשרות שתפגע ממה שכתבתי. מצטער. לקחים יופקו.

zambush

New member
אבל אבל אבל אבל אבל אבל אבל ../images/Emo73.gif

ממה שאתה אומר משתמע שאתה חושב שפוקוס היא לא להקה הולנדית. ובכן, היא כן

giloni

New member
אל לך לדאוג יקירי

כנראה שאפילו הציניות שלי לא מובנת כציניות, אם הצלחתי לגרום לך לחשוב שאני באמת חושב את מה שכתבתי בפתיח. לא נורא, אשתדל לדבר לעניין בעתיד. ונסיים בברכת Toute sijns (זה בהולנדית) יקי

פרוגיא

New member
אפשר המלצות ?

אם תוכל להמליץ על שניים שלושה אלבומי יסוד בז'אנר אני אשמח מאוד. כמו כן, תוכל לומר איפה ממוקמת Amon Duul 2 מבחינה מוזיקלית ? אני אוהב מאוד את Wolf City אבל אני מבין שזה לא בדיוק קראוט רוק

עמית ע

New member
אלבומים מייצגים

Faust - Faust Tapes Agitation Free - Malesch Amon Duul II - Yeti את Can אני לא כ"כ אוהב. אולי מישהו אחר יואיל להמליץ עליהם? אמון דול 2 מסווגת כקראוט למרות שהצליל שלה לא דומה לפאוסט וקאן. הם יותר מלודיים והצליל שלהם לא מחוספס כ"כ. הם לא נחשבים להקת פרוג סימפוני (למרות ש-Wolf City הוא אמנם אלבום פרוג סימפוני) כי שאר האלבומים שלהם היו הרבה יותר בכיוון של Free-Form Rock, והם פעלו באותה חממה שהצמיחה את שאר להקות הקראוט.

עמית ע

New member
נוי

נוי מוכרת גם היא כאחת מאבני היסוד של סצינת הקראוט, בצד האלקטרוני שלה. אני מכיר רק את האלבום הראשון שלהם (שהוא בהחלט מוצלח) ולכן לא יכול להרחיב.

למעלה