RDS...

mishat

New member
RDS...

היי לכולם. קניתי לי סוף סוף רדיו עם RDS ברכב... עברתי על כל הסקאלה וחיכתה לי אכזבה... רק חלק מהתחנות בכלל שולחות אותות RDS (למשל - 103FM - כלל לא שולחים). 102FM שולח את כתובת האתר של עצמו... 99FM, רשת ב', ג', גלי-צהל, גלגלץ רק את השם (ואולי עוד קצת מידע כמו: hits radio - משהו כזה)... רק התחנות בבעלות דוד בן-בסט (רדיוס 100FM, לב המדינה) שולחות את שם התוכנית... ורק רדיו ירושלים שולחים אות שנקרא TP ואמור אם אני מבין נכון לתת איתות על שידורים של דיווחי תנועה (אני אשמח אם מישהו יסביר לי את הנקודה הזאת)... מה שכן - אף תחנה לא שולחת למשל את השיר שמשודר כרגע. הייתי בשבוע שעבר בגרמניה ושם - בתחנות רבות כל הזמן מתחלף שם השיר... אשמח אם תספרו לי למה זה המצב בארץ ?

אייל וולקוביץ

New member
מנהל
אני מניח שזה בגלל

שאין כל כך ביקוש לדבר הזה. למען האמת לא הבנתי על מה אתה מדבר. רק לקראת הסוף. לפרט כל פעם את שם השיר זה סיפור ארוך מורכב שמצריך המון משאבים ובהתחשב בכך שזה לא ממש תופס בישראל זה די מיותר. לא?

הסבר RDS

למפגרים בלבד ! ה-RDS זה משהו שמתקינים במשדר שמעביר טקסטים ע"י תוכנה שנמצאת במחשב השידור נדמה לי אל מקלטי רדיו שתומכים בטכנולוגית ה RDS למשל כל רכב חדש משנת 2004 יש לו רדיו תומך RDS לגבי העניין עצמו פעם שהתחנה הייתה עוד BU99 הם היו מחליפים המון את הכתוביות והיא הייתה התחנה היחידה בארץ נדמה לי שהיה לה את הדבר הזה

למעלה