RAW VEGAN MILK

RAW VEGAN MILK

אפשר בבקשה מתכונים לRAW MILK VEGAN שקל להכין אותם (חוץ משקדים)?
יש בויקיפדיה סוגים של PLANT MILK:
http://en.wikipedia.org/wiki/Plant_milk
חשבתי על חלב אגוזי מלך או חלב שומשום.
איך מכינים חלב מאגוזי מלך ו/או משומשום? והאם יש עוד רעיונות לסוגים כאלה של חלב?

אני לא מעוניין לקנות משקאות חלב צמחיים בגלל שזה יקר וגם אני מעדיף שהאוכל שלי יהיה כמה שפחות מעובד.
 

gs1234

New member
ברור

יש המון סוגי חלב צמחי, שאפשר להכין בבית, אבל יש איתם שתי בעיות:

1) הערך התזונתי שלהם נמוך. אין בהם כמעט חלבון, ויש בהם יחסית מעט ויטמינים ומינרלים.
2) הם לא מתאימים לבישולים שונים, מכל מיני סיבות - לפעמים הטעם לא מתאים, ולפעמים הם לא נקשרים היטב לרכיבים אחרים (כנראה בגלל החלבונים). למשל, פודינג עם חלב אורז לא הרבה פעמים נשאר נוזלי.

אני מכין מדי פעם חלב ביתי פשוט כי זה טעים לשתות אותו כמו שהוא, או לערבב עם דגנים או עם אבקת חלבון.

הרעיון הוא תמיד דומה: משרים 1 כוס שקדים (או כל דבר אחר מהרשימה למטה) עם הרבה מים למשך 8 עד 12 שעות. מסננים, מוסיפים 3-4 כוסות מים, מערבלים היטב בבלנדר ומסננים במסננת. אם רוצים חלב ללא חלקיקים, אז מסננים שוב דרך בד כותנה. אפשר להוסיף ממתיקים כמו סוכר או תמרים בשלב הערבול. אפשר להוסיף קוקוס טחון בשלב הערבול כדי לקבל חלב יותר סמיך.

הנה מאמר (באנגלית) שמסביר איך להכין חלב צמחי מחומרים שונים, וממליץ להנביט אותם בשלב ההשריה. מהנסיון שלי אפשר גם להשרות ללא הנבטה:

http://www.living-foods.com/articles/milksubstitute.html

המאמר מסביר איך להכין חלב משקדים, גריסי פנינה, כוסמת, קוקוס טרי (אפשר גם יבש), תירס, אגוזי לוז, מקדמיה, דוחן, שיבולת שועל, בוטנים (לא קלויים), זרעי חמניה, זרעי דלעת, זרעי אבטיח או מלון, שומשום לא קלוי, אורז חום, גרעיני שיפון, אגוזי מלך וגרעיני חיטה.
 
תודה רבה על העזרה

אני רוצה להכין חלב רק בשביל לשתות שוקו, לא לבישולים או כל מיני דברים כאלה.
ובחלב שקדים אני לא מעוניין, אני לא כל כך אוהב שקדים.
כשמכינים חלב שומשום ו/או חלב אגוזי מלך חייבים לסנן כמו בשקדים או לא?

כי ראיתי שבסרטון הזה פשוט היא שמה את השומשום עם המים ושמה בבלנדר.
 

Apikachu L

New member
ההכנה של חלב אגוזי מלך

זהה לזו של חלב שקדים. הכנתי פעם אחת וזה היה טעים לי, אבל זה טעים רק בתנאי שאוהבים את הטעם של אגוזי מלך.

לגבי שומשום: אולי יש קיצור דרך על ידי מהילת טחינה גולמית.
 

Apikachu L

New member
מעולם לא הכנתי חלב שומשום אז לא אוכל לענות

אבל כדאי שתראה מה יצא לך ואז תחליט אם יש צורך לסנן.
 
למעלה