Raw Power

SickAgain

New member
Raw Power../images/Emo184.gif

אנחנו רוצים עוצמה, רוצים כוח בלתי נשלט, רוצים התקפת חושים מטורפת, סמים-כן סמים זה טוב! אלכוהול-כל המרבה הרי זה משובח, למרוט שערות מהראש, לצרוח, לילל, לקפץ, לנסר את המיתרים הצרודים שלנו בריקוד וודו-פוגו מטורף! רוצים את איגי פופ והסטוג'ס. האיש שהמציא את הסאונד של הפאנק והגראנג' לפני שמישהו ידע מה זה לכל הרוחות ולהקתו המלוכלכת עשו את זה כל כך טוב. ואולי הכי טוב. אני יודע שזמריה של AC/Dc לדורותיהם היו צרחנים לא קטנים וגם אוזי, גילאן ופלאנט נתנו בראש בעוצמות מדהימות, אבלי מי ייתן ואיגי שלנו יעשה לנו את זה שוב ושוב ושוב ויראה לכולם מאיפה העוצמה המגעילה צריכה לבוא. לאחר שזיגי, בואי סטארדסט שיקם את להקתו של איגי מסמים קשים לתקופה קצרה, הם נכנסו לאולפן ועשו את הרעש הכי מפוצץ שיכול להיות ויצא בדמותו של- "Raw Power"-וואו. בחור מלומד סיפר לי שבעת ההקלטות החבר'ה הקפיצו את כל המכשירים ל"רמה 10" ויצרו ככה את הסאונד הרועש במיוחד וה"מלא" הזה. Search And Destroy הקול של איגי נשמע יותר "חלק" מתמיד משום מה, אבל זה כמובן רק למראית עין ולקראת הסוף המרטיט הוא צווח כאילו שאין מח'ר (במבטא אמריקאי) Gimme Danger לפתע נשמע שהולך אולי להיות משהו יותר רגוע (אפילו מזהים פריטת מיתרים מדויקת בתחילת השיר
) אבל במפנה חד ומרעיד זה הופך כמו שצריך למשהו כל כך עצבני שיכול תוך דקה להוריד את הטרמפיסט שלכם מהרכב באמצע כביש מהיר, גם אם אתם יכולים להקפיץ אותו בדיוק לבית. Your Pretty Face Is Going To Hell אולי הרוקר הכי עצבני בשלל הרעש כאן. וזאת חתיכת הזהרה! וגם חתיכת הצהרה!.. עזבו אתכם מתיאורים מרעישים. אין ויכוח-גאוני. Penetration השיר הזה גורם תחושה של נחש ארסי שזוחל במעלה גבכם הקר. מתפתל, חלקלק, מאד איגי ומאד מאד לא פופי. Raw Power שיר הנושא שמסכם את ה"קטע" : Everybode's always tryin' to tell me what to do, dontcha try, doncha try tell me what to do! מרד נעורים או לא מרד נעורים?! אה כן, וכמו תמיד ריף מחשמל וכל מה שכרוך בכך. I Need Somebody דומה לבלוז ומדמה גרירת גופה שקשורה למשאית שנוסעת 20 קמ"ש..עוצמה מעוררת השתאות! Shake Appeal כאמור ה Sex Appeal או ה Shake Appeal זה משהו שאיש לא יכל ליצור יותר משכנע ונכון מה Stooges ואיגי. בשלב הזה באלבום אתם כבר אמורים להיות כמעט בשיא של טירוף החושים או התמוטטות העצבים. Death Trip ואם אתם עדיין ממשיכים לקפוץ ולא נפלתם זה יהיה נורא קשה להבחין אם מדובר במפולת סלעים מכיוון הספיקרים שלכם או ברעידת אדמה אמיתית. יצירת מופת אמיתית. רוק אנד רול במיטבו. יותר מחוספס מה"רוק הכבד" של תחילת הסבנטיז ויותר חזק ורועש מה"Hair Metal" לדורותיו.

CaerBannog

New member
הא! ראיתי אותך שקנית את הדיסק הזה

ב"קצת אחרת" ביוםפ חמישי בשוע שעבר, הסיפור על הטרמפיסט שייך לבחור שישב ליד הדלפק, והוא סופר בקשר ל"סופה חשמלית" של להקת "רעש לבן" אותי אני רכשתי לאחר ביקור זה. נורא
אבל הייתי חייב.

SickAgain

New member
וואלה, זה היית אתה? :0)

כן, אכן השאלתי את הסיפור מחבר שהיה איתי וסיפר את זה על אלבום אחר שאתה קנית. ודרך אגב, באותה פעם קניתי שני אלבומים אחרים (גם של הסטוג'ס, דרך אגב)..את Raw Power רכשתי בהזדמנות קודמת :) דרך אכב, איך הרעש הלבן? :)

CaerBannog

New member
הרעש הלבן מדהים פשוט

אולי פאילו אכתוב עליו סקירה, אבל רק אולי. בכל מקרה זה אחד האלבומים החזקים והמוצלחים ששמעתי כבר הרבה זמן. ועוד בכל מקרה, עכשיו אני יודע איך אתה נראה, ואני יכול למצוא אותך ולהרוג אותך בשנתך, או שזה עובד גם ההפך?

שלום אני הניבלונגים

ואני המקפיץ-קישור שלכם היום... מוזר באמת כמעט לא כותבים על איגי פה, מעניין למה, דווקא Raw Power אלבום בכלל רע (זאת אומרת אלבום טוב מאוד, אבל אצלי הוא מקוטלג כלא רע, משהו אישי) ואיגי עשה הרבה דברים טובים, מוזר איך שדברים מסויימים נתפשים ואחרים לא.

נכון,

וגם ספאד נורא נורא אוהב את זאפה (אבל רק בספר) ויש שם לא מעט דיבורים עליו. בסרט אני זוכרת שרק טומי אהב את איגי פופ (יותר נכון חלה עליו),אבל בספר גם רנטון אוהב אותו :). לדעתי הספר הרבה יותר טוב מהסרט,בכלל.

CaerBannog

New member
לא נכון, בסרט גם רנטון אהב אותו

אומנם לא כמו טומי, שבעקיפין מת בגללו. אבל בכל מקרה, סצינה שהוא מזדיין בפעם השנייה עם דיאנה הוא אומרת לו משו על "זיגי פופ" ועל זהשהוא מיושן והא עונה לא (בסקוטיות מרשימה) "איז איגי פופ" (שוב, לא טעות, סתם סקוטים) את הספר לא קראתי, אבל קראתי את בית האסיד (באנגלית), שהיה מעולה.

תקרא את הספר,מומלץ ביותר.

בסרט אין הרבה יותר מהזרקות לוורידים וזיונים.ויואן מקרגור וג'וני לי מילר (סיק בוי) כמובן:). הספר הרבה יותר עמוק,ומנוסח יותר טוב. ובאמת בסצינה הנ"ל רנטון אומר לדיאן במבטא הכי סקוטי שיש "איס איגי פופ" (למרות שזה נשמע כמו משהו אחר:). ולראות את הסרט ללא תרגום זה כמו לראות סרט תעודה בהונגרית - אי אפשר להבין מילה ממה שהמסוממים האלה אומרים שמה.

למעלה