rantott csirke - פרגית מטוגנת

rantott csirke - פרגית מטוגנת

אחד המטעמים הזכורים לי לטובה מילדותי. אמי רכשה את הפרגיות ממושבניק מגבעת ישעיהו שנהג להגיע פעם בשבוע לירושלים עם מרכולתו. כאשר יצאנו לטיול או לפיקניק אמא שמה בצידנית rantott csirrce והתענגנו מאד מכירסום חלקי הפרגיות הקטנטנים. החלטתי לשחזר את המתכון עם פרגיות באר-טוביה ויצא טעים מאד. מתכון: פרגית מטוגנת (rantott csirke) רכיבים: פרגיות באר טוביה קמח ביצים פירורי לחם מאיכות טובה מלח אופן הכנה: מפרקים את הפרגיות לחלקים קטנים: את הכרעיים והכנפיים מחלקים לשניים ואת החזה לארבע . את הגרון והגב שומרים למרק... מכאן ההכנה היא בדיוק כמו שניצלים: טובלים את חלקי הפרגית הקטנטנים קודם בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף בפירורי לחם. לביצה מוסיפים רק מלח כדי לשמור על הטעם העדין של הפרגית. מטגנים מכוסה בצד הראשון עד להזהבה וללא מכסה בצד השני. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

petrezseimes krumplli

והתוספת שאמא הכינה תמיד ליד הפרגיות המטוגנות היתה תפוחי אדמה בפטרוזיליה. פשוט וטעיםםםם... מתכון: תפוחי אדמה בפטרוזיליה רכיבים: 5-6 תפוחי אדמה חדשים בצל גדול צרור פטרוזיליה מלח כפית פפריקה מתוקה שמן קנולה(או שמן צמחי אחר) אופן הכנה: קולפים את תפוחי האדמה ,מבשלים עד לריכוך קל במים מומלחים וחותכים לריבועים גדולים. קוצצים את הפטרוזיליה ואת הבצל. מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את הפטרוזיליה ומבשלים תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים לפי הטעם , זורים את הפפריקה ומערבבים בעדינות עם הבצל והפטרוזיליה. מבשלים כשתי דקות ומגישים. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

vera2

New member
אפשר להכין ranttot csirke

מהcomb של העוף הרגיל רק להוציא את העצמות.מאוד מוצלח אפילו יותר טוב לפי דעתי מהפרגית של באר טוביה mert van mibe bele harapni/בתיאבון.

טומי*

New member
../images/Emo51.gif על המתכונים...../images/Emo45.gif

הוספתי אותם למתכונים ואת התמונות לגלריה של המאכלים

ronnymp

New member
behinalt chirke - ככה זה מוכר לי

זהו השם של המתכון - ככה למדתי בבית אמא ...... ואפרופו - טיפ קטן (מבית אמא .... ) כל ארוחת שניצל או עוף מצופה כזה אוטומטית ליידו מכינים ומצפים (כדיוק כמו שניצל) - פרוסות חצילים וזה טעים חבל"ז
(וזה הולך באותה השיטה גם עם פטריות שמפיניון שלמות מהירקן) בתאבון - רוני

טומי*

New member
אתה בטח מתכוון ל becsinalt../images/Emo6.gif

שפרושו בהונגרית "עשה במכנסיים"

becsinalt

אצלנו מכינים becsinalt עם קורקבנים (הנוסח המועדף עלי) או עם חלקי עוף קטנים, אבל לא מטוגנים אלא עם רוטב שמכיל המון גזר ופלפל שחור. אין לי מושג למה המתכון מכונה בשם כל כך מצחיק... מתכון: קורקבנים עם רוטב גזר - becsinalt רכיבים: קילו קורקבנים מנוקים 3 גזרים מגורדים 4 שיני שום גדולות כתושות בצל גדול קצוץ שמן מלח פלפל שחור 2 כפות קמח אופן הכנה: את הקורקבנים רצוי להרתיח פעמיים , לשפוך את המים ולשטוף. לחתוך לקוביות. מחממים בסיר קצת שמן ומוסיפים את כל הרכיבים ביחד חוץ מהקמח. מטגנים כמה דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים בסיר לחץ כשעה. מורידים את המכסה ומצמצים את הרוטב. כאשר כמעט אין נוזלים, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים במהירות . מבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב. הערות: אפשר להכין גם חלקי עוף קטנים עם אותו רוטב. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

agibagi

New member
becsinalt

הייתי מזמינה אצל דודה שלי ז"ל , חבדל הקטן שהיא עשתה מגרונות של הודו עם הרבה גזרים ושורשים חתוחים לקטנים . תודה על המתכון לתזכורת.

becsinalt - מתכון מתוקן

הכי חשוב שכחתי... מבשלים גם עם פטרוזיליה. מתכון: קורקבנים עם רוטב גזר (becsinalt ) רכיבים: קילו קורקבנים מנוקים 3 גזרים מגורדים צרור קצוץ פטרוזיליה 4 שיני שום גדולות כתושות בצל גדול קצוץ שמן מלח פלפל שחור 2 כפות קמח אופן הכנה: את הקורקבנים רצוי להרתיח פעמיים , לשפוך את המים ולשטוף. לחתוך לקוביות. מחממים בסיר קצת שמן ומוסיפים את כל הרכיבים ביחד חוץ מהקמח. מטגנים כמה דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים בסיר לחץ כשעה. מורידים את המכסה ומצמצים את הרוטב. כאשר כמעט אין נוזלים, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים במהירות . מבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב. הערות: אפשר להכין גם חלקי עוף קטנים עם אותו רוטב. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ronymp

New member
אופס ....התחלקה לי ה- C ......

כמובן .... התכוונתי לכתוב bechinalt פיספוס של אות בכתיבה ....... כן - אכן זה גם פירוש נוסף .... עשה במכנסיים .... ואגב - היה איום של סבתא שלי ז"ל - שהיתה לעיתים מאיימת עלי בביטוי : le kenek neked ady oyan nyak levesht (
על האנגלו-הונגרית ) והפירוש המילולי - אני אמרח לך כזה מרק גרונות ..... ובעצם הכוונה היתה לסטירה ...... רוני

Szasinko

New member
Csirke

אני לא מומחה גדול בשפה ההונגרית. אמנם נולדתי שם אבל הורי עלו לארץ כשהייתי ילד קטן. עד כמה שאני יודע (ותקנו אותי באם אני טועה) Csirke זה גם כינוי לבחורה או יותר נכון "חתיכה". אני מקווה ש-Csirke זה לא כינוי משפיל לאשה. אם כן אני מתנצל מראש! מצורף צילום הומוריסטי

כמה שזה נראה טעים../images/Emo3.gif

דרומית כמו כל המתכונים שלך. שילוב טעמים מושלם! את תפוחי האדמה הקטנים החדשים אמי לא נהגה לקלף. היתה משפשפת טוב טוב את הקליפה ובדרך כלל אפילו לא חותכת. באמת החזרת טעמים של בית!!!

למעלה