random בjava

yair24

Member
random בjava

שלום, איך אני מייצר מספר רנדומאלי בין 0 ל75 בג´אווה? יאיר

dannykalfon24

New member
איפה הספר בJAVA....

שחכת אותו אצלי? הרי הספר אצלך חפש רנדום אל תהיה עצלניק :)

yair24

Member
תשובה רצינית בבקשה...

מישהו יודע איך אני עושה את זה? ניסיתי עם RANDOM*75 אבל משהו לא עובד שם... יאיר

dannykalfon24

New member
אוקי הנה התשובה הרצינית

כפי שאני זוכר יש פנוקציה של רנדום והיא: Math.rand()*75 ככה תרשום ואתה מקבל את המספרים מרנדום מ אפס ל 75 בהצלחה

בוודאי שלא יעבוד לך....

שכחת לכלול את מחלקת Random. באם אתה מבצע שימוש ב Math.random אזי כי במקרה זה לא צריך לכלול את המחלקה אך אם אתה מבצע שימוש נרחב יותר במחלקה הראנדומלית אזי כי באופן הבא כלול את המחלקה כך שהקומפיילר יזהה שאתה אכן משתמש במספרים ראנדומליים: import java.util.Random בהצלחה

yair24

Member
לא שכחתי לכלול כלום...

עכשיו אני אסביר את הבעיה שלי יותר בפירוט: יש לי מערך בגודל 75 שהאיברים שלו הם מחלקה מסוג CCUBE
CCube Cubes[][]​
איתחלתי אותו לגודל של 75 ושמתי בו 75 קוביות (כל קוביה שונה מחברתה) אוקיי? עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה דבר כזה: לעשות לולאה שרצה 100 פעמים, ובתוך הלולאה קורה הדבר הבא: נוצרים שני מספרים רנדומאליים בין 0 ל75, ואז מה שקורה זה שהאיברים שמקומותיהם במערך הוא המספרים הרנדומאליים פשוט מתחלפים ביניהם זה הכל. וככה אני אערבב את הקוביות ברור? עכשיו אני אתן דוגמא: נגיד שבאיטרציה הראשונה של הלולאה יצאו המספרים הבאים: 2, 53 אז האיבר ה2 מתחלף עם האיבר ה53. וככה אני מריץ את הלולאה 100 פעמים (אם צריך יותר זה אפשרי) וזה יתן לי אפקט של ערבוב הקוביות. אלא שזה פשוט לא עובד. בהתחלה חשבתי שיש בעיה עם החלפת האיברים במערך (אני משתמש באיבר TEMP ומבצע את ההחלפה בעזרתו) אז חשבתישיש איזה בעיה בהחלפה אז מה עשיתי? העפתי את הלולאה של המספרים הרנדומאליים ועשיתי פעם אחת החלפה של האיבר השני עם האיבר ה17 תוך שימוש בקבועים ולא ברנדום , וזה כן עבד!!! האיבר השני אכן התחלף עם האיבר ה17 אז מן הסתם אפשרי להחליף בין שני איברים במערך. נו מה התשובה??? יאיר

yair24

Member
נו חברה תעזרו בבקשה

אני מקפיץ את ההודעה למעלה...

yair24

Member
נראה לי שניסיתי גם את זה...

אבל אני אנסה בכל זאת. תודה יאיר

yair24

Member
יש לי רעיון יותר טוב...

אולי אני אשלח לך את כל האפלט. עם הפונקציה שלא עובדת ותראה אם אתה מצליח לתקן או לראות מה הבעיה? יאיר

למעלה