Ihavenonick
New member
railroading = / != team playing
שאלה שהתעוררה במוחי לאחרונה- אם משחקים בקבוצה, האם יש צורך בסוג של ריילרודינג או לא? כבר קראתי פה די הרבה דברים על בעד ונגד ריילרודינג (תהרגו אותי, אבל שכחתי את המונח בעברית
מעכשיו זה יהיה RR) ובעיקר שמעתי נגד RR. אבל נוצר איזשהו קונפליקט קטן כשמשחקים בקבוצה. כעצם ההגדרה, אנשים באים כדי לשחק בקבוצה. אולם עדיין כל אחד אחד רוצה למשוך לכיוונו, רוצה יותר "זמן מסך". בנוסף גם יש את הרצון שפשוט לצאת החוצה ולחקור כל דבר שזז, ואפילו כמה דברים שלא... אז מה שנוצר זה פיצול קווי עלילה וכל אחד משחק לבדו מול המנחה. אני רואה את המשחק כאילו אנחנו נמצאים בתוך סרט. ישנה עלילה עיקרית מסויימת שלפיה הדמות שלי צריכה לעקוב. אני לא צריך להתחיל ללכת ולחפש מה יש לעשות, אני אחד מהדמויות הראשיות, האירועים ימצאו אותי. ואני לא מתכוון ב.."אני עכשיו אשב ואחכה שיבואו אליי ויבקשו את עזרתי." אני מתכוון שאני אשים לב למה שקורה מסביבי ואם יש משהו מעניין, אז אלך ואחקור. כבר קרה בכמה קבוצות ששיחקתי, כל אחד רוצה ללכת לשוק\לבקר את הנפח\ללכת אל השריף\לישון, אבל זה גרם לכך שהקבוצה התפצלה (מה לעשות? רק בגלל שמשה רוצה ללכת ולקנות מטעמים מקומיים, זה לא אומר ששמשון צריך לבוא איתו.) ואז כל אחד שיחק עם השה"מ, בזמן שהאחרים ישבו בצד והקשיבו לשיחה\מיקוח\נחירות. במיקרים מסויימים זה הגיע למצב של איזה שעה בלי דבר שאישית מעניין את כל שאר השחקנים. לכאן בא ה-RR. המטרה של ה-RR, לפי דעתי, היא לכוון את השחקנים ולהחזירם לתלם מבחינת עלילה ואיחוד. באנו לשחק ביחד ולא להסתכל אחד על השני בזמן שהשה"מ שלנו מתבודד עם מישהו בשירותים (הייתי חייב לשים את הבדיחה הזאת פה
). עוד יתרון, שחקנים שלא משחקים באותו רגע, יכולים לצאת מכיוון המחשבה של המשחק ולאבד את הריכוז. במיוחד כשיש הרבה שחקנים. מצד שני, יותר מדי RR יגרום לאנשים להתמרמר על למה אי אפשר לעשות משהו או דבר אחר. כמו: "למה אני לא יכול ללכת לשוק? אני רוצה!!" ולהתעצבן על כך שזהו לא משחק אלא סיפור שכל מה שאנחנו עושים זה להגיד כן או לא. לכן אני חושב, שצריך RR, אבל במידה. וגם ששחקנים יבינו שהם באו לשחק בקבוצה וכמו שהם לא רוצים להיתקע בצד, בזמן שמישהו אחר רוצה לשחק את איך שהוא הולך לשירותים, ככה הוא לא צריך לשחק כל פיפס קטן שהדמות שלו עושה. למי שקרא עד לכאן ולא התייאש (אני כותב ממש "מסודר", נכון?
) דעות?
שאלה שהתעוררה במוחי לאחרונה- אם משחקים בקבוצה, האם יש צורך בסוג של ריילרודינג או לא? כבר קראתי פה די הרבה דברים על בעד ונגד ריילרודינג (תהרגו אותי, אבל שכחתי את המונח בעברית