Rטלין

tiamatt

New member
Rטלין

האם הוא משפיע שונה על אנשים עם בעית קשב וריכוז ועל אנשים ללא בעיה? אני קוראת על זה אך המאמרים סותרים אחד את השני... יש מאמר בו כתוב שסטודנטים לוקחים את זה מכוון שזה משפיע על הריכוז, מצד שני גם קראתי שזה לא משפיע על אנשים ללא בעיה. אני מבולבלת...

zivadina

New member
השפעות

נראה שריטלין משפיע על הרכוז של אנשים ADHD. לעומת זאת, הוא משפיע על הערנות של אנשים "רגילים", ולכן סטודנטים לוקחים את זה כדי לא להרדם בזמן שינון חומר (וכמובן שזה אסור, כי זה בלי מרשם).

tiamatt

New member
הכתבה הזאת קצת

בלבלה אותי! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3045162,00.html הסטודנט אומר שהכדור עזר לו לריכוז. יתכן שזה משפיע לכולם על הריכוז?

שימוש לרעה בריטלין ../images/Emo31.gif

התמונה הנוירולוגית של ה ADHD היא עוררות עצבית נמוכה- שאחד מממדיה מתקבלת בתמונת EEG ומראה עוררות כללית נמוכה (קצב גלי המוח של ADD ער דומים באוםן פעילותם לקצב גלי המוח של אדם רגיל שהוא בשלבי של לפני שינה) וגם תת פעילות באונה הקדמית במוח (יש לה תפקידים קוגניטיבים ובינאישיים רבים). הריטלין, ממשפחת האמפטמינים- מעורר ומגרה את מערכת העצבים. לקוי קשב זקוק לכך, כדי לאזן את פעילות המוח תתאים ל"נורמה" מאידך, אדם ללא ADHD מעורר את כל מערכת העצבים יותר, מעבר למרץ גבוה יותר שיכול להיות (לא תמיד) יכול להיות גם האצה בדופק, בקצב הנשימה ובלחץ הדם. מי שאינו ADHD ומכניס ריטלין למערכת, למעשה יוצר פעילות שאינה שונה מסיגריה, קופאין או קוקאין (לא חוקי). רק שהואיל והריטלין מוכר כתרופה, המשתמש עושה שימוש לרעה (Abuse) בחומר פסיכואקטיבי, בגלל היעדר מרשם מרופא. לריטלין חייב מרשם רופא בגלל זה, ויש מעקב ומאוד מחמירים לגבי מתן ריטלין בגלל עניין זה. אדם לקוי קשב עושה שימוש רפואי, מותר ומומלץ בריטלין (use) והוכח שהוא יעיל, גם אותו אדם מוגבל במינון שהוא מכניס לגופו. אחת האבחנות הרווחות בשימוש בחומרים פסיכאקטיביים (סמים) היא בין שימוש(use) לשימוש לרעה (Abuse),, וזאת בנוסף לרשימת הסמים האסורים, המפורטים בחוק. ייתכן ואותו סטודנט במקרה היה גם לקוי קשב לא מאובחן, ולכן זה עזר לו, אני לא ממליץ בשום אופן, ליטול ריטלין ללא הוראה מפורשת מרופא מומחה (נוירולוג או פסיכאטר). גמר חתימה טובה גיל

tiamatt

New member
קודם כל תודה

רבה על התשובה... התחלתי, לצערי מאוחר, להשתמש ברטלין שמאוד עוזר לי. קיבלתי מרשם לנסות לפני שאני הולכת לאבחון (מרשם מניורולוגית) ופשוט אבא שלי שראה את המאמר אמר לי שהרטלין עוזר להעלות את רמת הריכוז לכל האנשים. המאמר הזה קצת בלבל אותי מכוון שחשבתי שאם הרטלין עזר לי כל כך אז בטוח יש לי בעיה..

זהו, שידיעות אחרונות אינו כתב עת

מחקרי. בכתב עת מחקרי, כל מאמר שמודיע על תוצאות מחקר עובר בדיקה אצל שני מומחים לתחום לפני שהוא מורשה פרסום. במאמר מחקרי חייבים לנמק הכל כמו בהוכחה בגאומטריה החטיבת הביינים. ידיעות אחרונות אינו כזה. אי אפשר לסמוך על מידע רפואי מהעיתונות היומית.

gideoncute

New member
עוד צורה להסתכל

הכול הרי זה נושא של איזונים בחיים, כמה זה מספיק, לרוב אין תשובה. מה כוונתי היא שרטלין ישפיע על הרבה מהאוכלוסיה, מה כמה וכיצד, זה הכול שאלה של מינון ושל חסך, אני מכיר סיפורים על רופאים שהיו לוקחים רטלין לפני 40 שנה וזה עזר להם, לענינינו של עניין אפשר תמיד גם ספיידים להספיק יותר

תלוי למי את מאמינה.

אם את מאמינה למחקרים, התשובה היא אחת. אם את מאמינה לאודטה שוורץ וחבריה, אז התשובה היא אחרת. אגב, אודטה ממליצה על שימוש בפטרוזיליה במקום בריטלין. לי זה עוד לא עזר.

למעלה