"משחק העונה"

סלים וארזה

New member
מנהל
"משחק העונה" הפועל ירושלים הפסידה את המשחק בסיום הרבע השלישי כאשר לוגן קלע שלוש שלשות מדהימות ולירושלים היו עוד עבירות לתת. במקום להיות בפלוס 6-8, הם סיימו את הרבע בפלוס 1, אבל המומנטום כבר היה צהוב לגמרי. מחצית שלמה (הראשונה) הפועל ירושלים פותחת הפרש קטן ומכבי ת"א סוגרת, אבל נחמד לראות את טפירו עדיין יודע למצוא שחקנים חופשיים. הרבע השלישי התאפיין בטעויות של מכבי ת"א כולל זריקות לא קשורות עד לאותן שלשות. הרבע הרביעי הפציעה של דאנקן ביחד עם העייפות של שחקני ירושלים (פלס בעיקר) והנסיון של מכבי ת"א עשו את ההבדל. ההפרש בסוף משקר.

המשחק עצמו לא התעלה לרמת כדורסל גבוהה, אבל גם לא היה נפילה. היו מהלכי הגנה טובים משני הצדדים לצד שטויות, מתח והמון לחץ. מילה טובה לשופטים שמצד אחד החזיקו את המשחק בלי לתת לו להתפרע, ומצד שני לא שמעו את מה שלא צריך לשמוע וזה את דרוקר ובלאט באים בטענות כמעט על כל שריקה.

מה עוד? הקהל של ירושלים שר "גיא פניני מת", ודייויד בלאט הסביר שאין הרבה מה לעשות ואלה התוצאות של המעשים של פניני וכן שהשחקן צריך פשוט להמשיך הלאה ולהתקדם.

ברמה האישית מאוד נהניתי מהמשחק עצמו. רוצה עוד הרבה כאלה שלפחות יתנו אשליה שזהות האלופה לא ברורה.

Roy M

New member
משחק של אשליה. גם מגדל ידעו שהם יפסידו כשהובילו במשחק, שלא התעלה לרמה גבוהה, אלא היה יותר אמוציונאלי מאשר כדורסל.
בכלל, האווירה היתה עלובה יחסית למשחק שכזה בשנים האחרונות.

זה היה בעיקר עניין של עייפות השחקנים של ירושלים נפלו מהרגליים ברבע הרביעי (כדיר וקוקיה לא היו, גרונפלד לא עשה כלום ודאנקן נפצע לכמה דקות). למכבי לא הייתה תשובה לקרייג סמית כשהיה לו כוח, אבל ברבע הרביעי הוא בקושי זז. הוא לא בא לדרוש את הכדור, וגם בהגנה הוא זייף.
השלשות של לוגאן היו משמעותיות, אבל הן היו תמונת ראי לשלשות של פלס, כך שהיה פה סוג של "קיזוז".

Puskas

New member
רק דבר אחד לא ברור לי.. איך קבוצה של 6-7 מ' דולר נתקעת עם סגל של שבעה שחקנים שאחד מהם (טפירו) הוצא מהמקרר כדי להשלים סגל?

tristan79

New member
עומק הסגל פחות מטריד לדעתי קוקיה וכדיר פצועים (וגם ליפשיץ לא שותף, לא יודע למה).
מה שצריך יותר להטריד את הירושלמים זו העובדה שגם אלו שמשחקים נמצאים בכושר רע (גרונפלד וטפירו) או סתם לא יציבים (בערך כל השאר).

הקבוצה אכן לא נבנתה טוב בפנים חסר ביג-מן שיודע לחסום (זר מן הסתם) ובחוץ היו צריכים להתאמץ יותר להביא את מקל.
לאן הלך הכסף? אני באמת לא יודע. כנראה הזרים יקרים יותר ממה שנראה.

עמיקם10

New member
במשחק קודם מכבי הגיעה עייפה מאירופה השאלה היא איך ברור שירושלים מפסידה ?
ההוא חסר. ההוא פצוע. ההוא עייף אבל גם שון ג'יימס פצוע. ופלניניץ קצת נתקע.[תסמונת שרמדיני שמכבי כבר לא רגילה לשחק על סנטר-[היקמן ואוחיון]] זה ענין של אימונים בהמשך..יתוקן. בליגה כמובן ...
כי ביום חמישי שוב משחק גורלי שיקבע אם למכבי סיכוי. כי פנר גם עם שני הפסדים.
ואחרי כל זה איך ירושלים לא מנצלת מומנטום. מובילה ומכבי משאירה אותה על 11 נקודות ברבע.? ז"א שההגנה של ירושלים פחות טובה. שאין לה ספסל. שהיא לא מנהולת נכון. שהיא עסוקה בשטויות כמו כמה דקות יהיו לטפירו. וזה כשאליהו לא במיטבו. ועוד דברים שזה משחק חוץ במלחה.! ושהקהל של ירושלים זו בדיחה.

כי השיטה בארץ בזויה וגורמת לכך שכל העונה לא רלוונטית בכלל לקבוצות כמו ירושליים ומכבי.
מה שחשוב זה לא איך הקבוצה הזאת נראת עכשיו אלה איך היא תראה בסוף אפריל תחילת מאי.
הרי האליפות תוכרע ככל הנראה אם לא יהיו שינויים בסדרת רבע גמר, בחצי גמר וגמר בנוקיהו או ברוממה (ורק לפני שבוע נדחת ההכרעה בעיקר בגלל שידעו שיש רוב לרוממה ולא רצו לעצבן את דון שמעון).
במקרה הרע הגמר יוכרע במשחק אחד ברוממה וגומלין בנוקיהו.
י"ם יכולה לשחק רע כל העונה, לגמור עונה במקום השביעי אפילו, לקבל את אילת או נתניה בלי יתרון בייתיות ולעבור אותם עם הקהל האדיר שיש להם. ואז בחצי זה עניין של מזל של יום טוב אחד בחצי ויום טוב בגמר. חולון וגליל עשו את זה עבר אז גם ירושליים יכולה.

Puskas

New member
פשוט עצוב המצב בליגה הזו אשדוד שיחקה היום עם שישה שחקנים בלבד רוב המשחק ונתניה עם שישה גם כן.
חולון שתפה רוב הזמן שישה שחקנים בלבד נגד מכבי חיפה ואפילו הירוקים שנחשבים לדי עמוקים שיתפו בעיקר שישה שחקנים.
זה מצטרף לי"ם ששיחקה עם שבעה שחקנים אתמול ולהפועל ת"א שדרך קבע תקועה על רוטציה של שישה-שבעה שחקנים מאז ששני הזרים בחוץ.

זה פשוט עצוב שכך הליגה שלנו נראית.. קבוצה לא מסוגלת להעמיד אפילו תשעה שחקנים רציניים ברוטציה ומאמנים נאלצים להתמודד עם תנאים לא תנאים.
בכדורסל הישראלי זה נורא פשוט, קבוצה חייבת לפחות 2.5 מ' דולר בשביל להרכיב רוטציה טובה של תשעה שחקנים טובים ברמה תחרותית.
רוב הליגה יושבת על מינימום (1M דולר נדמה לי) או על קצת מעל המינימום (עוד חצי מיליון דולר ככה), זה בלתי אפשרי.

כמה שזה כואב להגיד את זה, כי יש מסורת לקבוצות, אבל אולי באמת הגיע הזמן שחולון וראשון תתאחדנה לכדי קבוצה נורמלית של 2.5-3 מ' דולר עם 9-10 שחקנים טובים,
שאשדוד תתאחד עם יבנה או אשקלון למשל ותיצור קבוצה דרומית של 2-3 מ' דולר עם תמיכה ראויה ורוטציה סבירה של 7-8 שחקנים טובים ועוד 2 סולידים,
שהרצליה תתאחד עם נתניה ותיווצר קבוצה שרונית ראויה של 3 מ' דולר בכיף.
אז נכון שאז הליגה תהיה משהו כזה:
מכבי ת"א, הפועל ת"א, הפועל י"ם, מכבי חיפה, איחוד השרון, איחוד הדרום ואיחוד ראשון-חולון והפועל אילת על הדרך,
זו ליגה קצרה ויהיו בה מקסימום 10 קבוצות (כי יש גם את גליל ותעלה עוד אחת מהליגה השנייה) אבל לפחות היא תהיה איכותית וצפופה.
המצב היום הוא בלתי נסבל ולא מקצועי.

shay4442

New member
וכמובן שהפועל תל אביב תתאחד עם מכבי תל אביב אין שום סיבה שבליגה שלנו יהיו 2 קבוצות בתל-אביב עם כל הכבוד. אתה רושם דברים כאילו אתה עולה חדש מקנדה ופעם ראשונה לומד להכיר את הליגה המצב הזה של קבוצות שלא בונות סגל מאוזן שלא לדבר על איזון תקציבי קיים כבר 20 שנה זה לא דבר חדש והאמתי שהיו עונות ושנים יותר גרועות בליגת העל מאשר העונה הנוכחית עם קבוצות הרבה יותר חלשות וביזיוניות...
- האיחודים האלה אף פעם לא מצליחים לא לשכוח את האיחוד שהיו בעבר בין רעננה והרצליה(בני השרון וראינו מה קרה מזה?) גלבוע גליל (הבקעה וראינו מה קרה עם זה) איחודים זה נשמע נחמד ונקי אבל זה פלסתר לעונה שתיים שלוש כי החובות נסגרים(או לפחות מצטמצמים)בתחילת העונה של אחרי האיחוד אבל הגירעונות והמריבות הפנימיות בין אנשי האיחוד מתגלעים מהר מאוד.
-איחוד בין חולון לראשון לציון זאת בדיחה גרועה כי זה יגמור את אוהדי חולון וחולון עצמה שחיה על מסורת של 64 שנים שעדיין חיה ונושמת בחיים לא יצליחו למכור לאוהדיה קבוצה חדשה לגמרי מה שאומר שיצטרכו לגדל בחממה בצורה מלאכותית אוהדים.

סלים וארזה

New member
מנהל
צודק היה איחוד כושל בין הפועל חיפה לרמת השרון, היה נסיון לאיחוד של גבעת שמואל ופתח תקווה, עפולה נפרדה מגלבוע שהתאחדה עם הגליל - איחודים זה חביב ולא יותר.

אני בעד מחיקת המצב הקיים ויצירת קבוצות איזוריות סטייל NBA בלי עולות ובלי יורדות כאשר כל קבוצה היא בבעלות ספונסר. יש מספיק גופים גדולים במדינה שמסוגלים להחזיק קבוצות כדורסל ולטפח אותן (בנקים, חברות תקשורת, חברות מזון, רשתות שיווק וכיו"ב).

קבוצות תהיינה מנותקות מהגופים המוניציפליים שהיום נותנים כסף ומחר לא. עם בנייה נכונה ואורך רוח של 3-4 שנים תהיה כאן אחלה ליגה עם קהל והרבה עניין.

Puskas

New member
הבקעה היו איחוד מוצלח מאוד זה שבא עסקן פרטי ולקח אותם לאילת זה משהו אחר.. אבל האיחוד היה טוב.
בני השרון היו סיפור הצלחה גדול מאוד שהפסיק לתפקד כי אחת העריות (רעננה) לא רצתה לשים כסף יותר..
גליל גלבוע לקחו אליפות והשנה הולך להם רע אבל זה לא אומר כלום כי גם חיפה הטהורה והחזקה נתנה עונה עלובה שנה שעברה.

אתה בעצם מציע שדרוג של מה שאני הצעתי, לאחד קבוצות וליצור קבוצות אזוריות, זה לא שונה ממה שאני אמרתי,
זה פשוט יותר קיצוני וזה מצריך עבודה הרבה יותר רצינית ומשקיעים כבדים.

לצערי מה שכתבתי יצא מתוך הדאגה לכדורסל שלנו ורצון לראות משהו טוב יותר מאשר קבוצות עם שישה שחקנים.

shay4442

New member
מלאכותיות יכולה לבוא בעטיפה יפה אבל תמיד ריקה אפשר לראות את הקבוצות הטורקיות כדוגמאות מזעזעות קבוצת הבירה(אפס פילזן) וקבוצת הממתקים(אולקר) כל מי שמכיר את טורקיה מבין מה ההבדלים בין אוהדי קבוצות הכדורסל לכדורגל בטורקיה מתייחסים לקבוצות הכדורסל כפיקציה כצעצועים בידי אנשי הון ותעשיה בניגוד לקבוצות הכדורגל שבהן האוהדים באמת מרגישים שייכות וקשר רגשי לקבוצות.

היה גם איחוד בין מכבי להפועל בחיפה שנכשל בסל כמובן. אם אני זוכר נכון ולא טועה.
אין שום סיכוי בעולם שיהיה איחוד בים הפועל למכבי.
יתהפך העולם הפועל תלך לעוד פירוק, לעוד עונה של נטו הפסדים של חזרה לידיים של שאול ולא תלך לאיחוד עם מכבי.
זה כמו שאולי' ופנא יתאחדו. זה לא יקרה וזה לא יקרה.

tristan79

New member
אני חושב שיש ויש הבעיה נוצרת כשמדובר באיחוד בין מספר רשויות מקומיות שונות.
במצב כזה תמיד יהיו לך ויכוחים על איפה משחקים, כמה כל אחד נותן וברגע שיש בחירות מקומיות ואחד מהראשים המעורבים מתחלף מייד כל ההסכמים וההבנות מוטלים בספק.
לעומת זאת במצבים בהם מדובר על איחוד בין שתי אגודות מאותה רשות מוניציפלית זה דווקא יכול לעבוד (אני לא אומר שצריך לרוץ ולאחד בין הפועל למכבי ת"א, סביר להניח ששם גורמים אחרים יהוו בעייה). הזכירו כאן את מ.ס אשדוד בכדורגל כדוגמא שעובדת כבר שנים. אם אני לא טועה גם קבוצת הכדורסל של אשדוד היא איחוד (הפועל ששיחקה באיזו ליגת משנה נטמעה בתוך מכבי הבכירה יותר) וגם במקרה של ברק נתניה מדובר במכבי אליצור ברק נתניה המאוחדת.

Puskas

New member
יש לי רק מילה אחת בשבילך מ.ס. אשדוד כדורגל.

זה פשוט עצוב לי שמאמנים בוכים שאין כסף ועושים רוטציה של 7 שחקנים במקום לנסות לשחק עם ישראלים.
מה יכול להיות יותר גרוע מאיך שהפועל נראת כרגע (וזאת דוגמא לרע במעיטו כי הפועל משתפת ישראלים), במקום לסחוט שחקנים 35 דקות על המגרש, תנו לצעירים ישראלים לשחק. פתאום קבוצות יגלו שהזר שהם שילמו עליו מיליון שקל, הישראלי שמקבל משכורת חייל תורם כמוהו אם לא יותר.

tristan79

New member
אתה לא יכול לבוא למאמנים בטענות המשימה שלהם היא להביא כמה שיותר נצחונות ומה לעשות שהשיטה שעובדת הכי טוב, במיוחד כשמדובר בקבוצות שמשחקות פעם בשבוע, היא לללכת על רוטציה של 4 זרים + שני ישראלים משלימים.
הדרך היחידה "להלחם" בכך היא באמצעות חקיקה -
או כזו שמשנה את מספר הזרים ומכריחה לשלב יותר ישראלים
או כזו שמבטלת את הירידות כך שקבוצות לא יהיו חייבות להסתכל על מאזן הניצחונות ויוכלו, אולי, לבנות לטווח ארוך.

אבל מה יש להם להפסיד זה מה שאני לא מבין אתה רואה קבוצות שמתפרקות לגורמים ברבע האחרון, בגלל ששחקנים לא עומדים על הרגליים. הם יפסידו ככה או אחרת, אז במקום לחכות לניסים תשלח שחקן צעיר למערכה, הכי גרוע תפסיד
משחק שגם ככה אתה עומד להפסיד אותו. חצי מהפציעות במחזור האחרון (כמו זאת של כדיר) באו בגלל פחדנות של מאמנים שגם הובילו להפסד במשחק וגם קיצרו להם עוד את הרוטציה בגלל פחדנות.
ככה אני רואה את זה. לירושליים יש שחקנים צעירים מוכשרים על הספסל. סה"כ יש להם קבות נוער לא רעה בכלל ואפשר להוציאמכל מחזור שחקן שתיים.

Puskas

New member
העבודה שלהם עומדת על הפרק בישראל אין סבלנות ואם מאמן יריץ ישראלים 4-5 משחקים ויפסיד 3-4 פעמים אז יתחילו לדבר על החלפתו,
ואז הוא יכנס ללחץ וישתף זרים כדי לשמור על התחת שלו ובצדק תאכלס.

למעלה