Quit Quitting

GallaxY

New member
well, i said i AM going to the army

And I will, just not to Kravi. is that SO wrong? תגובות מזלזלות מאנשים כמוכם עוד עלולות להניא אותי מללכת לצבא בכלל

DeAth ScrEaM

New member
האמת?

אני לא כלכך יודעת איך להגיב על זה.... מצד אחד אני מבינה שצריך לשרת ולחזיר למדינה כמו שגליה אמרה... אבל מצד שני... על מה לעזאזל אני אמורה להחזיר להם?! וכל פעם שאני חושבת על זה עולות לי מחשבות על הקטע של הקבורה <נו שלא יקברו אותי בשטח ישראל> וזה מכעיס אותי כלכך עד שכל חשק ללכת לדבר הזה נעלם. אינלי דיעה מגושבת על הנושא.... ועד לא מזמן זה בכלל היה רחוק ממני ולא היו לי שום סיבות לחשוב על זה....

E K O

New member
באמת יש לך עוד זמן

ואל תטרידי את עצמך עם הקטע של הקבורה.... תראי, את לא 'אמורה' להחזיר שום דבר, מחייבים אותך לשרת בגלל שאת אזרחית המדינה, זהו.... אין הרבה סיבות להתנגד חוץ מאידיאולוגיה פציפיסטית או התנגדות עקרונית למשטר או למדינה....

DeAth ScrEaM

New member
יאפ...

מוצ'ו מוצ'ו
זמן... אז זהו שאני לא יכולה לשים על זה זין.... כי פאקינג יקברו אותי בגבול... זה לא נחמד.... זה אפליה :(

Drunk Bullet

New member
.

I Believe that everyone should serve in the army, of course not those who aren't physically fit, but all the others should. In my opinion, real pacifists cannot be placed among the soldiers near the borders or other dangerous places, beacause they can decrease the overall moral of the soldiers (and soldiers who aren't able to hold a weapon, aren't really effective in those places), so it'll be better if they serve "inside" the country, in recruiting stations for example. I also think that it'll be better if part of people with low psychotechnical mark, serve in the national service and not in the army, it think that the benefit, in that case, will be bigger.​

GallaxY

New member
חחחחחחחח אתה!

"אני חושב שאנשים צריכים לעשות ... ככה וככה... ולשרת וזה.." סבבה הבנו מה אתה חושב. לא הסברת למה.

Drunk Bullet

New member
.

I've explained the first part, and as for the second part, I think that people with low psychotechnical mark won't get effective jobs in the army, so it'll be better if they do something more important in the national service (volunteering in a hospital, etc..).​

Janem

New member
תשמע

זה תלוי בבן אדם, ולאן הוא מגיע בצבא. יש תפקידים בעלי משמעות, שאנשים מתמיינים כדי להגיע לשם וכנראה גם רוצים את התפקידים האלה. אבל יש תפקידים מיותרים לחלוטין דוגמת המש"קים, שלמרות שאלו תפקידים קלים, הם נמאסים על אנשים, פשוט כי זה משעמם. יש אנשים שפוסלים את הצבא ישר, זו זכותם. אבל הם רק מקשים על עצמם בהרפתקאות מיותרות, זו המציאות הקשה במדינה שלו, ובאמת אין מה לעשות.

AeroSlash

New member
תראו...

אני הולכת להתגייס. ולא כי אני כל כך אוהבת את מדינת ישראל וסוגדת לה ומוכנה לתרום את חיי על מנת שהמדינה הזו תמשיך להתקיים. אלא כי אני חושבת שכשם שזו חובתם של כל אזרחי המדינה לשרת ולהגן על האדמה שעליה הם חיים כך זו גם חובתי. ופה זה לא תלוי ברגש הלאומי שלי ובזיקה שלי לעם שחי במדינה הזו אלא עניין של מילוי חובה. כי אם אלפי חיילים הקריבו את החיים שלהם קודם כדי שאני אשב לי על התחת בנחת בבית אני לא שונה מהם. ואמנם אני מניחה שלא יצא לי ממש ממש לתרום למדינה עקב כל מיני בעיות בריאותיות אני חושבת שאני כן צריכה לתרום במה שיצטרכו. זה בטח יהיה הגשת קפה אבל זה כבר לא ממש נתון לבחירתי האישית. ומשתמטים? זו הבחירה שלהם. זה אנוכי לחיות בשקט אחרי שאלפי אנשים כברלא חיים דווקא כדי שלנו יהיהי טוב ולא לתת כלום. כשאני מתגייסת - אני לא מחזירה למדינה כלום. היא לא נתנה לי הרבה. היא לקחה ממני הרבה יותר, היא פירקה את המשפחה שלי. אני הולכת לנסות להודות לכל אותם החיילים שכבר אינם.

../images/Emo45.gif זה באמת עצוב....

וגם הכבוד כלפי קרביים שקורעים את התחת למען כולנו הוא לא אותו כבוד... אני איתך, לגמרי איתך. מתגייסת ברצון ובגאווה. מצטרפת לאלפי הצעירים שתורמים קצת כדי לשמור על המדינה, כדי להגן על היקרים להם והיקר להם.

arkasha

New member
בתור אחד ששירת 3 שנים

הצבא הוא מסגרת מאוד מאוד לא הגיונית ,אני אומנם מסכים אם חלק ממה שנאמר על המשקי"ם אבל לדעתי לא כל המשקים לא עושים כלום יש בסיסים ויש ,אצלנו עובדי רס"ר שומרים ועובדים . האמת הצבא היא מסגרת מאוד מעניינת שבה אתה רוכש גם ידע וגם חברים לכל החיים,וכמו שרוב האנשים אומרים -זה עושה אותך בוגר יותר ובן אדם,אני כשהתגייסתי לא רציתי לשרת בקרבי אבל בסוף דווקא נפלתי בדיוק שם ועוד ביחטיות אומנם לא בתור לוחם אבל בתוקף תפקידי ביקרתי בלא מעט שטחים והאמת אני לא מצטער כמובן שהיו זמנים טובים וגם לא כל כך אבל הנסיון וההרפתקאות שהיו לי במהלך השירות הסבו לי סיפוק וגם הבנתי שהמדינה שלנו היא קטנה כמו גרגיר, וכל ויתור נוסף יפגע רק בנו ! הכל פה עניין של גישה כלומר תלוי איך הבן אדם מרגיש ,אם הוא בא לתרום או שהוא בה כי זה חובה שגם פה יש שני סוגי אנשים השקטים והלא כלכך אלה שעושים בעיות ,ואני די מסכים שלא צריך להחזיק אותם במערכת מסיבה פשוטה כי במקום להיתעסק בעניין מסויים צריך להיתעסק בהם. שיהיה בהצלחה לכל אלה שמתגייסים ! שירות קל ונעים!

Kingeh

New member
אני אגיד לך מה אני מרגיש...

בתור בן של אל"מ בשריון ומפקד גדוד של טנקים אני גדלתי בבית שהצבא לקח חלק עצום בו. הצבא תמיד נראה לי מאוד רחוק עד שהגעתי אליו וכשהגעתי אליו הבנתי את הדברים הבאים: 1. בגלל המצב הגופני שלי, שאיני יכול לשרת בקרבי או בכל דבר דומה, אני חייב להיות אחד הג'ובניקים הכי חסרי ערך שקיימים בצה"ל. 2. יש לי את אחד השירותים הכי שכונתיים שאתה מסוגל לדמיין. אני יום בבסיס ויומיים בבית. 3. האנשים איתם אני משרת הם אנשים ממש טובים ואני נהנה להיות בחברתם. 4. להתמודד עם בעיות עם המפקדים שלך, זה אחד הדברים שילמדו אותך להתמודד עם אנשים שאתה לא מחבב או אוהב. 5. כיוון שהתפקיד שלי כמעט ומיותר לחלוטין, אני מבזבז שלוש שנים מהחיים שלי, שנים שחברים שלי מחו"ל ניצלו להגיע למעמד ממש טוב (שני חברים שהם מרצים באוניברסיטה והם בני 22). מצד אחד, אני מאוד מתחרט שהתגייסתי. יכולתי לעשות המון דברים במקום. מצד שני, אני שמח שאני תורם את החלק הקטנטן שאני יכול למדינה ועושה את זה במקום טוב עם אנשים טובים.

למעלה