Quit Quitting

GallaxY

New member
בעיקרון, זה אמור להיות

הרי למה צהל משחרר אנשים שלא רוצים לשרת בצבא, (כמובן אחרי שהם עושים להם קצת בעיות וזה...), בגלל שצהל לא צריך אנשים שלא רוצים לשרת; כאלה שיעשו בעיות או לא ימלאו את תפקידם כראוי... אני אומרת, שאם למישהו יש תפקיד, כניראה שיש מטרה לתפקיד הזה אחרת, לא היה אותו...

eMiFrEaK

New member
כשתתגייסי.. תביני שצה"ל..

זה גוף מאוד לא הגיוני... יש הרבה מאוד תפקידים שניתן היה לוותר עליהם בקלות או לפחות לרכז אותם לתפקיד אחד וזה מטומטם מבחינת צה"ל לבזבז כל כך הרבה כסף על חיילי בלאי ואני בחיים לא אבין למה הם עושים את זה... ותתפלאי.. יש כמה וכמה תפקידים שמטרתם היא ממש לא חיונית לתפקוד הצבא...

GallaxY

New member
אני דווקא חושבת

שאולי זה ניראה לא הגיוני אבל אם זה היה לא הגיוני זה לא היה עובד.

eMiFrEaK

New member
אמ... לא הבנת אותי...

אני מבטיחה לך שהניצחון שלנו לא הגיע בגלל אנשים שמגיעים לבסיס (שהוא במקרה הרע 10 דקות מהבית) בשעות הצהריים (שכל חייל אחר כבר הספיק לעשות לפחות 2 מסדרים) , מבצעים במשך דקה פעולה מאוד לא הכרחית, מסתובבים והולכים הביתה...

eMiFrEaK

New member
אל תביני אותי לא נכון...

אני ממש לא מזלזלת ואני תמיד חשבתי כמוך, שכל תפקיד שמוצע בצה"ל הוא כנראה חשוב אבל זה לא ככה..

Mr MAG

New member
איזה מן תפקד זה?

אני רוצה, ישאר לי זמן לנהל פה

Drunk Bullet

New member
.

Do you really think that all the soldiers want to serve??? Don't be so naive, IDF would recruit everyone if it had the rights to ignore social/physical/mental problems! When someone comes to the "Kaba"n", and pretends to be mentally ill or a Pacifist, the first thing the Kaba"n does, is checking whether this "Malshab" really has serious problems, or he's just a problematic person who doesn't want to serve in the army, and if it is the case, then the army will do everything to change the malshab's plans. If the army didn't need people who aren't intersted to serve, then the Kaban would immideately release everyone who would like to be released from this duty. And the thing you wrote about different duties in the army..nonsese, the army can function well even without stupid jobes like "mashak mamterot"...​

eMiFrEaK

New member
צודק...

אבל הצבא באמת לא רוצה להתעסק עם אנשים שממש אבל ממש לא רוצים להיות שם. וזה לא סוד שזאת ממממממממממממממממממש לא בעיה לצאת מהצבא.. יש לי שיטות מפה ועד להודעה חדשה.. הבעיה היחידה היא שאנשים עושים את זה בלי לחשוב על העתיד...חייל משוחרר מנסיבות של "אי התאמה" או פרופיל 21... יתקשה מאוד להסתדר אחר כך...

Mr MAG

New member
exactly (ותשובה לשאלה הכללית)

זה לא כ"כ פשוט להשתחרר מגיוס כמו שציינת, וגם אם השתחררת העתיד שלך עגום במדנה הזו - מרבית המעסיקים לא מעוניינים במי שלא שירת בצבא - בגשה של "אם לא התאמת למסגרת הצבאית אתה לא מתאים לחברה שלי". וזה עצוב, עקרונית, אם להיות אידיאולוגים - אפשר להבין למה במדינה שלנו צריך שרות חובה, ואפשר להבין למה כל אחד צריך לנסות וללכת כדי לתרום את חלקו למדינה. אבל בריל לייף, בעובדות המוצקות - המדינה לא נותנת לנו שום דבר ששווה גנבה של 3 שנים מהחיים שלנו. היום כבר לא לוקחים גדוד של חיילים, חוצים את הגבול וכובשים שטח. בתכלס - מה בדיוק תורמים למדינה, מה ? יש את אלו שהולכים להיות קרביים, קורעים את התחת באימונים, ואז שולחים אותם לאיזה חור להתייבש או לחלופין, ילד ערבי בן 8 זורק עליהם אבן, פגיעה מכוונת היטב והספיור של החיילצ'יק נגמר. זו תרומה למדינה ? או שאולי החיילות העצלניות שיושבות בלשכת הגיוס, שותות קפה ולא שמות #@$ על מה שקורה שם, עוברות על תיק אחד בשעתיים, תורמות הרבה למדינה ? בקיצור, אידיאולוגית, חייבים להתגייס, חייבים לפעול, לעשות. בתכלס - כל זה פשוט לא קיים. אני יודע שאני אתגייס ואשרת את זמני, כי אין לי ברירה. גם אם הייתי משתחרר מהצבא גורלי הארץ היה נחרץ, ואני לא רציך את כל הבעיות האלה. אם ההתנהלות במדינה שלנו ובצבא שלנו היתה שונה - אם היו לוקחים דברים ברצינות, אם עדיין היו מטרות, הישגים, התקדמות, ולא עצלות, שחיתות וחוסר מעש - אז הגיוס היה מעניין, נהדר, חובה. במצב הנוכחי זה "סתם עוד שלב בחיים" של הישראלי המצוי, לשרות שלי ושלכם ושל יוסי שיושב בגינה אין שום משמעות, זה לא באמת מזיז את המדינה שלנו לאנשהו, זה לא תורם לאף אחד כלום. בקיצור, ני לא נגד גיוס, אני לא עומד להשתמט וכו' וכו' - אני נגד הדרך שבה הכל נעשה אצלנו כרגע, אני נגד הבזבוז של 3 שנים מחייהם של אנשים שלא תורם בכלום לארץ. אם זה היה תורם במשהו - זה לא היה בזבוז. הייתי משרת גם יותר מ3 שנים אם הייתי ידוע שאני עושה משהו משמעותי, שאני משיג יעדים מכלשהם, שאני תורם לעצמי בזה שאני תורם למדינה. אבל זה לא ככה. קיצר זו הדעה שלי, מצטער שזה יצא ז@#$ שכן ממש ארוך, ניסיתי לתמצת ולא לפגוע בדיעותיהם של אנשים אחרים. אשמח לשמוע מה דעתכם על נקודת המבט שלי על העניין...

E K O

New member
דבר אחד

נכון שלא לוקחים גדוד כדי לכבוש שטח.... אבל תסתכל טוב במפת המזרח התיכון - לכן תמיד צריך שיהיה גדוד מוכן, לא להתקפה, ממש לא - אלא לשם ההגנה, אולי יעברו 50 שנים של שירות שלא צריך בכלל, אבל במקרה שכן יהיה משהו בשנה ה-51, אותם חיילים ש"מייבשים אותם בבסיס" יעשו מה שיעשו כדי שהמדינה שלנו תישאר שלנו והתושבים יישארו בחיים.... אז אולי עכשיו ספציפית אין תרומה של כלל החיילים בצורה אסטרונומית, אבל במקרה הצורך יש מספיק מגוייסים מאומנים לקרב....

GallaxY

New member
האמת, אני מבחינתי

משתדלת לא לחפור בזה יותר מידי , אני יודעת שיש דברים שרוצים לעשות ויש דברים שצריך לעשות, וללכת לצבא זה אחד אותם הדברים שצריך לעשות... אז אתם יודעים מה, מצידי ללכת לצבא כל יום ולספור עפרונות, אני יעשה את זה כי זה מה שצריך. אני אדם שממלא את החובות שלי כאזרח

Ivan Ivanov

New member
Mr MAG היקר מדוע אתה מפחיד אנשים?

מאיכן הגיעה המחשבה שלך ש"מרבית המעסיקים לא מעוניינים במי שלא שירת בצבא"? האם מנסיון אישי ? או שמא משמועות? מדוע להציג ולכתוב דברים שאין להם בסיס במציאות? יש פה חברה שלא התגיסו עדין , קוראים את ההפחדות האלה. וזה נמשע מפחיד . אני חייב להודות. "אם השתחררת העתיד שלך עגום במדנה הזו" "גורלי בארץ היה נחרץ, ואני לא רציך את כל הבעיות האלה" מפחיד... חברה, תתעודדו, המצב לא כל כך גרוע. מרבית המעסקים לא נותנים לשירות הצבאי חשיבות כה גדולה בהחלטה האם לקבל את פלוני לעבודה. החברה שלנו הרבה יותר פתוחה ובשנים האחרונות המשקל של השירות הצבאי כבר לא כל כך גדול .(בשיקולי עבודה) בשום מקום שלא קשור לבטיחות פנים וחוץ לא תתבקו להראות שום תעודות לגבי הצבא. אם כבר שואלים אפשר לומר הכל. אף אחד לא ילך לבדוק. אל תבינו אותי לא נכון. אני לא אומר לכם אל תתגיסו. אבל אל תעשו את זה בגלל פחדים כמו אלה של מנהל הפורום. חבל. דרך אגב . אני בעצמי חייל.

E K O

New member
אתה יודע מה

אני מבין אותך, כן כן.... תראה, תושבים רבים לא מבינים איך "לעמוד ולשמור עד שתיים בליילה לפי תורות" תורם למדינה מצידם.... אבל ההשתמטות כבר עברה גבול, הסרבנות גם היא - יש פקודה לא חוקית ויש פקודה לא חוקית בתוקף, לפקודה לא חוקית אסור לסרב אבל חלה חובת דיווח לאחריו מוענש נותן בפקודה ולפקודה לא חוקית בתוקף יש חובה לסרב ואם לא מוענש מבצע הפקודה גם כן [לפי מה שאני זוכר, לא בטוח, אל תהרגו אותי אם טעיתי], אבל אנשים מחפשים הזדמנות לסרב.... זה מוגזם.... וגם חיילי עורף צריך, גם אנשים שישמרו בשתיים בליילה, להכל יש סיבה - אם אתה מתגייס כדי לדעת למה כל אחד צריך להיות בכל מקום תפלס את דרכך לרמטכ"ל, אז תבין הכל.... אבל אל תבזבז את הזמן בלנסות להבין משהו שאתה צריך להסכים לו לפני שאתה שואל "למה"....

GallaxY

New member
כי אני רוצה לחזור כל יום

דבר ראשון כי אני בחורה ודבר שני, כי יש לי את המוזיקה, הדבר שאני חייבת להתמיד בו גם בזמן צבא אחרת, כל הזמן שאני יעסוק בזה עד אז הכל יילך לטימיון. אם לא היה לי את המוזיקה לא הייתה לי גם בעיה ללכת לקרבי; אבל אני לא חושבת שקרבי זה הדבר היחיד שתורם... רק שתדעי, יש תפקידים מאוד מובחרים בחיל המודיעין, למשל, שעוזרים לא פחות מהחיילים שבשטח.

eMiFrEaK

New member
חחחחח את לא חייבת להתגונן =)

אני לא רמזתי אפילו לשנייה ש"קרבי זה הדבר היחיד שתורם"... צודקת, ולא רק מודיעין.. יש הרבה מאוד תפקידים אחרים שבלעדיהם הצבא לא היה מחזיק מעמד... אבל...את רק מצדיקה את הטענה בתגובה הכי ראשונה שלי..=)

E K O

New member
תפקידים

גם תפקידים שנראים לא הגיוניים, יש בהם משהו [ברובם] ובאלו שבלא, אני מעדיף לחשוב שיש תפקידים כאלו משתי סיבות, א) לבלבל את האוייב
, ב) למצוא מטרה לכל אחד =] בכל מקרה רציתי בעיקר לציין דבר אחד: Galla, אני מעריך את הנכונות שלך, יישר כח....

SupermanZW

Well-known member
מה, באמת?

הנה מספר דוגמאות לתפקידים לא חיוניים בעליל: מש"ק ממטרות, מש"ק חתולים, מש"ק קישוטים, עובד כללי, סייר גדר פנימית, וכו'

למעלה