exactly (ותשובה לשאלה הכללית)
זה לא כ"כ פשוט להשתחרר מגיוס כמו שציינת, וגם אם השתחררת העתיד שלך עגום במדנה הזו - מרבית המעסיקים לא מעוניינים במי שלא שירת בצבא - בגשה של "אם לא התאמת למסגרת הצבאית אתה לא מתאים לחברה שלי". וזה עצוב, עקרונית, אם להיות אידיאולוגים - אפשר להבין למה במדינה שלנו צריך שרות חובה, ואפשר להבין למה כל אחד צריך לנסות וללכת כדי לתרום את חלקו למדינה. אבל בריל לייף, בעובדות המוצקות - המדינה לא נותנת לנו שום דבר ששווה גנבה של 3 שנים מהחיים שלנו. היום כבר לא לוקחים גדוד של חיילים, חוצים את הגבול וכובשים שטח. בתכלס - מה בדיוק תורמים למדינה, מה ? יש את אלו שהולכים להיות קרביים, קורעים את התחת באימונים, ואז שולחים אותם לאיזה חור להתייבש או לחלופין, ילד ערבי בן 8 זורק עליהם אבן, פגיעה מכוונת היטב והספיור של החיילצ'יק נגמר. זו תרומה למדינה ? או שאולי החיילות העצלניות שיושבות בלשכת הגיוס, שותות קפה ולא שמות #@$ על מה שקורה שם, עוברות על תיק אחד בשעתיים, תורמות הרבה למדינה ? בקיצור, אידיאולוגית, חייבים להתגייס, חייבים לפעול, לעשות. בתכלס - כל זה פשוט לא קיים. אני יודע שאני אתגייס ואשרת את זמני, כי אין לי ברירה. גם אם הייתי משתחרר מהצבא גורלי הארץ היה נחרץ, ואני לא רציך את כל הבעיות האלה. אם ההתנהלות במדינה שלנו ובצבא שלנו היתה שונה - אם היו לוקחים דברים ברצינות, אם עדיין היו מטרות, הישגים, התקדמות, ולא עצלות, שחיתות וחוסר מעש - אז הגיוס היה מעניין, נהדר, חובה. במצב הנוכחי זה "סתם עוד שלב בחיים" של הישראלי המצוי, לשרות שלי ושלכם ושל יוסי שיושב בגינה אין שום משמעות, זה לא באמת מזיז את המדינה שלנו לאנשהו, זה לא תורם לאף אחד כלום. בקיצור, ני לא נגד גיוס, אני לא עומד להשתמט וכו' וכו' - אני נגד הדרך שבה הכל נעשה אצלנו כרגע, אני נגד הבזבוז של 3 שנים מחייהם של אנשים שלא תורם בכלום לארץ. אם זה היה תורם במשהו - זה לא היה בזבוז. הייתי משרת גם יותר מ3 שנים אם הייתי ידוע שאני עושה משהו משמעותי, שאני משיג יעדים מכלשהם, שאני תורם לעצמי בזה שאני תורם למדינה. אבל זה לא ככה. קיצר זו הדעה שלי, מצטער שזה יצא ז@#$ שכן ממש ארוך, ניסיתי לתמצת ולא לפגוע בדיעותיהם של אנשים אחרים. אשמח לשמוע מה דעתכם על נקודת המבט שלי על העניין...