Quit Quitting

E K O

New member
Quit Quitting

יצא לי לדבר שלשום עם האבא שלי על נושא הגיוס.... זה התחיל מדיבור על פז"ם ועל דרגות ואז השמעתי באוזניו טיעונים שאני שומע מסביבי - על הסרבנות ונגד הגיוס, על כך שהצבא הוא "זין אחד גדול" ושהגיוס הולך להיות חרא ולא צריך בכלל וכו' וכו'.... שאלתי אותו, בתום לב, אם כך היה הדבר אצלו והוא עשה פרצוף שלא הבנתי, הייתי בטוח שהוא יגיד "בטח" אבל הוא אמר שאנשים שמצאו אותם לא כשירים לגיוס נלחמו להתגייס וחיפשו דרך לשרת בכל מקרה.... אני שואל את עצמי "לאן כל זה הלך?".... משהו בטח השתבש בעשורים האחרונים, לפחות בין זמן הגיוס של האבא שלי לבין גיוסי שנות אלפיים.... השאלה היא מה ובאשמת מי זה.... האם זה הצבא שדוחה אותנו מעצמו עם היותו צבא שמתדרדר באיכות ובהטבות? או שמא יש יותר מדי הקלות היום? האם זו הממשלה שצריכה את הצבא לפעולות שיש רבים שיתנגדו לה? איני רואה סיבה.... כאשר יש שיחה על צבא או על גיוס, אני בקושי מביע את דעתי, שכן אני היחיד שמחזיק בה - אני נרגש לקראת הגיוס, אני רוצה להתגייס, אין לי חששות, אני לא רוצה להשתמט, הפרופיל שלי יהיה נמוך עקב בעיות ולמרות שכשהייתי קטן חלמתי על שירות קרבי, אצטרך להסתפק בג'ובניקיות.... אני רוצה לעבור את הטירונות, את בסיס הקליטה והמיון, הכל.... אני לא רואה סיבה לא לעבור את זה או סיבה שתגרום לי לא לרצות להיות חלק מזה, יתר על כן זוהי חובה - ממתי חובה שמוטלת מפי המדינה מקבלת כזה זלזול? זה כמו רמזור אדום, עומדים ומחכים שיתחלף, גם בשתיים לפנות בוקר שאין מכונית בשטח, אפשר לחצות בבטחה ולא לשים זין על חוקים, עומדים.... אני לא מתפלא שגם את זה אף אחד לא עושה.... מה שהוביל אותי לכתוב את כל זה היה כתבה שקראתי לפני כמה דקות, בעודי בשירותים מעיין בעיתון מעריב הפכתי כבר לעמוד האחרון, שם לא יכולות להיות חדשות רעות כמו בשאר העיתון שקראתי היום כי זה עמוד שמוקדש לכתבות שוליים, דברים מצחיקים שקרו וכו' - אני רואה כתבה שכותרתה "לוחם מעולם אחר: נינג'ה בלשכת הגיוס" - כבר חשבתי לעצמי שעושים הכשרה של פעולה שקטה ליחידות מבצעיות, אבל לא - מדובר בטמבל שבא ללשכת גיוס בתחפושת נינג'ה וטען שזה מה שהוא והוא לא יכול להתגייס.... אני עדיין לא יודע אם זה באמת מקרה של סעיף נפשי מסויים - במקרה שכן אני מסתייג ממה שאני עומד לכתוב אבל מה שנכתב עומד בעינו בנוגע לסירוב.... אבל אם לא - אם הנער הזה חשב על התוכנית הזו חודשים לפני הגיוס, שהוא קיבל צו ראשון - אני שואל את עצמי לאן הגענו? ויותר חשוב לי לשאול לאן נגיע, אנשים יבואו מסוממים לצו ראשון? יבצעו פשע כדי להיכנס לכלא ולא ללכת לצבא? יתאסלמו? ועוד קריאה אחת מצידי: די להשתמט.... אשמח לקבל דעות ומחשבות....

eMiFrEaK

New member
../images/Emo13.gif

בדיוק עכשיו אחת מהחברות הכי טובות שלי לא יכולה לעזוב אותי כי היא יודעת שאני מבינה קצת במערכת הצבאית אז היא מקווה שאני אמצא איזשהי דרך להוציא את חבר שלה מהצבא שהתגייס רק לפני יומיים..!! עצוב.... מסכימה איתך ואני באמת מאמינה שהסיבה היחידה שמביאה לזה היא החברה כיום.. המוסכמות השונות.. היום אנשים הרבה יותר אגואיסטים ואי אפשר להאשים אותם, כי זה דור אחר, דור שהתרגל לקבל הכל על מגש של כסף וכשאנשים לא מעריכים את מה שיש להם גם לא אכפת להם. למה אני צריכה לבזבז זמן יקר כשאני יכולה ללמוד... לעבוד... לטייל בעולם...??????? זה נשמע טפשי שיש אנשים שמסוגלים אשכרה לוותר על כל זה בשביל מדים, שמירות, תורנויות מטבח וטחינות למיניהן... אבל לא. לא טפשי, לפחות לא מבחינתי. אני גם מחכה לזה..מחכה לחברים לחיים שאני הולכת לפגוש שם.. לצחוקים... ללמידה של דברים חדשים... למסגרת שונה ועם זאת כל כך מוכרת... זה יהיה בזבוז זמן רק אם נעשה את זה לכזה! זה לא חייב להיות ככה.. ובדיוק כמו שהצבא לוקח ממך... קח ממנו...וכמה שיותר.. קיטשי קיטשי.. אבל זאת חוויה שהרבה אנשים עברו לפני... וכשיגיע הזמן שלי אני גם אעבור אותה ואני אעשה את המקסימום שאני יכולה... כל אחד באמונתו יחיה ומי שפתאום בגיל 17 מגלה את ה"אמונה" שבה ומחליטה ללבוש חצאיות לאיזה חודש ולהצהיר על משהו שהיא ממש אבל ממש לא, בעיה שלה. ומי שפתאום מוצא אצלו מליון בעיות רפואיות שמונעות ממנו להזיז אצבע גם בעיה שלו. הכי חשוב שאותו אדם יהיה מאושר עם עצמו כי אני אישית לא הייתי מסוגלת לחיות עם עצמי בידיעה שהרבה מאוד אנשים לפניי ובמיוחד היום גם החברים הכי טובים שלי נלחמו ונלחמים... נהרגו ונהרגים בשביל שנוכל לחיות פה... אני אישית די התעצבנתי על כל המדיניות של הצבא...אני שונאת שמונעים ממני דברים במיוחד כשאני לא אשמה בהם..!! אבל חפיף, אני לא מוותרת.. ועדיין אין להם מושג עם מי הם הסתבכו...(או שבעצם לכמה בכירים בלשכת גיוס כבר יש חחח) עזבו אתכם משטויות... כשיגיע הזמן, תתגייסו, תנו מעצמכם.. והכי חשוב תבואו בגישה חיובית...!! אחרת יהיה לכם קשה מאוד לעבור את השירות... טוב עד כאן כל הזיוני שכל שלי..=)

E K O

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

היה לי תענוג לקרוא את התגובה שלך.... למרות שקצת קשה היה לי להסכים שאמרת "איש איש באמונתו יחיה", צריך להתגייס ויהי מה, זהו חוק כמו דוגמת הרמזור שהבאתי.... אנשים לא מבינים - בדיוק כמו שכל אחד יודע שאסור לרצוח [למה? כי פשוט לא!] צריך להיות מצב שיבינו כמו שפעם הייתה הבנה שמתגייסים [למה? כי פשוט מתגייסים]....

eMiFrEaK

New member
חוק זה לא מה שיביא את האנשים להבנה.

אין דבר כזה "למה? כי פשוט מתגייסים"... דווקא בגלל שזה משהו טריוויאלי שכולם חייבים לעשות כשהם מגיעים לגיל 18 , הרבה מאוד אנשים עושים דווקא.. הפוך ממה שמצפים מהם כי זה טבעו של אדם =) הם צריכים להביייייייייייייייייייייייייין שבלי החיילים שנותנים את החיים שלהם לא הייתה לנו מדינה יציבה עם צבא חזק כמו שיש לנו היום.. הבעיה היא, וזה ממש מפחיד אותי.. שעד שלא יקרה משהו קיצוני, אנשים לא יקלטו. אל תכניס את החיים למסגרות.. אסור אסור אסור..אנשים שמים זין במיוחד על דברים אסורים כי זה מרגש אותם. ולא כל אחד צריך להתגייס.. באמת שלא.. כי כשמכריחים מישהו לעשות משהו הוא ישנא את זה, ואם הוא שונא הוא עושה רע לאנשים שסביבו ואז כל הסביבה לא מתפקדת.. וזה יכול להשפיע על הרבה מאוד דברים אחרים. יש כאלה שפשוט המסגרת הזאת לא מתאימה להם ולא משנה מה, הם לא הולכים להתשנות..גיל 18 זה כבר מאוחר מדי לחנך בנאדם.

E K O

New member
אני מעדיף לא לחשוב

שאנשים לא מבינים שזה טריויאלי להתגייס אבל מבינים שאסור לרוץ עם מספריים.... איך את מציעה לגרום לכולם להבין? ליצור כפילים של אנשים שיסתערו על הגבולות וייקחו אנשים בתור שבויים ואז כולם יצחקו ויגידו שזו הייתה בדיחה ואם זה היה "על אמת" אז הם היו מוצאים להורג וכו' וכו' ובגלל -זה- צריך להתגייס? לא - עדיין יסרבו, תמיד יסרבו.... תמיד יש דעה שהולכת בכיוון אחר.... אז כן, לדעתי צריך לעשות מסגרת - את צודקת שאת אומרת "גיל 18 זה כבר מאוחר מדי לחנך אדם", באמת צודקת - לא צריך להגיד להם אפילו שיתגייסו, הם צריכים להתגייס לבד - כמו שנניח מישהו בכיתה רץ עם מספריים ונופל ונדקר אני אבוא ואביא לו סטירה ואגיד "נו נו נו! אסור לרוץ עם מספריים".... אם לא הייתה מסגרת שמחייבת גיוס ואוסרת השתמטות היו שמים עוד יותר זין....

eMiFrEaK

New member
מסכימה איתך...

ושוב... אני תמיד נוטה לקיצוניות...ומה שיותר מפחיד זה שהמוטו שלי הוא שהכל קורה לטובה אז אל תבהל כשתקרא את הפיסקה הבאה.. תחשוב לבד... כשהמדינה רק הוקמה ואפילו לפני זה כ-ו-ל-ם התגייסו לצבא וכולם רצו לתרום ולהקים ולמה זה?? כי זה ריגש אותם.. זה היה משהו חדש, לא מוכר, לבנות ולפתח מדינה משלך.. להיות חלק קטן ממשהו ענק.. זה יקרה.. אם תהיה מלחמה, הצבא יימחק ואיתו גם המדינה היפה הזאת שלנו. אנשים יפסיקו לקחת הכל כמובן מאליו ויבינו שרק אם כל אחד יביא משהו קטן מעצמו זה יצליח... כל עוד אנחנו חזקים, מפותחים ובעלי אפשרות לגדול ולצאת מעבר לגבולות שלנו, אף אחד לא חושב על אחרים ועל המדינה.. העיקר שהתחת שלו מכוסה טוב טוב.. והכסא שלו שמור במשרד במישרה מכובדת.. והיכ חשוב שהוא ישאר שם גם לילד שלו ולדורות הבאים שגם הם כמובן לא יצטרכו להשתולל בין גבעות חול ולאכול מנות קרב כי לשם מה?? הרי כל החיים שלו כבר מסודרים...באמת יופי.. דור של מפונקים.

GallaxY

New member
את מציעה למחוק את המדינה מעל

פני האדמה כדי שאנשים "ילמדו לקח"? זה באמת קצת קיצוני... =\

eMiFrEaK

New member
../images/Emo8.gifחחחחחחח בדיוק...!!

מבטיחה לך... שזאת הדרך היחידה..! עד שלא מאבדים, לא מעריכים!

GallaxY

New member
חחח את מודעת לעובדה,

שגם את גרה כאן ואם תהיה פה מלחמה גם את תסבלי בידיוק כמו כל השאר? חח

eMiFrEaK

New member
מודעת מודעת...

אבל אני אנה חדשה..!! אופטימיייייייייית...חוץ מזה, ע"פ הגישה החדשה שלי, לא משנה מה אני לא הולכת לסבול =) לפחות אנשים ילמדו לקח..:)

GallaxY

New member
אני מרגישה בידיוק כמוך;

אני מכירה די הרבה אנשים שרוצים להשתמט, וכשאני אומרת להם שאני אלך לצבא התגובה שלהם היא "מה, מה איבדת שם? זה שנתיים מהחיים שלך!" כן זה שנתיים מהחיים שלי, שבהם אני מחזירה למדינה; זה שנתיים מהחיים שלי שאני רק נהנת בהם, חיה על חשבון ההורים בלי אחריות, יוצאת יומיות וחמשושים... אני לא בחור, לא יקחו אותי לקרבי או משהו; וכל תפקיד הוא חשוב, אני גאה שאני הולכת לשרת את המדינה, גם אם זה "ייקח לי " שנתיים מהחיים...

GallaxY

New member
כל תפקיד בצהל הוא חשוב

אם הוא לא היה חשוב, צהל לא היו מגייסים אליו

GallaxY

New member
צהל - חכמי הדור!

אין לך מושג מה הולך שם, אתה לא מנהל את העניינים. כשתהייה הרמטכ"ל נדבר

למעלה