quicksilver messenger service

melancholy man

New member
אכן יפה שעה אחת קודם

ובשביל שלא יאשימו אותי שוב, בצדק בתקיפת חדשים, יש לך אולי משהו להגיד עליהם? אגב, אחת הלהקות החביבות עלי והאלבום ממנו לקוח השם שלך הוא נפלא בעיני, אבל בכל זאת, אולי קצת מילים?

psychodoodle

New member
מה שלא תאמר,אתה אשם ../images/Emo8.gif

נראה לי שנשאלה כאן שאלה חשובה : האם לדעתך הם "אגדת רוק" או עוד "הרכב פרוג איזוטרי" שעשוי לענין רק את ה 2 (וחצי) אנשים שמשתתפים בפורום "תרבות פסיכדלית" ?
לפי כמות ההשמעות שלהם ב 88FM ומספר הפעמים שהם הוזכרו כאן בפורום האופציה השניה יותר מתאימה . אני מקווה שהצלחתי הפעם לנחש למה התכוון המשורר... הנה קטע שלהם מ1967 מהתקופה ש DINO VALENTI (הבלונדי עם הגיטרה האדומה )עוד היה חבר בהרכב (הוא הלך לכלא בגלל קצת גראס שתפסו אצלו).

psychodoodle

New member
ועוד כמה דברים קטנים

שקשורים לנושא . הנה קטע קצרצר שבו ניתן לתפוס את הגיטריסט המנוח John Cippolina עושה לנן סולו .וכאן אפשר לראות אותם לכמה רגעים מופיעים באחד מהמועדונים של פריסקו מתוך הסרט REVOLUTION מ 1968 . וכאן להקת MAN הוולשית עושה את אותו שיר בהופעה (הם ידועים כחובבי QMS מושבעים).

melancholy man

New member
האשם תמיד../images/Emo13.gif

תראה, קודם כל משהו לעניין הפורום ואז אולי עוד משהו על "אגדות רוק". אף פעם לא חשבתי שהפורום צריך להתעסק רק "בשמות הגדולים" או רק במיינסטרים, הנושא של הפורום הזה הוא דיי פשוט, הפורום עוסק ביוצרים מעולם הרוק שהחלו לפעול בערך עד 1979, זה כולל את האלקטריק הול למשל שמכרו במקרה הטוב איזה 20 עותקים (כולל לפחות 4 לאנשים שלא היו קרובי משפחה של היוצרים וגם את הביטלס והפינק פלויד והביטלס באותה מידה, העניין הוא, שלא הכל מעניין את כולם, בעולם מושלם כולם היו סקרנים לגבי הכל והכל היה מתקבל באהבה, אבל זה לא עולם מושלם ולאנשים קצת קשה להגיב על דברים לא מוכרים, אז באופן טבעי מדברים כאן יותר על מה שמוכר (כלומר על מה שהיה במיינסטרים בארץ בארבעים השנים האחרונות). זה לא אומר שלהרכבים איזוטריים אין מקום כאן. לעניין "אגדות רוק" אני עד היום לא באמת מבין מה זה, ומלבד העודה שזה שם בכלל לא רע, אני חושב שאין לזה שום משמעות, פעם חשבתי שאולי אחת מהמטרות של הפורום צריכה להיות ליצור סוג של קאנוניזציה, שזה כן דבר שיש לו חשיבות בחקירה של סגנון אומנתי מסויים, אבל האמת היא, שכמה שאני לומד יותר אני מגלה שאין לזה שום חשיבות או משמעות, למונח אגדת רוק, אם כבר, יש משמעות מטופשת באופן שהוא נתפס על ידי רוב האנשים. ובקשר ל QSM, בתחילת דרכם הם היו אחת הלהקות הכי מדליקות ומלהיבות שיצאו מקליפורניה החולמת של 67, האמת, כשאני חושב בהם יש להם את כל מה שטוב בגריטפול דד, בלי כל מה שמעצבן אותי, זה מדליק, זה תמים וזה לא טרחני או מטופש לשניה. בהמשך קצת איבדתי קשר עם הלהקה, אבל שני האלבומים הראשונים שלהם, הם, לפי כל דרך שאני מכיר לשפוט את זה, רוק קלאסי לחלוטין וגם, ככה בקטנה, שנים מהאלבומים הכי טובים שלי, הקליפ שהבאת מ Revolution הוא דוגמא מצויינת למי שרוצה להבין למה והכרות לא רעה עם הגיטרות הנפלאות של Valenti את Cipollina

psychodoodle

New member
תרשה לי להמליץ לך על משהו ?

אם אתה עדיין לא מכיר ,אז אני ממליץ לך (ולכל מי שמתענין בהרכבים קליפורניים בנוסח הדדס ו QMS ) לבדוק את הפריט הבא : "Frumious Bandersnatch - A Young Man's Song " שהוא אוסף רטרוספקטיבי של הרכב מסאן פרנסיסקו שנחשב לאחת מהדוגמאות הכי קלאסיות של מה שיכולת לתפוס במועדנים של העיר באותה תקופה. בניגוד לשאר להקות הגיטרות שמסביבם הם הגיעו מרקע של רוקנ'רול ו R&B בסיסיים ,בלי כל ההשפעות שהיו לאחרים (כמו ג'אז או מוסיקה קלאסית מודרנית או פולק ) ומרגישים את זה היטב לאורך כל האוסף הנ"ל (שיצא בחברת Big Beat המצוינת ).

psychodoodle

New member
אני רואה שנכון לעכשיו

הוא נעדר זמנית מהמדפים בקצת אחרת ,אך ייתכן שקיים בסניף כלשהו של טאוואר רקורדס שמחזיקים סחורה של חברת ACE (ש BIG BEAT היא דביזיה שלהם) .אני למשל רכשתי אצלם את ה OXFORD CIRCLE (הרכב שקדם ל KAK ) מטעם אותה אותה חברה (אני מניח שיש לך את זה ,אם לא תתביש לך
). אני מקווה שהעדרות מקצת אחרת היא זמנית ,כי אני לא יכול לסייע בידך לשמוע את זה אפילו בדרכים אלטרנטיביות
נכון לעכשיו .

happytrails

New member
האמת אני השגתי הופעה של הקוויקסילבר

מסנג'ר סרביס (האמת עוד לא יצא לי ממש לראות) מה להגיד עליהם? פשוט מעולים בהתחשב בעובדה שאחרי ששומעים את קינג קרימזון וג'טרו טאל שום דבר אחר לא ממש מצליח לעשות את זה .אבל אולי זה סתם עוד קיבעון מחשבתי...

melancholy man

New member
את KAK ואוקספוקד סרקיל יש

לא שזה אומר שאין לי סיבות אחרות להתבייש, אבל את זה יש לי ואני אוהב מאוד (יותר את KAK אבל שניהם אחלה) טוב אין ברירה, נחפש...

melancholy man

New member
למה לא? מה לא תכונה יהודית מכובדת?

אגב הכוונה שלי הייתה ל OXFORD CIRCLE ולא לדבר המוזר שיצא לי בעברית בכותרת...

melancholy man

New member
בשנים האחרונות?

רק שהשותפה הבלונדינית לשעבר (זאת אומרת, היא כנראה עדיין בלונדינית, היא שותפה לשעבר) רצתה להרגיז אותי...
לפני זה הייתי שומע הרבה, אפילו גונג, קצת עבר לי הקטע האוונגרדי\פרוגסיבי (ותודה לבלונדה שנעצה את המסמר האחרון

uribash

New member
דודל, רק הערונת קוויקית...

הבלונדי עם הגיטרה האדומה עליו הצבעת (מהקטע היחיד של קוויקסילבר שיצא במארז ה-דיוידי של פסטיבל מונטריי) אינו דינו ולנטי כמובן (ולנטי היה הרבה יותר מכוער
) ואם כבר צריך לחדד את העניין, אז אפשר להוסיף שבניגוד לכל מה שאנציקלופדיות רוק מקוונות אוהבות לציין מתחת לערך של QMS, הרי שולנטי גם לא היה באמת חבר בהרכב המקורי של הלהקה. למעשה הוא אמור היה לנגן איתם (כלומר, הוא הזכיר את רצונו להיות חלק מלהקה בין שאיפה לנשיפה), אבל כפי שעופר ציין, נתפס בפעם המי יודע כמה על אחזקה, ונכנס לקלבוש לכמה חודשים. הוא לא ניגן איתם למעשה עד 1970 ולא היה חבר בהרכב- לא לפני זה ולא לאחר שיחרורו- אם כי הם הקליטו שיר שלו לאלבום הבכורה המצוין שלהם (Dino's song). הבחור הבלונדי הוא ג'ים מוריי, שדווקא היה חבר מן המניין (ואפילו חשוב) בקוויקסילבר של תחילת הדרך. עד סוף 1967 ניגן גיטרה, מפוחית ושר בהרכב. הוא החליט לעזוב את הלהקה על מנת ללמוד, אבל ג'ון צ'יפולינה הספיק להפיק (ולנגן) לו באלבום סולו שלם,יחד עם חברים מהלהקה, שנגנז בסופו של דבר- וחלקים ממנו יצאו על בוטלגים. ואגב- קשה עד מכאיב להתייחס אליהם כ"הרכב פרוג איזוטרי".
מצד שני הם גם לא ממש "אגדת רוק", (טוב, אולי אגדת רוק בחוף המערבי אבל כאלה הם נחשבו כבר לפני שלושים שנה
- מכל מקום, תמיד כיף למצוא עליהם שרשור. בעיני הוא תמיד יישאר הרכב אלמותי, שבשיאו הפסיכדלי עשה הכי טוב את מה שאלפי להקות רק חלמו לעשות. שילוב של הרפתקנות וכימיה מושלמת בין שני גיטריסטים ענקים.

melancholy man

New member
../images/Emo45.gif תודה אורי

מסכים לכל מילה, נדמה שההערה של עופר על "הרכב פרוג איזוטרי" הייתה אכן בדיחה, מבחינתי לפחות, אכן מדובר על הרכב אלמותי ובטח חלק ממה שנחשב בעולם הקטן שלי ל"אגדת רוק".

psychodoodle

New member
אורי ,עם אתה טוען כך

אז אני לא מתווכח בכלל,הייתי משוכנע שזה דינו משום מה .הנה מר וולנטי על עטיפת אלבום האסיד פולק האיזוטרי שלו מ 1968 .

למעלה