question

tamax

New member
question

hello evryone. i am now in beijing, china. i want to bring to israel "samurai" sword (HEREV - in hebrew) or maybe a regular sword, it doesnt matter. my question is if anybody here have any idea if i can bring a sword to israel without problems in the airport (israel nor china) and maybe problems in the costum? and offcorse dew the sequrity problem to carry a sword... so i need an answer fast because i have only 4 more days in china and than come back to israel (after 6 months{!}) thanks.​

tamax

New member
BTW

i hope its the right forums to ask that.... i have no idea where to ask that....

® רן

New member
זהירות ../images/Emo18.gif

אני לא יודע את התשובה לגבי החרב... אבל ניסיתי להיכנס לאתר שבחתימה שלך וקיבלתי אזהרות שהוא מנסה להתקין SpyWare ווירוסים שונים - Gator, DealHelper וכל מיני רעות חולות. מומלץ מאוד לא להיכנס לשם, ואם נכנסתם לא ללחוץ Yes בשום תיבת דו-שיח שנפתחת.

dan the man

New member
אם אתה יכול לקרוא שם בעברית...

אז אם אתה כבר בסין... מה דעתך להביא קצת שטרות ומטבעות מכל סוג? כי אני אוסף שטרות מאסיה ומטבעות מכל העולם חוץ מאפריקה אם תביא מסין מטבעות ושטרות נוכל כבר ליצור קשר ולדבר על החלפה בארץ.. ועל החרב ..אני לא ממש מבין אבל אני בטוח שיוכלו לעזור לך

wimpi

New member
יבוא חרב

אם אתה קורא עברית...להביא חרב זה הימור... החוק אינו מתיר הכנסת להב שאורכו 10 ס"מ ומעלה לארץ. אם אתה שולח אותה בדואר אויר, זה הרבה כסף ואתה מסתכן בהחרמה של משרד התעשיה והמסחר במידה ואין לך רשיון יבוא. גם אם הוצאת רשיון כזה אתה מחויב להכהות את הלהב (להרוס את ההשחזה ולקטום את ראשו....) *אני משער שאינך חבר באגודה כל שהיא לאספנות נשק קר... הברירה היחידה היא: לשים אותה במיזוודה, להצהיר כי יש לך חרב בתיק בזמן הבידוק הביטחוני...ולומר: "זאת חרב קישוט/לתיירים/נוי/לגרד בגב.....". בזמן הגעתך לארץ...תשתדל לא להעצר במכס...גם להם חוקים מוזרים. אבל....למאבטחים של רוזנשטיין מותר להסתובב עם אקדחים בציבור..... מקווה שתראה מתן

למאבטחים של רוזנשטיין

מותר להסתובב בציבור עם אקדחיםאבל לרוזנשטיין עצמו אסור ללכת עם אולרון
, אני זוכרת ימים שלא יצאנו מהבית בלי איזה אולר קטן בשיללקלף תפוז או פרי אחר, לחתוך חוט/חבל אם היה צריך ועוד שימושים כאלה, היום זה. נשק. באשר לחרב, מוטי איפה אתה אולי יש לך רעיון?

broadaxe

New member
המאבטחים של רוזנשטיין הם אנשים

פרטיים ויש להם רשיונות. החוק מתיר לשאת ללא צורך במתן הסברים אולר שלהבו אינו ננעל ואורכו עד 10 ס"מ. אולר ננעל בכל אורך דינו כסכין ואסור בנשיאה אלא בנסיבות מיוחדות (למשל במחנאות) ולבעלי מקצוע נזקקים כמו חקלאי או דייג. המכס מחמיר כעת בבדיקות לגבי ייבוא נשק קר. אם ייתפס יחרימו לו את החרב. ומסין- לא מביאים חרבות סמוראים

אני גדול! חשבתי על זה לבד...

אבל כמובן לא רציתי להגיד כלום - חרבות סמוראים זה מיפן, לא מסין. נכון שהכל שם יותר זול, אבל איפה האוטנטיות?

11moti

New member
חרב מסין

לגבי הבטחון-אם הציוד מוכנס למזוודה ולתא המטען-אין בעיה, לגבי הכניסה לארץ,אם היית חבר ב"אנקה" העמותהלאספני נשק קר ואתנוגרפי,היה לך כרטיס חבר ולא היו עושים בעיות, אם לא תלוי בקריזה של המוכס אם יעצרו אותך בכניסה לארץ, לדעתי אם תגיד שאתה אספן או שזה פריט להתחלת אוסף אולי זה יעזור.

ke1234

New member
|דומנסיון שלי ביציאה מסין עשו בעיות

על דברים קטנים יותר מחרב. על עודף משקל חייבה אותי חברת לופטהנזה ב-260 $ ולא עזרו המחאות . שלמתי ולמדתי את הלקח . גיל

ke1234

New member
לאברהם החבילה הגיעה והיא מקסימה

הרבה תודות ,קלעת בול בפריטים . גיל.

tamax

New member
תשובות../images/Emo26.gif

כן אני רואה עברית. מצאתי חרב סמוראים (לפחות היא נראית ככה) יש כאן מיליון סוגים של חרבות אפילו כאלה של אבירים וממש יפות... אני לא חבא בשום אגודה לטספני נשק קר והחאב היא לקישוט ואפילו לא בשבילי. אני כבר נמצא בבעיות משקל. אל על מרשים לשלוח למטען 20 קילו ועל כל קילו נוסף זה 21$ (!) אז אני לא יודע מה לעשות...והמחיר של החרבות הוא מאוד מפתה... ובקשר לבחור שאוסף שטרות, חבל שלא אמרת לי מקודם כי טיילתי בהמון ארצות במזרח ובעקרון לא שמרתי כסף. שמרתי בינתיים רק שטר אחד של 10 גולר מהונג קונג שהוא השטר הכי יפה שנתקלתי בו....

dan the man

New member
אז תשמור אותו ואם תיתקל בעוד שטרות

תשמור גם אותם כי אני ממש מעוניין

בוסטר1

New member
dan the man

אים אתה כול כך לחוץ על שטרות מסין אני אשלח לך מתנה שטרות ישנים שלח לי כתובת דואר( אחותי גרה בסין)

11moti

New member
אופציה להבאת החרב

א. תבדוק מה אתה קונה(אם תקנה) כי יש זבל ויש דברים יותר איכותיים(גם בסוגי הזבל יש איכויות שונות החל מברזל (פלדה רכה) ודרך פלדות קשות יותר. ב. לגבי ההבאה- תחשוב על האופציה לשלוח לעצמך חבילה משם(לבולים בטח יהיו הרבה קופצים בפורום)הבעיה שלך תהיה בהוצאת החבילה מהמכס של הדואר ושם תצטרך(אולי) להביא כל מיני אישורים מאיגוד לשכות המסחר ועוד. אם יהיו לך אישורים שזה פחות מסכום מסויים-אני חושב של 100$ לא תצטרך לשלם מכס ומע"מ מעל הסכום המסויים הזה כן.(שוב חברות בעמותה הופכת את זה לפשוט ביותר). בהצלחה!

tamax

New member
נראה לי שאני אוותר על העיניין

זה נראה לי יותר מידי ביוקרטיה וגם יכול להסתיים בהמון כסף. אני בטוח שהחרבות בחנות הספציפית שאני מתכנן לקנות הן לא בעלות ערך מסויים. למשל, חרב ממש גדולה ויפה אני יכול לקנות בפחות מחמישים שקל. שווה להסתכן בשביל מחיר כזה? ובטח שאני לא אשלח את זה לעצמי כי זה יעלה ממש המון. תודה לכולם על העזרה בכל מקרה...

למעלה