התעסקות ייתר עם מאחרים לשלם
קראתי חלק מהכתוב בשרשור זה, ואני מרגיש רצון לשתף בהלך הדברים בדוג'ו שלנו:
ראשית, אני חושב שמיותר לציין שהדוג'ו הוא לא מסעדה או מכולת, ואנחנו לא מוכרים טכניקות.
כמו כן, אני עושה הכל בכדי שהתלמידים אצלנו לא ירגישו כמו לקוחות.
התשלום אצלנו נעשה פעם בחודש באיזה יום שכל אחד בוחר.
קורה שאנשים מאחרים והנה התגובה שלי במקרי כאלו:
קבוצות ילדים: רק מתוך התחשבות בהורים שלהם, ומתוך סברה שייתכן שהאבא חושב שאמא שלמה ואמא חושבת לפעמים שאבא שילם, אני משתדל למנוע מהם מבוכה וסכום מכביד מאוד, ואם יש איחור של 3-4 חודשים אני שולח להם הודעה זהירה ועדינה בנוסח זה:
"שלום רב, רק למקרה שלא הייתם מודעים לכך, ברצוני להודיע לכם שהתשלום האחרון עבור שיעורי האייקידו של ילדכם היה בחודש x. במידה ואתם מתקשים מסיבה כלשהי לשלם, אנא התעלמו מהודעתי זו ושלמו כאשר תוכלו ללא לחץ ואנא אפשרו לילדכם להמשיך להתאמן בכל מקרה).
קבוצת הילדים: לכל מבוגר יש מעטפת תשלומים קבועה שמונחת בדוג'ו. כל מבוגר משלם פעם בחודש ורושם על גב המעטפה על איזה חודש הוא שילם. אם מישהו מאחר בתשלומים, אני לעולם לא מעיר לו על כך. כל אחד משלם כאשר הוא יכול. מעולם לא קרה שמישהו התחמק מתשלום. בזכות שיטת קופסת המעטפות, לכל אחד יש פיקוח באופן עצמאי על איזה חודש הוא שילם ועל איזה לא.
מבחינתי, 95% התלמידים שמשלמים בזמן מאפשרים זאת ללא בעיה, וה5% הנותרים שמאחרים, אינם מעיקים עלי ואני נמנע לחלוטין מהתעסקות עימם. עד היום לאחר למעלה מעשרים שנות עבודה מול ילדים ומבוגרים, ואני מדבר על אלפי תלמידים, קרה רק פעם אחת שתלמיד לא שילם (ילד) עבור שלושה חודשים. אני ישן יופי בלילה עם זה
אם מישהו רימה אותי אי פעם, אני לא יודע על כך וזה גם לא מעניין אותי. גם זה לא מדיר שינה מעיני.
חומר לחשבה...
זאב.