Question regarding payment

Pyongwon

New member
Question regarding payment

HI -

Have a question regarding payment.

Most of my students pay each and every month. Do some of you take post-dated cheques - what is your method of payment?

I prefer each and every month - if the student does not come, s/he does not pay.

On the other hand, have some students who pay after 2-3 months.

Suggestions?

Thanks,

Jess.

תשלום

האם את משלמת שכירות בכל חודש ללא קשר לכמות התלמידים?
האם את מגיעה להעביר כל אימון גם כשמישהו מתלמידיך לא מגיע?
אם התשובה היא חיובית
אזי ההוצאות שלך אינן גמישות ולכן גם את לא צריכה להיות גמישה בתשלום של התלמידים.
תשלום מראש לכל שנת פעילות הנו דבר שמונע מצבים לא נעימים, מסדיר את מערכת היחסים ומצמצם נקודות חיכוך.

CRAZY BOLI

New member
יש כל מיני שיטות תשלום

לדעתי אם יש אפשרות על תשלום מראש פר חודש (נניח כל 1 לחודש) זה
מצב עדיף ונוח גם לתלמיד וגם למורה .
ישנם תלמידים שלא מסוגלים להגיע בצורה סדירה לכל האימונים ואז ניתן
לעשות כמה אפשרויות :
- תשלום לפי מסלולים (1בשבוע ,2 בשבוע, 3+בשבוע) ככל שהמתאמן מתאמן יותר כך המחיר פר שיעור יורד , משלמים מראש בתחילת חודש כל חודש .
- תשלום לכרטיסיה ,בסכום גבוה יותר ועם הגבלת זמן לניצול הכרטיסיה .

אני חושב שגמישות באופן מסלולי התשלום מאפשרת להגעה לקהלי יעד יותר נרחבים .

דרור1977

New member
יש מכונים שככל שמשלמים ליותר חודשים מראש

ההנחה גדלה , שזה לפי דעתי WIN WIN

הנה כמה נקודות למחשבה.

ענייני כסף :
אם מורה מתפרנס מהלימוד שלו, הוא צריך ראש שקט. הוא לא צריך להעסיק עצמו בתשלומים יתר על המידה.
להחזיק בית ספר זו עבודה במשרה מלאה, שיכולה להיות אתך אותך גם כשאתה לא בבית ספר עצמו.
לתלמיד צריכה להיות אחריות ראשונה בסיסית אחת - לשלם בזמן. איזה פשוט.
ניתן לקחת תשלומים לכמה חודשים, ובמידה והתלמיד מפסיק, להחזיר לו את התשלומים שנותרו. יש כאלו שמפסיקים ואפילו לא טורחים להודיע, כנראה שלהם הכסף לא חשוב.
לפעמים תלמידים לא באים לאימונים מתוך עצלות, קלות דעת וכו'....שישלמו - מתוך אותה קלות דעת. כמו שאמר הבן של קנגה- את השכירות צריך לשלם בזמן.
כסף הוא לא קללה, אפשר לדבר עליו ולהבהיר את הכללים לגביו. אחרי שעושים זאת, כולם מרוצים.
אני מכיר מורים מתחומים אחרים, שאומרים לתלמידים "תשלמו מתי שאתם רוצים" - הם לא מתלוננים שהתלמידים לא משלמים. מצד שני אני מכיר מורים שרואים תלמידים כ - $.
בעניין מי שלא משלם - כנראה שהוא צריך את הכסף. אפשר לומר כפרה אם רוצים.
יש תלמידים המבקשים הנחה, ונוסעים באוטו חדש....יותר משלי
. או מוציאים כמה פעמים בשבוע, כסף רב על סיגריות ואלכוהול - יותר ממה שהם משלמים על האימונים.
מעוד צד - יש תלמידים שאומרים שהם נהנים לשלם לי, משום שאלו השקלים הכי משתלמים להם בחיים.
יש עוד משהו עם הכסף - יש תלמידים שמעריכים משהו לפי הכסף שהם משלמים ואם הם משלמים הם חייבים לבוא. בשביל אלו, העניין של התשלום הוא מוטיבציה להתמדה. עד שזו תבוא מבפנים.
אפשר להתפלסף על כסף המון ולעשות גם המון אבל....
בקיצור - אני אוהב ראש שקט, לא להעסיק עצמי בטפל, לכן מבהיר אותו כמה שיותר מהר, באופן הנוח לי.
יש כאלו שאני נוהג לפי איך שנוח להם - אני מגדיר לי - שניים, שלושה, ארבעה... כאלו.

אולי יום יבוא ואגיד לתלמידים..."שלמו מתי שאתם רוצים".

וכתלמיד - למורה שלי אני רוצה לשלם כמה שיותר.

ולסכום - ממליץ לך לעשות מה שנוח לך, בלב שלם וביושרה. מה שתעשי כך....יהיה טוב. בין אם זה לדרוש תשלום בזמן ובין אם זה לוותר.

אני ובעלי המכונים שבהם אני מאמן מעדיפים תשלום

מראש בפריסה לכל השנה. ניתן לשלם מדי חודש, אבל המחיר גבוה יותר. אם תלמיד מודיע שלא יוכל להגיע תק' מסויימת אז יש התייחסות, וכמובן החזר של התשלומים שלא נגבו אם תלמיד עוזב. ההחזר הוא בהתאם לחוק חדש שיצא לאחרונה שמחייב מקומות שיש בהם מנוי שנתי להחזר כספי למי שמודיע על עזיבה. החוק מתיר לגבות ממי שמשלם מדי חודש בחודשו תשלום גבוה ב- 10% יחסית למי ששילם מראש לכל השנה, ואם מנוי עוזב לפני תום שנה, אז מותר לחזיר לו את הכסף לאחר שמחשבים את הסכום על החודשים שהיה מנוי לפי המחיר הגבוה (לידיעת כל מי שמנוי בחדר כושר או בריכה או כמובן מתאמן באמנות לחימה ושילם מראש לכל השנה).

כמתאמן - זוית ראיה שלא עלתה כאן.מעדיף חודש

בחודשו ולא מראש לשנה פשוט משום שכך יש לי תחושת בחירה ולא שמישהו מנסה לשים אותי בסד של הרגל ולהתחייב מראש לשנה .אח"כ בביטול יש הרבה פעמים בעיות הצד השני שוכח לבטל.
(קרה לי בתקופת הג'ודו ששילמתי מראש בכרטיס אשראי ואח"כ אני חייב לעקוב אחרי ביטולים)העניין שזה נותן תחושה לא נעימה לי אישית.בתשלום חודשי יש לי בחירה בכל חודש מחדש במורה ובחוג גם אם אינני מבצע אותה בפועל.
(זה מזכיר גם קצת את מכוני הכושר עם התחייבויות לשנה-שכשאתה רוצה לבטל או לצמצם את התקופה אתה מגלה שזה לא כ"כ הולך)
מהצד השני חובה על התלמיד לשלם בתחילת חודש את הכסף פשוט משום שזה מאפשר למאמן להתנהל בשקט וזו הפרנסה שלו .זה גם מבטא כבוד לאדם שאתה מבקש את שרותיו.
דבר נוסף דמי החוג הם די סבירים לחודש כך שתלמיד יכול לשלם זאת בלי לקחת הלוואה .ואי תשלום במועד יכול לבטא לעתים זלזול בחוג במורה או בקבלת שרותים כמובן מאליו.
אינני בעד התחשבנויות של אימונים שהחמצתי זה יכול לגלוש לקטנוניות אלא אם אני יודע שאיעדר תקופה.

ש מים

New member
אני בעד - גם כמאמן.

מכיוון שאני גם (בעיקר תלמיד), אני משתדל שלא לשכוח זווית ראיה זו ועמדה זו, גם כאשר אני נמצא בצידו האחר של הטאטאמי.
לכן אני משתדל להיות כמה שיותר גמיש עם התלמידים (ובגלל, משתדל לתת ליושר ומצפון שלהם להתפתח ולעבוד. אני חושב שגם זה הינו חלק מהכשרת איש הבודו).
מצד שני, אולי אני יכול להרשות לעצמי גמישות יתר, מאחר ואין לי עלויות על הדוג'ו.

pachnga

New member
עלויות לדוג"ו

לדעתי לא נכון לחשוב שאין לך עלויות כי כל העלויות לרשויות כגון מים ,חשמל ,וארנונה ,אלוני פירסום למינהם, ועוד כי אין מקום מסודר שלא משלם את הדברים הבסיסים וכן זה כן ניכנס לברוטו הכנסות של הדוג"ו של מנהל המקום ולפי זה לדעתי גם נעשה התחשיב לרווח והפסד של המקום מה שקובע גם את מחיר האימון .

תשלומים

אני גובה את התשלום חודש בחודשו ללא התחייבות, אך מציעה הנחה למשלמים מספר חודשים מראש (לדוגמא 10% לשלושה חודשים).

באם לתלמידי יש בעיה כלכלית אני מבקשת שישלמו כשיתאפשר להם. נראה לי שחבל להפסיק להתאמן בגלל אתגר זמני. ישנם גם תלמידים שעשו הוראת קבע אך אינם מגיעים להתאמן, מפאת סיבות אילו או אחרות. בסופו של דבר - הכל מתאזן.

נראה לי "מחלה" מדבקת לעוסקים באומנויו

באומנויות לחימה!
משהו בתהליך האימונים ואח"כ כמאמנים "דופק" את המערכת ה"חיסונית"
ותמיד מאמני אומנויות לחימה אומרים "תשלם כשיהיה...."
והאמת אפילו לא זוכרים שזה נאמר או כמה יש כאלה שזה נאמר להם.

אגב "מחלה" שבגללה אמרו לי שיבוא המשיח

מעניין שהיא "מחלה" נפוצה בעיקר בתחום אומנויות הלחימה ולא במכולת או בסופר למשל

כל הכבוד

samoyed

New member
במחלות הנפוצות בסופר הנשאים

הם בעלי הרשת אבל החולים הם תמיד הקונים..

הנחיה קבועה:

כולם חייבים לשלם, אף אחד לא יפסיק ללמוד אם אין לו כסף. בין הסכום הקבוע לבין 0 ש"ח בחודש, כל אחד יכול למצוא סכום שלא יעליב אותו לתת למורה מחד, ולא יפיל אותו כלכלית מאידך - כלומר, לא יגרום לו להפסיק ללמוד.

הייתי מבקש שלושה חודשים מראש, כי כך הייתי גובה את כל הכסף ביום אחד (או שלושה, כי תמיד היו כאלה ששילמו שבוע אחרי, או לא היו, או...) ובשאר הימים הייתי פנוי לפני ואחרי שיעור לשאלות של תלמידים. פשוט ענין של נוחיות. וגם כאן, מי שלא יכול - מצאנו פתרון.

כך למדתי, כך לימדתי.

אני קוראת את דבריך

ושואלת את עצמי - אם הייתי אומרת זאת למתקשים, משהו כמו "שלם כל שתוכל" אני מתארת לעצמי שזה היה נכון יותר מלוותר על התשלום בכלל ולאמר "שלם לכשיתאפשר"...

אולי מעתה והלאה.
תודה שחלקת ופתחת אפשרות חדשה.

למעלה