הנה כמה נקודות למחשבה.
ענייני כסף :
אם מורה מתפרנס מהלימוד שלו, הוא צריך ראש שקט. הוא לא צריך להעסיק עצמו בתשלומים יתר על המידה.
להחזיק בית ספר זו עבודה במשרה מלאה, שיכולה להיות אתך אותך גם כשאתה לא בבית ספר עצמו.
לתלמיד צריכה להיות אחריות ראשונה בסיסית אחת - לשלם בזמן. איזה פשוט.
ניתן לקחת תשלומים לכמה חודשים, ובמידה והתלמיד מפסיק, להחזיר לו את התשלומים שנותרו. יש כאלו שמפסיקים ואפילו לא טורחים להודיע, כנראה שלהם הכסף לא חשוב.
לפעמים תלמידים לא באים לאימונים מתוך עצלות, קלות דעת וכו'....
שישלמו - מתוך אותה קלות דעת. כמו שאמר הבן של קנגה- את השכירות צריך לשלם בזמן.
כסף הוא לא קללה, אפשר לדבר עליו ולהבהיר את הכללים לגביו. אחרי שעושים זאת, כולם מרוצים.
אני מכיר מורים מתחומים אחרים, שאומרים לתלמידים "תשלמו מתי שאתם רוצים" - הם לא מתלוננים שהתלמידים לא משלמים. מצד שני אני מכיר מורים שרואים תלמידים כ - $.
בעניין מי שלא משלם - כנראה שהוא צריך את הכסף. אפשר לומר כפרה אם רוצים.
יש תלמידים המבקשים הנחה, ונוסעים באוטו חדש....יותר משלי
. או מוציאים כמה פעמים בשבוע, כסף רב על סיגריות ואלכוהול - יותר ממה שהם משלמים על האימונים.
מעוד צד - יש תלמידים שאומרים שהם נהנים לשלם לי, משום שאלו השקלים הכי משתלמים להם בחיים.
יש עוד משהו עם הכסף - יש תלמידים שמעריכים משהו לפי הכסף שהם משלמים ואם הם משלמים הם חייבים לבוא. בשביל אלו, העניין של התשלום הוא מוטיבציה להתמדה. עד שזו תבוא מבפנים.
אפשר להתפלסף על כסף המון ולעשות גם המון אבל....
בקיצור - אני אוהב ראש שקט, לא להעסיק עצמי בטפל, לכן מבהיר אותו כמה שיותר מהר, באופן הנוח לי.
יש כאלו שאני נוהג לפי איך שנוח להם - אני מגדיר לי - שניים, שלושה, ארבעה... כאלו.
אולי יום יבוא ואגיד לתלמידים..."שלמו מתי שאתם רוצים".
וכתלמיד - למורה שלי אני רוצה לשלם כמה שיותר.
ולסכום - ממליץ לך לעשות מה שנוח לך, בלב שלם וביושרה. מה שתעשי כך....יהיה טוב. בין אם זה לדרוש תשלום בזמן ובין אם זה לוותר.