ques

מוריאל11

New member
תשובה

המרובע הנ"ל שנמצא בתוך מעגל הינו מלבן מפני שישנו משפט-מול קוטר נשענת זוית היקפית בת 90. AB ו-CD הם קטרים ומול קטרים יש זויות היקפיות בנות 90 מעלות. מקווה שעזרתי.

Tony Reyes

New member
לדעתי

4. בטוח מלבן אבל יכול להיות גם ריבוע. בגלל שלא יודעים אם האלכסונים מאונכים זה לזה - לא ניתן לדעת.

Cervical1

New member
לדעתי אתה טועה

המשפט הנ"ל נכון גם לגבי הריבוע שהוא צורה משוכללת. למיטב זכרוני אפשר לחסום במעגל גם ריבוע וגם מלבן, ולכן אין אנו יכולים לדעת בהסתמך על הנתונים. דלתון בטוח לא כיוון שאלכוסניו לא שווים והוא לא יכול להחסם במעגל. התשובה (לדעתי) היא ד'.

speadball

New member
מלבן אינו ריבוע

ריבוע הוא צורה משוכללת - צורה שכל צלעותיה שוות. מלבן הוא מרובע. נתשובה היא 4.

erezhustla

New member
לדעתי התשובה צריכה להיות 2-מלבן

נראה לי שהשאלה עצמה לא כ"כ נכונה.. בעקרון הצורה מהווה מלבן.. אבל מאידך, מלבן הוא מקרה ספציפי של דלתון. ככה שאי אפשר לסמן מלבן או ריבוע כי אחרת זה בהכרח גם דלתון... זה כמו שהיו נותנים תשובה: מצולע. מבין התשובות זה באמת לא ניתן לדעת.. אבל זה לא ממש לא ניתן לדעת כי תשובות 2 ו-3 נכונות...

psekho

New member
לא יכול להיות שזה דלתון ..

אבל אם הוא מלבן אז הוא גם דלתון

erezhustla

New member
מה יש לי היום... התכוונתי ש..

לא כל מלבן הוא דלתון.. כל ריבוע הוא דלתון וגם מלבן זו הייתה הכוונה .. ככה שהתשובה באמת לא ניתן לדעת כי זה יכול להיות גם מלבן, גם ריבוע וגם דלתון... מלבן זה בטוח.

erezhustla

New member
לדעתי השאלה לא כ"כ מדוייקת..

נראה לי שהשאלה עצמה לא כ"כ נכונה.. בעקרון הצורה מהווה מלבן.. אבל מאידך, מלבן הוא מקרה ספציפי של דלתון. ככה שאי אפשר לסמן מלבן או ריבוע כי אחרת זה בהכרח גם דלתון... זה כמו שהיו נותנים תשובה: מצולע. מבין התשובות זה באמת לא ניתן לדעת.. אבל זה לא ממש לא ניתן לדעת כי תשובות 2 ו-3 נכונות...

JimmyWang

New member
לדעתי

אם מסתמכים ש-0 מרכז המגעל יש אכן עילה לריבוע ... אך בגלל שאיננו יודעים את מיקומו של O לא נוכל לקבוע אם זה ריבוע או מלבן

טעות בידך

O חייב להיות במרכז המעגל.. מפגש של 2 קטרים.. הדבר היחיד שחסר לנו כדי לדעת לקבוע אם זה ריבוע או מלבן, זה הזוית בין הקטרים, או בקיצור אם הם מאונכים זה לזה או לא..

למעלה