Queen = הלהקה המושלמת

dar dahan

Member
Queen = הלהקה המושלמת

אני גם יסביר את הכותרת, להקת Queen (תסלחו לי על הביטוי) היא כמו מנוע של מכונית שרק אם כל החלקים יהיו היא תהיה מושלמת. זאת אומרת שברגע שללהקה הגאונית הזאת היה את פרדי, את בראיין, את רוג'ר ואת ג'ון הם היו כמו מנוע של מכונית, גם באלבומים הפחות מוצלחים שלהם, ולמה הכוונה שלי, הכוונה שלי היא שQueen בשבילי זה: פרדי RIP, בראיין, רוג'ר וג'ון ואף להקה שבראיין ורוג'ר ינסו להקים עם זמרים שונים תשתווה ללהקה הזאת. הייתי חייב לומר זאת. עכשיו תגידו מה דעתכם על מה שכתבתי והאם מה שבראיין ורוג'ר עושים בשימוש שם הלקה הוא נכון (למרות שכביכול הם צריכים להמשיך הלאה, אבל השאלה איך)?

טלי12546

New member
בריאן ורוג'ר

השאירו את השם המקורי רק בכלל שאם הם ישנו את השם, אף אחד לא יבוא לראות אותם. כמובן שקווין בלי פרדי ובלי ג'ון זה לא קווין.

אני ממש לא בטוח...

למען האמת, נראה לי שגם אם הם היו קוראים לעצמם "צמד רעים" היו באים לראות אותם עשרות אלפי אנשים ואולי גם הרבה מעבר. ובאופן כללי, אני דווקא כן חושב שיש להם זכות לקרוא לעצמם קווין, דבר שהם לא עושים. השם הפורמלי שלהם הוא Queen+, כך שאני לא רואה שום בעיה.

טלי12546

New member
זו הדעה שלי

כי הרבה מאוד מכירים את השם "קווין", ולא כולם יודעים איך קוראים למתופף ולגיטריסט של קווין....בגלל זה לדעתי אם הם היו קוראים לעצמם בריאן ורוג'ר לא בטוחה שהיו מגיעים לראות אותם, כמובן שמעריצים היו מגיעים אבל יש לזכור שהרבה מגיעים שהם גם לא מעריצים.

Deer Hunter

New member
לידעתך טלי : גם יודעים וגם מכירים

אולי את לא מכירה את המתופף והגיטריסט אבל כל אוהדי קווין בטח באירופה ובמיוחד באנגליה שבה הם איקון תרבותי ומוסקלי. בריאן מיי נחשב לאחד הגיטרסטים הטובים בעולם (בעיני הטוב ביותר , לאו דוקא בגלל הפריטה ) והוא לא פחות מפורסם נגיד משלמה ארצי בארץ. לכן אין שום ביסוס לטענותיך.

khammel

New member
חולקת עליך

בריאן ורוג'ר מוכרים מאד באנגליה/בריטניה, אבל בשאר אירופה, שלא לומר שאר העולם, השמות הללו ידועים בעיקר למי שמכירים את הלהקה ואת עולם המוזיקה לעומק. בהכללה גסה, מאזין רדיו ממוצע לא יודע מי זה בריאן מיי ומי זה רוג'ר טיילור עד שלא מוסיפים קונטקסט בדמות המילים "פרדי מרקורי" או "קווין". הדבר נכון לעוד הרבה להקות: איך קוראים למתופף של אירוסמית'? איך קוראים לבסיסט של ג'נסיס? כמה אנשים יודעים מי היה ניק מייסון? הניסיון שלי מטיולים באירופה ומעבודה ממושכת עם קולגות משם זה שרובם ככולם לא יודעים מי זה בריאן מיי אם לא מוסיפים "הגיטריסט של קווין". ברגע שהמילה "קווין" נזרקת לחלל האוויר, זה עושה משהו. זה מזכיר לאנשים תקופה/שירים/חווייה. לא בכדי בחרו רוג'ר ובריאן בשם "קווין+" ואני חושבת שהם צדקו (ממבט מסחרי) כשהם אמרו ש"מיי, טיילור, רודג'רס" תהיה להקה עלומת בהשוואה למותג "קווין+פול רודג'רס". מה גם שהם לא רצו לשדר תחושה של פרוייקט סולו אלא דווקא לשדר "החייאה" של המוזיקה שעליה חתומה להקת "קווין". כמו כן, רוג'ר ובריאן הופיעו (בנפרד) לאורך השנים אחרי מותו של פרדי ולחלוטין לא הצליחו לייצר קריירת סולו עצמאית שהצליחה מסחרית (להבדיל, לדוגמה, מסטינג ופיל קולינס). בדיוק מסיבה זו, השמות שלהם לא מוכרים דיים ולא היה נכון לקרוא לשיתוף הפעולה עם אמנים אחרים על בסיס השמות שלהם כל עוד הבסיס לשת"פ הוא המוזיקה של הלהקה. ברגע שהשת"פ נהיה על בסיס של מוזיקה *חדשה*, הסוגייה קצת יותר מורכבת, אבל בסופו של דבר, העיקרון נשאר אותו עיקרון -- המותג "קווין" עוזר למכור כרטיסים ואלבומים וכמו שאמרה טלי, לא מעט מהצופים הגיעו להופעות כי הפרסום היה "קווין+" ולא "טיילור, מיי, רודג'רס".

טלי12546

New member
מהאנשים שאני מכירה

אף אחד לא מכיר את בריאן
אבל בהחלט מכירים את קווין, אז אני מתבססת על אנשים שאני מכירה הם בכיף היו קונים כרטיסים לקווין והם לא היו מתעניינים בכלל ברוג'ר ובריאן מקווין

khammel

New member
קווין אינה שלמה בלי פרדי

נדמה לי שהזכויות על האנלוגיה למנוע/מכונית שייכות לאלטון ג'ון (שהשווה את רוג'ר ובריאן ללא פרדי לפרארי שיושבת סגורה במוסך). מבחינתי, ללא פרדי וללא ג'ון, "קווין" לא קיימת. מה שיש במקום זה הרכב אחר, עם אופי ונוכחות במה אחרת -- וכמובן, זמר אחר. לא מפריע לי שהם קוראים לעצמם "קווין+" ולא היה מפריע לי יותר מדי אם הם היו קוראים לעצמם "קווין". מצידי, שיקראו לעצמם איך שהם רוצים, העיקר שימשיכו להקליט ולהופיע יחד. השאלה אם זה "נכון" להמשיך לקרוא ללהקה "קווין" או לא היא לא שאלה שאני מרגישה שיש לי זכות לענות עליה. שם של להקה הוא קניין של חברי הלהקה ובסופו של דבר, השם הוא סוג של מותג מסחרי. ההחלטה אם להמשיך תחת אותו השם (או אותו השם בקירוב) היא החלטה מסחרית נטו. ממבט של רגש, אם חברי הלהקה מרגישים בסדר עם זה, אני בסדר עם זה. זה היה אחרת אילו לא היה די זמן להתגבר על האובדן של פרדי, אבל נדמה לי שאחרי יותר מעשור של "אבל" על מותו, אפשר ואף רצוי להמשיך הלאה.

slag1902

New member
../images/Emo45.gif

בלי פרדי זאת לא אותו דבר. לא משנה ממש איך קוראים לזה, השם עצמו לא ממש מפריע לי, אבל ברור שאם אני אלך להופעה של בריאן ורוג'ר אני לא ארגיש שהלכתי להופעה של קווין. אני ארגיש שהלכתי להופעה טובה, עם שירים מעולים, אבל לא להופעה של קווין. העניין המסחרי של השם, כמו שכבר אמרתי- לא ממש מעניין אותי. זה לא ענייני, ואלו דיונים חוקיים ומסחריים שלא קשורים אליי.

טלי12546

New member
חברה שלי שגם היא

מאוד אוהבת את קווין, (היא גרה בברזיל) סיפרה לי שקווין מגיעים לסאו פאולו אבל היא לא מתכוונת ללכת בגלל שבלי פרדי זה לא הופעה של קווין, אני לגמרי מסכימה איתה, לא חושבת שקיים זמר או זמרת כולשהו שמביא כול כך הרבה אנרגיה לבמה שלא נדבר על הווקאל העצום של פרדי.

slag1902

New member
תפסיד ../images/Emo8.gif

עוד יש לה הזמנות להתחרט. הלוואי עלינו.

Teo Toriatt

New member
הפסידה

ההופעה בסאו פאולו הייתה ב 26 וב 27 לנובמבר בשנה שעברה..... אין יותר שום הופעה צפויה של Quueen+Paul Rodgers ולפי תחושת בטן שלי גם לא יהיו - לא נראה לי שפול רוצה להמשיך.

למעלה