Purgatorying- פירוש שלי

Tarantelle

New member
Purgatorying- פירוש שלי../images/Emo103.gif

אז אני בתקופה לא משהו לאחרונה- וכידוע הדבר הכי טוב להתמודד עם תקופה חרא אלו שירי דיכאון. אז לאלאניס אין יותר מידי שירים שאני באמת יכול לקרוא להם "דיכאוניים" אבל בזמן האחרון אני שומע הרבה את that I would be good, simple together ו-Purgatorying. עד לא מזמן לא באמת הבנתי את purgatorying- כלומר, הבנתי מפירוש שקראתי של אמיל פעם את הרעיון הכללי, אבל לא באמת הבנתי איך משפטים מסויימים מתקשרים אליו ואת התמונה הכוללת. אז חזרתי מהעבודה ביום שישי שלפני החג (משמרות של יותר מ-8 שעות זה לא כיף), ובדרך הביתה שרתי לעצמי את המילים של השיר ופתאום הבנית הכל. מן הארה שכזאת. אז כמה ימים אח"כ מצאתי את הזמן להעביר הכל לכתב ולתעד את ההבנה שלי. נו למה לא? אני אמנם לא מומחה בפירושים וניתוח ואני שנאתי ספרות בתיכון, אבל מותר מידי פעם... השיר Purgatorying, הוא מבחינתי אחד השירים הכי קשים ומוזרים של אלאניס. הוא שופע בדימויים, רמזים ומטבעות לשון שהופכים אותו למסתורי, וגם אם הרעיון המרכזי מובן, משפטים מסויימים מסיחים את הדעת ממנו ומבלבלים. גם הלחן מצטייר לי כמאוד אפל. כל השיר יוצר מן תחושת אופוריה אצלי של ערפול חושים וסביבה אחרת. מהות השיר מדברת על תעסוקה תמידית כצורת בריחה מהמשברים האמיתיים. אפשר להניח שהרקע לשיר הוא כניראה פרידה קשה שיצרה את אלאניס במצב של תעסוקה בלתי פוסקת- תמיד להיות בתנועה, תמיד לדבר על משהו, תמיד להיות עסוקה במשהו- העיקר לא להתמודד עם הכאב והמחשבות כמו שהם, להחלים ולהמשיך הלאה. הרצון הזה להאחז במה שהיא ולא להבין שהוא נגמר הוא לא בריא וכניראה בעקבותיו נכתב השיר So called chaos שמדבר על בריחה מכל התעסוקות והרצון להתשחרר ולהיות חופשיה מהעולם המטורף שיצרה לעצמה. אפרופו שירי המשך, ניתן להסתכל על purgatorying כעל שיר המשך ל-fear of bliss, שהיא כל כך מפחדת מהגדולה שלה ומהאהבה שלה שהיא מחבלת בעצמה או מטביעה את עצמה בהסחות דעת. Entertain me for the tenth hour in a row again Anesthetize me with your gossip and many random anecdotes בדר אותי בשעה העשירית ברצף שוב הרדם אותי עם הרכילות שלך וכל האנקדוטות האקראיות שלך אלאניס מתחילה את השיר בציווי- "בדר אותי". כבר מהמילים הראשונות אפשר להבין שהיא משתוקקת לתעסוקה ודורשת מאנשים שיבדרו אותה. בהמשך המשפט מסתבר שהבידור צריך להמשיך בשעה העשירית ברציפות- כלומר, למלא את כל הזמן בבידור ותעסוקה כלשהי. ולאחר שהבידור נגמר, היא דורשת שירדימו אותה עם רכילות ואנקדוטות אקראיות, שהן שני דברים שנתפסים כחסרי טעם ושטחיים. אבל לא אכפת לה, היא רוצה לשמוע ולהתעסק במשהו, לא משנה עד כמה הוא שטחי וחסר משמעות- העיקר שיהיה משהו ברקע בזמן שהיא נרדמת ולא שקט. And fill every hour with activity or ear candy Drop me off at intersections in any city metropolitan ומלא כל שעה עם פעילות או "ממתק אוזן" הורד אותי בהצטלבויות דרכים בכל עיר מטרופוליטנית שוב כאן אלאניס מבקשת למלא כל שעה עם פעילות כלשהי או "ממתק אוזן". הביטוי הנפוץ הוא eye candy- משהו נוח לעין וזה כינוי בדרך כלל למישהו/י בעל/ת מראה טוב. השיבוש הופך להיות שלאו דווקא מראה טוב אלא נשמע טוב, קל לאוזן. הבקשה להוריד אותה בצומת ראשית בעיר גדולה מראה שגם כשלנמען כבר נגמר מה להגיד ואין איך לבדר אותה, היא אומרת לו להוריד אותה במקום סואן ומלא אנשים כדי שלא משנה מה- דעתה תוסח. And keep me in this state And keep me purgatorying והשאר אותי במצב זה והשאר אותי מטהרת היא מבקשת להישאר במצב המטורף בו היא נמצאת, במצב שבו אין לה רגע דל והכל מסביבה מתקדם מהר. וגם אם מישהו חושב שהיא צריכה להאט היא אומרת לו שלא- היא מבקשת להישאר ככה. במשפט השני אנו מבינים שזאת דרך ההיטהרות שלה מבחינתה. רק באמצעות תעסוקה בלתי פוסקת היא מרגישה שהיא תצליח להתנער ממשהו שעשתה (שנתפס בעיניה כניראה כרגע אם הוא דורש היטהרות), או להתנער מהמחשבות. And sing me back to sleep This is far more than I had bargained for והרדם אותי בחזרה בשירה זה יותר ממה שהתמקחתי בשבילו שוב אלאניס מבקשת להירדם עם קול ברקע, הפעם שירה שהוא דבר מרגיע יותר שמשרה ביטחון, אך עדיין לא להירדם עם השקט, וגם מוסיפה ואומרת שהאהבה שהייתה לה כניראה הייתה יותר ממה שהיא ציפתה ורצתה. לכן כניראה דרושה ההיטהרות, כי זה היה משהו כל כך גדול, מעבר לציפיות ולרצון המקורי שלה שדורש התחלה חדשה אחריו. עוד צורה לראות את זה היא לחשוב שהשינה המדוברת היא מן תרדמת, בה אלאניס שרויה במצב של עיסוק תמידי אבל זאת בעצם בריחה. היא אומרת לאחר שכניראה התעוררה מהמצב הזה והבינה שהיא לא פועלת נכון שהיא רוצה לחזור לתרדמת הזאת ושהעירנות- המצב בו היא נאלצת להתמודד ישירות עם הבעיות שלה זה יותר ממה שהיא התכוונה שיקרה.

Tarantelle

New member
חלק II../images/Emo103.gif

Start every week with a break-neck urgent design And end every speed day with my briefcase representing free time התחל כל שבוע עיצוב דחוף שובר צוואר וסיים כל יום מהיר עם המזוודה שלי המייצגת זמן פנוי בבית השני חוזרים לציוויום. אלאניס אומרת שהיא רוצה שהשבוע יתחיל בעניינים בהולים- עיצוב שובר צוואר (נשמע משהו שטחי שהוא גם מאוד קריטי), ישר על תחילת השבוע שבשביל רוב האנשים עדיין הולך באיזי בגלל הסופ"ש. אז לא אצלה- היא רוצה ישר לחזור לעניינים הבהולים. וכל יום (שהוא speed day- על המסלול המהיר), חייב להסתיים באיזשהו זמן פנוי. אז לא אצלה- גם הזמן הפנוי שבסוף היום מיוצג ע"י מזוודה שהיא סמל לאנשי עסקים ולעבודה, וכמו שרוב האנשים שחוזרים בסוף היום מהעבודה כדי להירגע ומניחים את המזוודה בצד, היא ממשיכה עם המזוודה וזה בשבילה הזמן הפנוי- עוד תעסוקה. Spending my fruits my purchases become my lifeline Please give my love to my family I'll doubtfully be home at christmas time בזבוז פרותיי, רכישותיי הופכים לחבל ההצלה שלי בבקשה מסור את אהבתי למשפתי אני בספק שאהיה בבית עד חג המולד כאן מופיע צד נוסף בו אלאניס מציגה את תוצאות העבודה הקשה. אפילו מן שכנוע שהתעסוקה התמידית היא דבר נכון שעובד לטובתה. היא מדברת על פירותיה- כניראה פירות ההשקעה שלה (שבטוח קיימים כי מעבודה קשה יוצאות תוצאות), היא הופכת אותם לבזבוזים- משהו שהוא יומיומי אך שטחי ואומרת שזה חבל ההצלה שלה. היא נהיית שטחית ומתרכזת בדברים חומריים וברכישות- ניגוד גמור למחשבות העמוקות מהן היא מנסה כל כך נואשות להתחמק. אח"כ היא אומרת לנמען שימסור את אהבתה למשפחתה כי היא לא תגיע הביתה לחג המולד. חג המולד נחשב חג משפחתי שכולם נהנים ביחד ונרגעים. אבל לא היא- היא תמשיך לעבוד ולהעסיק את עצמה איכשהו ואפילו תוותר על זמן האיכות הזה. Don't disturb me in this state Please leave me purgatorying אל תפריע לי במצב זה בבקשה השאר אותי מטהרת אלאניס מבקשת שלא יפריעו לה, נוח לה המצב האיום הזה. נוח לה לא לחשוב ולברוח מהכל. אח"כ היא מבקשת שיניחו לה בתהליך ההיטהרות. I'll be damned if i'm to wake This is far more than i am equipped for אהיה מקוללת אם אתעורר זה הרבה יותר ממה שאני מצויידת בשבילו עוד צד חדש נחשף פה- אלאניס אומרת שהיא תהיה מקוללת אם תתתעורר. מה זה אומר? האם היא חושבת שאם תצא מהמצב הזה של תעסוקה תמידית היא תהיה מקוללת? באיזה אופן? אולי היא חושבת שלהתמודד עם הבעיות שלה זוהי קללה ואסור להעיר אותה. היא מוסיפה ואומרת, שהיא לא מצויידת להתמודד עם הכל- היא צריכה עוד זמן וממשיכה לברוח. And I've held you up like a deity Like you're the sole owner of wings ואני ראיתי אותך כאלוהים כאילו אתה בעל הכנפיים היחיד הנמען כאן לא כל כך ברור. יש שתי נקודות מבט שאפשר לראות אותו. הראשונה היא הנמען שהיה גם קודם- כל האנשים הסובבים אותה שהיא דורשת מהם להעסיק ולבדר אותה. היא נהיית כל כך תלויה בהם עד שהיא מעלה אותם למצב של אלוהים- כאילו רק הם מחזיקים בכנפיים ויכולים להעניק לה חופש (חופש ציני כמובן- כי מבחינתה החופש הוא עוד תעסוקה). נקודת המבט השניה היא שהיא בעצם פונה לאדם שכניראה איבדה. היא לא חושבת עליו, היא מנסה להימנע ממנו וככל שהזמן עובר זה רק גורם לפרידה להיראות גדולה וקשה יותר. ובמקום לעבור הלאה וללמוד מהקשר, היא נהיית תלותית בו ויוצרת לו תדמית אלוהים- מה שגורם לה כמובן להיות אשמה יותר ונותן לה מרץ לברוח מהבעיות. אני גם רואה כאן איזשהי הפניה לשיר not the doctor בו אלאניס מבטאת בציניות גמורה שהיא לא רוצה להיות על פודיום ולהיות אלילה כי היא מפחדת מגבהים- אבל היא עושה את זה לנמען, מציבה אותו על פודיום ונותנת לו את האלוהות. This unrequited tunnel vision And i wonder why i've not been writing ניתוב החזון הלא נדרש הזה ואני תוהה למה אני לא כותבת ההארה הזאת, של לתפוס מישהו כאלוהים, מצטייר אצל אלאניס כחזון. אך לראשונה בשיר היא מודעת לכך שזה לא בסדר ושזה ניתוב לא נכון של אנרגיה וחזון... היא כאילו מבזבזת את החזון האישי שלה על בריחה והתעסקות בכל דבר אחר מלבד המחשבות, ולכן לא מצליחה להגיע למקום העמוק ההוא שממנו יוצאת הכתיבה. התמודדות עם המחשבות והבעיות ובחינה של החיים שלה הם הגורמים העיקריים ליצירות שלה וכאשר היא מתחמקת מהם, הכתיבה לא באה. Please keep me in this state Please keep me purgatorying Please rock me back to sleep This love is more than - than i have bargained for I'll be damned if i'm to wake This is far more than i'm equipped for בבקשה השאר אותי במצב זה בבקשה השאר אותי מטהרת בבקשה נדנד אותי בחזרה לישון האהבה הזאת היא יותר- יותר ממה שהתמקחתי בשבילו אהיה מקוללת אם אתעורר זה יותר ממה שאני מצויידת בשבילו שינוי קל מהפזמונים הקודמים, אלאניס כבר לא דורשת, היא מבקשת. בשלושת המשפטים הראשונים היא אומרת "בבקשה" ולא מצווה. היא כניראה מתחילה להישבר וליפול לתהום המחשבות ומבקשת ש"יצילו" אותה ויחזירו אותה לתרדמת שהיא שרויה בה. היא אומרת בפעם הראשונה שהיא שהאהבה שהייתה לה הייתה גדולה יותר ממה שציפתה ורצתה וזה היא מדהים וכניראה שלכן כל כך קשה לה להתגבר על זה ולהתמודד עם זה.

double O S

New member
וואו../images/Emo12.gif.../images/Emo96.gif

יפה לך שהצלחת להבין את כל זה אחרי המשמרת. רואה? ג'ויסטיק יכול לעשות לך טוב!P: ואמממ, הפירוש שלך ממש מגניב, אימצתי

o0Invisible0o

New member
../images/Emo122.gif

וכל מה שיש לי להגיד זה- מה קרה לאלאניס? לאן היא הלכה? איפה, איפה השירים האלה..?
אני לא יודעת אם זה כ"כ על האהבה או התמודדות עם ההצלחה..
אולי זה על שני הדברים ואולי זה תלוי איך מסתכלים..
אני אוהבת את אלאניס.

Jagged chaos

New member
../images/Emo45.gifסוף כל הדרכים...

גם היום, ששמעתי הרבה מאז אלאניס, אני חושב ששירים כמו one, uninvited, that i would, no pressure, congratulations, the couch, unsent הם דיכאון מעולה בליגה שאנשים שמו בה את רדיוהד ופינק פלויד (עם הדיכאוניים שלהם)... הדיכאון האלטרנטיב הזה הרבה יותר עושה לי סרטים משירי דיכאון שרה-מקללן כמו simple together, that particular time, this grudge או כל שיר עם לחן פסנתרי מינורי מרכזי עם חריזה בנאלית.... פיורגטורינ' שיר כל כך מפוספס, אני לא שומע אותו בכלל בגרסת סטודיו... רק בגרסת לייב מאוחדת.... מה הביא אותה למסקנה שהאלקטרוניקה והאילתורים הווקאלים לא מתאימים לסטודיו...

WundeRKind

New member
כבר אמרתי לך

בגללך התחלתי ממש לאהוב את השיר הזה.. ואחלה פירוש.. למרות שזה דיי אינדיוידואלי.. אני תמיד ראיתי את המשפט: And keep me in this state יותר בקטע של זה שהוא.. או היא.. יהיה זה שישאיר אותה במצב הזה, שלא יתן לה להשתנות, ולא בקטע של תשאיר אותי להתמודד עם עצמי.. אני לא יודע להסביר את עצמי

Rוית

New member
וואו פירוש ממש טוב!

מעניין לראות שהשיר פורש כמה וכמה פעמים וכל אחד ראה אותו בצורה אחרת. אבל נורא אהבתי את הפירוש שלך ואת הניסוח שלך לדברים..
כמובן שהוספתי אותו לרשימת הפירושים לשיר!

למעלה