purecadence מעצבות סגנון ריצה??

6847761

New member
purecadence מעצבות סגנון ריצה??

שלום, הייתי בחנות ריצה מקצועית והמוכר בדק אותי וראה שיש לי קריסה והמליץ לי לקנות ברוקס purecadence, לפי הסבריו הוא אמר שהנעליים מתקנות את סגנון הריצה ע"י זה שהכריות באצבעות יותר בולטות (או משהו כזה)
א. האם זה נכון?
ב. בדקתי גם ravenna, אשמח שמישהו יעמיד אותי בהבדלים שבין הדגמים
ג. האם אחד מהדגמים מתאים לריצה בחול, בעפר?

תודה רבה

ממה שאני יודעת...

מדובר בנעל עם תיקון קל של קריסה פנימה, שהיתרון המשמעותי שלה הוא שהיא מאוד קלה, והיא מיועדת יותר לריצה על משטחים שאינם קשים מאוד (כמו אספלט ומסילה) - כי אין לה ספיגת זעזועים משמעותית. על פניו, נשמע שהוא המליץ לך על נעל שתתאים לך...
הרוונה גם היא נעל מתקנת, היא קצת יותר "כבדה" ויש לה בלימת זעזועים יותר טובה (מבחינת ריצה על כביש) - אבל לדעתי האישית - יותר חשוב להתייחס לנוחות שלך, ולתחושה האינטואיטיבית שלך, ופחות להגדרות היצרן. תנסה לרוץ קצת עם הנעליים, ולהרגיש מה יותר נעים לך, מה מרגיש לך יותר "נכון"...

4La57oR

New member
לי יש קריסה קלה ואני רץ עם הרוונה

אני מאוד מרוצה מהנעל. למרות שהפיור קנדנס יותר קלה וגם אמורה להיות יותר מגיבה, אבל לא יצא לי לרוץ איתה. לי גם הרוונה מרגישות קלילות, כי עברתי אליהן אחרי שנתיים של ריצה עם האדרנלין - שזה סוד של טנק קטן שמלבישים על הרגל.
&nbsp
בכל מקרה, עם כל נעל ריצה כמעט אין בעיה לרוץ בדרכי עפר, אבל אם זה מה שאתה מתכנן לעשות בקביעות כדאי לקהות נעלי ריצת שטח, שגם יספקו יותר אחיזה וגם ישרדו יותר זמן.

6847761

New member
קניתי רוונה

תודה על התגובות, קניתי רוונה, מקווה שיעשו את העבודה...
וסתם לידע כללי, התשובה לשאלה הראשונה היא לא?
purecadence מעצבת סגנון ריצה?

4La57oR

New member
כל נעל מעצבת סגנון ריצה

עובדה - אם תרוץ יחף תרוץ אחרת...

השאלה היא באיזה צורה? ככל שלנעל יש יותר drop יש יותר סיכוי שתנחת על העקב, שזה ההפך מלרוץ יחף, לפיור קנדנס יש דרופ מאוד קטן, אז היא יותר "נייטרלית".
רוב האנשים דווקה מרגישים שהריצה עם נעליים נייטרליות פתאום "מעצבות" להם סגנון ריצה פשוט כי הם רגילים לרוץ (או לעשות פעילות אחרת) עם נעליים פחות "טבעיות".
אבל באופן עקרוני הפיור קנדנס יותר קרובות לריצה יחפה מהרוונה.

בכל מקרה, כמו שכבר נאמר קודם - זה לא מתמטיקה אלה בסופו של דבר תחושה של חיבור, נוחות והעדפה.

feisen

New member
גם וגם

אני רץ עם רוונה כבר מעל שלוש שנים וקניתי בקייץ גם פיורקדנס בגלל הקרבה בינן ורצון לשלב נעל יותר קלה/נייטרלית/בעלת דרופ נמוך. עכשיו אני משלב בין שתיהן, שזו שיטה שמומלצת באופן כללי. הפיור כמו שאמרו מעל, למרחקים קצרים יותר או על משטחים רכים יותר. בעתיד ארוץ איתה גם תחרויות של 10. עם הרוונה רצתי כבר שני מרתונים והיא סוס עבודה. מפתיע לראות שהבדל המשקל בין שתיהן הוא רק 40 גרם.

למעלה