Public Game Building

Ultra Spidey

New member
Public Game Building

מה דעתכם על סוג פיתוח משחקים כזה? שמישהו עובד על רעיון ומעלה אותו לרשת, מישהו אחר מתחיל לעבוד על המשחק עצמו ומעלה קוד מקור של ההתקדמות, מישהו אחר לוקח את הקוד וממשיך אותו עד שלבסוף מתקבל משחק שכל הקהילה שותפה ביצירתו, והאופציות שלו תלויות בקהילה עצמה.

someboddy

New member
../images/Emo26.gif

אני יודע שכשאני כותב משחק, אף אחד אחר לא יהיה מסוגל לערוך את הקוד שלי כמו שצריך. אם רוצים שדבר כזה יעבוד, כל אחד צריך לעבוד על חלק אחר מהקוד

freak2100

New member
או שצריך לעבוד לפי החוקים

האוניברסליים של התכנות: - הזחה של הקוד - שמות משמעותיים לפונקציות\משתנים - תיעוד אם עובדים לפי הכללים האלה (יש עוד כמה, נראה לי) אז אין בעייה... זה חלק מהעיניין של עבודת צוות וכדאי מאוד להתרגל אליו

freak2100

New member
אתה מציע שנעשה פרוייקט פורום ככה?

או שאתה שואל באופן כללי מה דעתנו? אני חושב שזה נחמד... אבל לא הכי טוב הרבה יותר טוב לעשות את זה במשותף, לחלק את העבודה, להתדיין ולעדכן תוך כדי.... זאת אומרת - לחלק את העבודה מראש בקהילה של האנשים שרוצים לעשות פרוייקט ביחד, להגדיר בדיוק מי עושה מה, ואז אפשר לעבוד במקביל. כמובן שזה יוצר תלות בין האנשים, מצד שני השיתוף פעולה הרבה יותר גדול, אחרת מישהו יכול להתחיל לעבוד על משהו, מישהו אחר ימשיך ויקח את זה למקום אחר לגמרי... או ששני אנשים יעבדו על אותו קוד או אם כל אחד שמתחיל לעבוד מודיע על זה, אז זה עלול להתקע אצלו הרבה זמן ויהיו ריבים לגבי מי עושה מה, זאת אומרת, נניח מישהו אומר שהוא רוצה לעשות משהו מסויים, והקוד בדיוק אצל מישהו אחר, והוא יחליט שהוא עושה את זה... או שמישהו יחשוב שמשהו שמישהו אחר עשה לא טוב וישנה ואז יתחיל ריב בינהם... בקיצור לדעתי שיטה טובה יותר היא להגדיר מראש מי עושה מה.

D O A

New member
קיימים כבר דברים כאלו - לא בישראל

"חברות" כמו Tierra שמחדשת משחקים ישנים של חברת Sierra מורכבת ממתדנבים ממדיונות שונות שנרתמו לפקוייקט ועובדה זה עובד. צריך פשוט לחלק את העבודה נכון ולהגיע עם הרבה רצון טוב ומחויבות.

freak2100

New member
אם זה מאורגן והכל אז סבבה

לפי איך שהוא תיאר את זה זה כזה אקראי... מישהו אחד חושב על רעיון, מישהו אחד מתחיל לבנות, כשנמאס לו הוא מעלה את זה ומישהו אחר ממשיך, מישהו אחר משעמם לו אז הוא עושה סאונד ובסוף אם יש מזל נוצר משחק... ככה משתמע מהתאור

roger4x4

New member
נשמע טוב

אבל צריך לבקש את הפרוייקט מבחירה, ולא "עבודה". זה יהרוס את רוח הפרוייקט, וחוץ מזה, נגיד, ואני לא יודע תכנות, אבל אני אהיה יותר משמח כדי לעבוד על טקסטורות, לוגואים וכול מני דברים שלא דורשים ידע גדול בתכנות.

Ultra Spidey

New member
תגובה כוללת

זה יכול ללכת לאיזה מקום שאתם רוצים: מחלוקה פרטנית של מה כל אחד עושה ועד לעצלנות הכי מתקדמת - שכל אחד עושה מה שבא לו.

D O A

New member
חובה שיהיה סדר

חובה שיהיה סדר, כי אם כל אחד עושה את מה שבא לו יוצא בלאגן וכלום. צריך שיהיו אחראים, שתהייה חלוקת עבודה מוגדרת,תוכנה לניהול גירסאות קוד(לדוגמא בפרוייקט גדול אתה לא יכול לעשות קומפילציה רק לחלק קטן של הפרוייקט חייבים לעשות אינטגרציה של כל חלקי הקוד) צריך פגישות (יכולות להיות וירטואליות) לעדכון, לתוכניות עבודה, לקונבנציות של הקוד. (רק לדוגמא, בן אדם כותב את הפונקציה שמטפלת בלטעון משחק שמור, צריכים להחליט איזה נתונים שומרים, מאיפה לקחת אותם ועוד ועוד). השורה התחתונה היא שלעשות משהו מאוד קטן זה די פשוט, אבל ככל שהגודל והסיבוכיות עולה חייבים סדר כי אחרת אי אפשר להתקדם). מה שכן כל אחד יכול לתרום אם זה בכתיבת קוד, אם זה גרפיקאים, אנשי סאונד, טסטרים. זה יכול להיות פרוייקט מאוד מעניין ומגבש.

freak2100

New member
מזה שאמרת:

"מישהו עובד על רעיון ומעלה אותו לרשת, מישהו אחר מתחיל לעבוד על המשחק עצמו ומעלה קוד מקור של ההתקדמות, מישהו אחר לוקח את הקוד וממשיך אותו" יצא כאילו כל התהליך קורה בחאווה ובצורה לא מאורגנת... אם הכוונה היא רק שהמשחק נבנה ע"י כל הקהילה ולא ע"י חברה או קבוצות פרטיות, בלי קשר לדרך של חלוקת העבודה, אז זה סבבה לדעתי

freak2100

New member
אני ממש בעד פרוייקט פורום

אבל זה צריך להיות לדעתי כשהפורום עוד קצת יגדל... בכל מקרה הרעיון שהיה (De-Panther הציע אותו) זה משהו אפילו יותר גדול זה שילוב של כל הפורומים בתחום תלת מימד+גרפיקה ממוחשבת לגרפיקה אנימציה+תלת מימד לאנימציה שפות תכנות לתכנות עריכת סאונד (בטח יש כזה) לסאונד משחקי מחשב לרעיונות וכו' וכו' והפורום הזה יהיה האיחוד של כולם

Reilak

New member
Typical

טוב ישעתי שהרעיון הזה יוצע במוקדם ובמאוחר... והוא די דרוש, כי אנחנו פורום בניית משחקי מחשב! אני לא ידע אם הרעיון שultra spider הציע יתפוס כי אני לא יודע כמה מפה באמת מתכנתים וכמה לא (כמוני שרק לומדים כרגע). הדבר הראשוני זה בכלל לראות כמה אנשים מוכנים להירתם לפרוייקט ומה הכישורים שלהם (תכנות, עיצוב, או גרפיקה). ואחרי שנחליט על רעיון למשחק נתחיל לחשוב איך לתכנת אותו, ככה שלב אחר שלב.

freak2100

New member
בגלל זה צריך לחכות עם הפרוייקט הזה

לכשהפורום יהיה קצת יותר גדול והכל ולערב אנשי מקצוע מכל הפורומים, כמו שאמרתי, תלת מימד, אנימציה, עיצוב גרפי, שפות תכנות וכו'

למעלה