PTH גבוה לאחר ניתוח.

danatel

New member
PTH גבוה לאחר ניתוח.

לפני מספר חדשים עברתי ניתוח להסרת אחת מבלוטות הפרה-תירואיד שלי מאחר והיה לי PTH גבוה ורמות פוספור נמוכות.קלציום תקין. תוך כדי הניתוח נבדק ה-PTH והוא ירד משמעותית. עתה, להפתעתי, בביקורת--שוב רמת PTH גבוהה מעט. קלציום ופוספור תקינים. לרופאי אין הסבר לתופעה והוא אומר להמתין. אני, בכל זאת מודאג. האם אצטרך להסיר בלוטה נוספת או שמא יותר מאחת?האם יתכן שיש בעיה נוספת שה-PTH הגבוה הוא פועל יוצא שלה?

תן יותר פרטים

מה הייתה ההתוויה לניתוח אם הקלציום היה תקין. מה היה הקלציום? איפה נותחת? האם הייתה הדמיה חיובית לפני הניתוח? האם נבדקה רמת ויטמין D? מה הייתה רמת הפרשת הסידן בשתן? ולבסוף מה הייתה רמת ה-PTH ומה היא כעת. בכל מקרה אין כאן שום דבר דחוף, יש זמן לענות על השאלות האלה ולעשות חושבים.

danatel

New member
התוויה לניתוח הפרה-תירואיד.

ד"ר תורגמן הנכבדה, אני בן 63, חולה פוליציטמיה ורה (מטופלת ב- HYDREA) ועובר כל חדשיים ספירת דם וכימיה. זה התחיל מפוספור נמוך בדם (1.80 מ"ג/ד"ל) וסידן בדם גבולי (10.22 מ"ג/ד"ל). PTH = 80. קריאטינין,פוספור וסידן בשתן (איסוף 24 ש') = נורמליים.ויטמין D = לא נבדק. בסריקת איזוטופים ואולטרה-סאונד הודגמה אדנומה (או היפרפלזיה) על אחת הבלוטות והוחלט להוציאה. לפני כ-3 חדשים עברתי ניתוח להוצאת הבלוטה (אחת מתוך 4) בבי"ח "בני ציון" בחיפה. במהלך הניתוח נלקחו רמות PTH ואחרי 20 דקות נצפתה ירידה ל-29.(ציטוט מסיכום האישפוז). הכל טוב ויפה אלא שחדשיים לאחר הניתוח עברתי שוב בדיקת PTH ונמצאה רמת PTH של 97.8. זרחן וסידן =תקינים. האנדוקרינולוגית שלי המליצה בינתיים לקחת ויטמין D ולחכות. הכירורג שלי אומר: "אנחנו רק הטכנאים שמבצעים את הניתוח ואם צריך נוציא עוד 2 בלוטות...". רופא, חבר, אומר לי שנטילת ויטמין D למעשה "מושכת" סידן מהעצמות וממערכת העיכול ועלולה בסופו של דבר להעלות את רמת הסידן בדם. האם להפסיק את נטילת הויטמין? האם ללכת לניתוח נוסף? האם לחכות ולראות? האם PTH גבוה כשלעצמו, לזמן ארוך אינו מסכן את הבריאות? תודה על תשובה מהירה.

אולי פספסת משהו

אבל אני לא רואה כאן כל אינדיקציה לניתוח אצל אדם בן 63. גם הפוליציטמיה ורה לא הוסיפה התוויה. הזרחן היה אמנם נמוך, אבל זאת בטח הייתה התוצאה הנמוכה ביותר ובוודאי היו תוצאות בתחום ה-2 גם כן. הסידן לא היה גבוה ובוודאי לא חייב ניתוח. הויטמין D בוודאי לא מפריע, אבל אני מתפלאה שלא מדדו אותו קודם. בהדמיה היה ספק אם מדובר באדנומה. הירידה ב-PTH בניתוח לא ממלאה את הקריטריונים לסילוק וודאי של אדנומה. הדרישה היא לירידה של לפחות 80% ואצלך הירידה הייתה בקושי 60%. אני לא חושבת שהויטמין D יכול כאן להזיק. אבל הייתי בודקת טוב לראות אם הוא לא נבדק קודם. כמה ויטמין D אתה מקבל? עשו לך US של כליות? הייתה אולי אבן? עשו לך בדיקה של צפיפות עצם ואולי מצאו ירידה ניכרת. משהו?

danatel

New member
אינפורמציה נוספת.

שלום ד"ר תורגמן, אני מקבל 400 IU ויטמין D ליום. לא עשו לי US של הכליות אך המסקנה החד-משמעית של כל הרופאים שראו אותי (האנדוקרינולוגית,ההמטולוגית,ידידי הנפרולוג) שאין סיבה כליתית ושהסיבה לעלית ה-PTH היא פרימרית. כן, עשו לי בדיקת צפיפות עצם ואכן יש לי אוסטאופניה קלה. האם היית ממליצה בכל זאת לחפש סיבה כליתית או כל סיבה סקונדרית אחרת?האם לבקש לעשות בדיקת ויטמין D? תודה

US כליות

שלום ללך, US כליות לא נועד לברר את הסיבה להיפרפרא, אלא לבדוק אם יש אבנים, דבר שמהווה התוויה לניתוח. אני לא מתווכחת שיש לך היפרפרא ראשוני, למרות שזה אולי לא 100% בטוח, אני רק חושבת שההחלטה על ניתוח לא הייתה בהכרח במקום. 400 יחידות של ויטמין D זה מעט מאד למי שחסר לו. כך שאם לא מדדו לך את הרמה של ויטמין D אפשר כעת. אם זה יהיה נמוך תחת טיפול, זאת תהיה סיבה טובה לנסות לתקן את הרמה שלו. יכול להיות שזה יביא לירידה של ה-PTH.

danatel

New member
שני דברים.

שלום רב ד"ר תורגמן, שני דברים שאני הולך לעשות בעקבות עצותיך: א. לבקש לבדוק את רמת ויטמין די ולשקול בעקבות זה להעלות את המינון. ו-ב. לבקש בירור כליתי יותר מעמיק. האם ידוע לך על תכשירי ויטמין די שהספיגה שלהם היא האפקטיבית ביותר? תודה

למעלה