Psionics ב AD&D 3.5

Roger the Jolly

New member
Psionics ב AD&D 3.5

היי, אני מריץ משחק במהדורה 3.5 ושוקל להכניס כחלק מהעלילה גם אזור אשר מכיל דמויות פסיוניות לפי הספר Expanded Psionics handbook. במהדורות קודמות של AD&D וגם בספר הקודם של הפסיונים למהדורה 3 השילוב של הפסיונים היה לא מוצלח במיוחד - חזקים מדי / מסובך מדי לניהול. הייתי שמח לשמוע וללמוד מהניסיון של מישהו שכבר יצא לו להריץ משחקים במהדורה הנ"ל ועם החוקים של הספר הנ"ל. האם השתלב טוב עם ה Class-ים הרגילים מבחינת איזון?

Roger the Jolly

New member
אתה יכול אולי לפרט?

כל DM מריץ את המשחק שלו קצת אחרת, ואני אשמח לפרטים.

Nihau

New member
מכאנית היו בעיות

הורדת נקודות פסיי לפי דקות שימוש חייבו הורדה רציפה של נקודות ממאגר- זה נוח במשחק מחשב אבל ממש מציק ביצועית על נייר. גם היו בעיות של איזון מול שאר דמויות השחקנים. דמות פסיון בעולם נטול פסיי היא דמות עוצמתית מידי ואין איזון או משקל-נגד הוגן. זה יצר מצבים בהם רק דמות אחת יכלה לפתור או שדמות אחת בלבד ניזוקה ולשאר לא היה איך למנוע או להגיב על זה. כאמור לא מאוזן. אפשר לעשות סביב זה משחק שלם אבל לכאן או לכאן זה יהיה משחק מוטה לכיוון של הדמות החריגה.

טענה ששמעתי פעם

כדי לשלב כוחות פסי במשחק, אי אפשר לקחת ולתקוע אותם בעולם פנטזייה תואם-גרייהוק, אלא לבנות סביבם עולם בו הם מהווים חלק מרכזי. נסיון מעניין שכזה היה עולם "השמש השחורה" מהמהדורה השנייה, אחד העולמות היותר מקוריים ומעניינים שיצא לי לראות. יצאה המרה שלו למהדורה השלישית, אבל נדמה לי שכדי להשתמש בה צריך את החוברות המקוריות, שאינן מודפסות יותר, אך ניתנות לרכישה כPDF. ההמרה נמצאת באתר הבא: http://www.athas.org/

lordsot

New member
היה אל זה סידרת ספרים.

לא משהו, אבל באחלת מקורי.

סידרה די סליזית

שלקראת הסוף החלה להידרדר. למרות שלדעתי לספר השני, "לגיון הארגמן" יש איכויות מסויימות, וריקוס מוצג בו בצורה כדמות די מורכבת ומעניינת, מעבר לשבלונת ה"לוחם חזק". הסידרה, מן הסתם, מבוססת על עולם המשחק.

ogmios

New member
לא בהכרח שמש שחורה

אלא כל עולם בו חשבו עליהם מראש. אם כוחות פסי הם בעלי עוצמה שקולה פחות או יותר לזו של הכישוף ושל הכהונה (arcane and divine magic - תרגום טוב יותר, או סתם טוב, לעברית יתקבל בברכה), לא יעלה על הדעת שהם לא השפיעו במידה ניכרת על עולם המערכה. לכן ברוב העולמות המבוססים כחות פסי נראים כמו patch מזעזע - הם קיימים, מוכרים, בעלי עוצמה ואם זאת כמעט כל הדמויות העיקריות, הארגונים הסודיים ומאבקי הכוחות סובבים סביב כישוף או קסם כוהני. הגיוני? לא ממש. יש שתי דרכים קלאסיות לנסות להחליק את ה-patch הזה: 1. כוחות הפסי הם תגלית חדשה, שרוב העולם עדיין לא מודע לו - כמעט הגיוני, אבל עדיין לא מסביר למה דווקא הארגונים המבוססים והחזקים ביותר (קרי, אלה שנכתב חומר העזר הרב ביותר אודותם) לוקים במימד הזה. 2. כוחות הפסי התפתחו רק באיזור מבודד ולכן ההשפעה שלהם על עולם המערכה מצומצמת - שוב, כמעט הגיוני, עד שפסיונים מתחילים להופיע בכל שני וחמישי אחרי שהמנחה קונה את הספר. הכל אפשרי, ומנחה אמביציוני מספיק יצליח להכניס כוחות פסי בצורה נורמלית גם לרומח הדרקון, אבל זה עדיין לא מתקרב לעולם שבו באמת חשבו על הנושא מראש (כמו השמש השחורה).

Roger the Jolly

New member
שתי הבעיות העיקריות שאני חושב שיקרו

שתי הבעיות העיקריות שאני חושב שיקרו הן: 1. הגמישות שיש לדמויות פסיי שמאפשרת להם לבצע כח חזק מספר רב של פעמים ביום לעומת דמויות עם קסם שמוגבלות למספר מצומצם של לחשים מעוצמה גבוהה בכל דרגה. 2. היכולת המתוארת בספר לבצע swift action ו/או Immidiate action (לפעול שלא בתור שלהן כאשר מישהו עושה משהו, או לפעול בתחילת התור עם כח שישפיע על שאר הפעולות שהן עושות בתור) שהן אולי מאד הגיוניות, אבל בפירוש חסרות איזון אצל שאר הדמויות. אשמח לדעת אם הנ"ל אכן גרם לכם בעיות או לא, או שמצאתם דרך לעקוף את זה.

Roger the Jolly

New member
אני הולך לנסות את זה

בקיצור, נראה לי אני אנסה ואראה. כבר הרבה מהדורות שבא לי לשחק עם זה ולא מסתדר. אם לא מנסים לא יודעים. אם מעניין עוד מישהו כאן, אני אדווח בעוד מספר שבועות מה יצא מזה. במקרה הכי גרוע - מעלים משחק מוקלט, אררר, או שלא

למעלה