Prying open my third eye

MelodicTruth

New member
Prying open my third eye

לדעתי זה השיר הכי מעורפל שלהם, אפשר לפרש אותו בכל כך הרבה דרכים...מה דעתכם? על מה מדבר השיר?? (מצפה לתשובות באורך של יותר משורה
)

MelodicTruth

New member
לדעתי

השיר מדבר על מודעות עצמית. על זה שרק כשתתמודד עם האני האמיתי שלך ותפתח אל עצמך תוכל "לפתוח את העין השלישית" שמסמלת תפיסה יותר גבוהה....תפיסה שמתבטאת באומנות(ואולי גם בדברים רוחניים).... לכן יש גם את הפתיחה של drugs have done some good things for us...אותם סמים שאמורים להביא אותך למצב של מודעות עצמית ולפתוח לך את אותה עין שלישית...

יש היגיון

במה שאתה אומר...אבל אז מה הקשר של המפשט so good to see you once again i thought that you were hiding from me and you thought that i had ran away chasing the trail of dogma\smoke and reason???

j i m m y

New member
חיפוש אחרי האלוהות כמו שאנחנו רוצים

לקבל אותה, אם בצורה אומנותית, או במוזיקה או בכל דבר אחר, באמצעות שימוש בסמים משני תודעה, AKA LSD, או פטריות קסם. הוא מתכוון לאלוהים, שכ"כ טוב לראות אותו כשהוא על הסמים, והאלוהים שחשב שהוא(מיינרד) ברח ממנו, מחפש אותו בכל מיני צורות אחרות חוץ מסמים, כמו מוסדות דת, בודהיזם, וכיו"ב. אני מכיר אדם, שלא האמין כלל באלוהים, עד שניסה פעם ראשונה פטריות קסם באמסטרדם. החוויה הרוחנית הייתה כל כך אינטנסיבית. הוא לא חזר בתשובה, אלא פשוט התחיל להאמין בקיום של ישות כוחנית עליונה. ע"ע בעבודות של אלכס גרי - דוגמה מעולה.

MelodicTruth

New member
אני דוקא חשבתי בכיוון שונה

הדיאלוג בשיר הוא בין מיינארד ל"אני האמיתי", זה שהוא בורח ממנו ומתכחש לו, כשבעצם אף אחד מהם לא אשם בזה...ומדובר סך הכל בעוד אדם מבולבל שלא מודע לעצמו, כמו כל אדם בעולם המערבי...

ומה עם...

a child's voice stuck in my head said that life is but a dream i spent so many years in question to find out i'v knpwn this all along ????

MelodicTruth

New member
שוב

זה אותו "אני" שתמיד היה איתך, תמיד חיפשת אותו, ועדייו, תמיד התעלמת ממנו

לדעתי יש כאן הסתכלות מאוד רומנטית

כידוע רומנטים האמינו שבכל אדם מתורבת יש גם ייצר חייתי, והתרבות הזאת כמו הדת מונעת ממנו להיות אמיתי עם עצמו בגלל כל החוקים שלה. למשל לא תרצח, הרי אנשים שחיים בטבע מוכרחים לרצוח כדי להתקיים, ובכל אדם יש את הפראיות הזאת, לא משנה כמה מתורבת הוא יהיה, ורק כשהאדם יחזור לטבע הוא יחזור להיות כן עם עצמו, ויגלה את האמת. ילדים קטנים תמיד עושים דברים מבלי לחשוב ולשאול "למה", הם עושים דברים מתוך ייצר לעשות את זה, ולכן הם יותר אמיתיים. ומה שמיינארד מתכוון לומר לדעתי הוא שאנשים כיום חיים בצורה מזוייפת ושטחית ושהם צריכים לפקוח את העיניים שלהם ולראות שהאני האמיתי שלהם נמצא בעצם בתוכם ושהחיפוש המתמיד שלהם בעולם אחריו היה פשוט מיותר כי הוא בעצם היה איתם כל הזמן.

ועוד משהו שכחתי להתייחס אליו זה

עיניין הסמים. אני לא חושבת שזה העיניין העיקרי כאן, זה לא מה שייפתח לך את העיניים, זה רק מה שיעזור לך לפתוח אותן. זאת פשוט עוד אופציה.

MelodicTruth

New member
אמממ

אפשר לומר שחזרת על הדברים שאמרתי בצורה יותר יפה... (למרות שלא מתאים ללהקה כמו טול לומר משהו בסגנון של "תהיה כן עם עצמך ותתפרע")...והקטע עם הסמים הוא באמת טפל לעיקר, אך אחד לא אמר שסמים זאת הדרך היחידה, הם רק נתנו את זה כדוגמה

לא ניראה לי

שקטע הסמים הוא כל כך טפל בשיר הזה אחרת הם לא היו טורחים בכלל לשים את האינטרו של ביל היקס. למרות שמצד שני הם היו יכוללים לשים את האינטרו הזה בכלל בלי קשר לשיר אלא בתור מחווה לאומן שהם אוהבים... זה מה שאני אוהב בטול האניגמה שאי אפשר לקבל אליה תשובה

MelodicTruth

New member
לא ממש הבנת אותי

הוא טפל יחסית למה שעושים ממנו. הוא לא העיקר של השיר, הוא רק דוגמה לאחת מהדרכים בהן אפשר להגיע לאותה מודעות עצמית שהשיר מדבר עליה...ובניגוד למה שהרבה חושבים, השיר לא מדבר על סמים

נו אז כן אני הבנתי

;בידיוק למה התכוונת אבל לא ניראה לי שמודעות עצמית שנובעת מסמים היא המשמעות של השיר וגם אם יש לו פירוש אחר לא ניראה לי שחלק הסמים בשיר הוא טפל לעיקר אחרת לא היו טורחים לשים את הקטע הזה של ביל היקס בשיר... לביל היקס יש עוד דיי הרבה קטעים שמדברים על סמים ונושאים נלוים.. יש משהו מסויים בקטע הזה(האינרטו) שמשך את חברי הלהקה לשים אותו בשיר ודוקא בשיר הזה יכול להיות שזה קשור לפירוש של השיר ויכול להיות שזה סתם בתור מחווה לאומן סך הכל THIRD EYE הוא הטראק האחרון בדיסק אז יכול להיות שהם דחפו אותו לשם בגלל זה.. ?

MelodicTruth

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב

גם המודעות העצמית היא לא העיקר, העיקר הוא המצב אליו אתה מגיע בעזרת מודעות עצמית(או סמים, לצורך העניין)

MelodicTruth

New member
מודעות עצמית היא לא המטרה

המטרה, לפי מה שאתה מבין מעוד שירים של טול היא תודעה משודרגת. זה יכול להתבטא באמנות, המצאות, תפיסת עולם, התנהגות וכו'. אתה יכול לראות שהם מדברים די הרבה על זה שאנשים צריכים לעבור שינוי מהותי בתודעה שלהם(forty six&two), גם בהופעות הם כל הזמן מטיפים לאנשים לקחת את ההשראה מהשירים שלהם וליצור עם זה משהו. מודעות עצמית היא לא המטרה, היא רק דרך להגשים אותה, או לחלופין, פרט קטן מהתמונה השלמה...

MelodicTruth

New member
זה הולך להיות ארוך....

לכן אני לא אכתוב פה את כל הסיבות. עדיף שתקרא את הליריקה של fortysix&two ואם אפשר, תראה את הקטע וידאו שהתלווה לזה בהופעות שלהם. הם גם מדברים על זה הרבה בראיונות.... אני לא הולך להיות כאן בשבוע הקרוב(בגרויות), אולי כשאני אחזור אני אפרט קצת יותר...

אני....

סיימתי את הבגרויות היום... ואני גם קראתי את כל הליריקה של טול הורדתי ראיונות,קליפים,והופעות כמעט את כולם,כל משהו חדש שמצאתי...לפני שצרבתי כי נידפק לי המחשב היו לי12 ג'יגה על המחשב רק של טול ונושאים שקשורים... אני שואל כי מעניין אותי מסקנות של אחרים ואיך יותר חשוב לי איך הם הגיעו לזה

למעלה