PRS SE CUSTOM 24- 7 STRINGS

byrdparis

New member
PRS SE CUSTOM 24- 7 STRINGS

כבר לפני כמה חודשים התחילו השמועות שPRS הולכים להוציא גיטרה 7 מיתרים מסדרת ה SE שלהם
בתור אחד שיש לו כבר שתי גיטרות מהסדרה הזו (ואני סופר מרוצה!!), אני כנראה אקנה את זו ,שהיא תצא למכירה...

הנה טיוב קצר שיצא ממש הרגע שזו הפעם הראשונה שרואים את הגיטרה ב LIVE, לא ממש ממצה, אבל אפשר לראות שזה כבר אמיתי.
http://www.youtube.com/watch?v=KtFsoQmCP2k

חתוליס

New member
יש לי בעיה אחת עם העניין

7 מיתרים עם אורך סקאלה 25"?
קצת מרתיע.

חוץ מזה, זה באמת עושה חשק...

חתוליס

New member
ההבדל בין 25 ל-25.5 בהחלט מורגש

מבחינתי לפחות על ה-PRS הרגילות. לא שזה היה מפריע לי, אם הייתה לי PRS הייתי שם עליה 0.011 ופותר את העניין.
כשזה מגיע ל-7 מיתרים, השיקולים הם אחרים. לא הייתי רוצה לשים Gauge כזה על גיטרה שאני מייעד אותה למטאל, ובמיוחד אם אתה רוצה לרדת בחצי טון/טון אחורה.

Quitty

New member
מוסכם לגבי הקוטר -

אבל השאלה היא מה יהיה ההבדל בקוטר בין 25 ל-25.5.

מהנסיון שלי, ההבדל הוא של שתי מאיות, פלוס מינוס.
062. במקום 060. זה דיל ברייקר?

byrdparis

New member
חצי אינץ' בסקייל זה די משמעותי

אפילו ב 6 מיתרים, אך עדיין לא דיל ברייקר בנוגע ל 7..
כפי שקווילט אמר.. מקסימום מעלים מעט את הקוטר..

בין הסמי הולו לסנטנה יש חצי אינצ' בסקיילינג והן מרגישות מאד שונה מבחינת המתח (אותו סט מיתרים)..
אבל צריך לקחת בחשבון גם את הגשר (טרם בסנטנה וסטופ בסמיהולו) שגם משפיע על ההרגשה לא מעט.

נראה קצת מוזר שהם הוציאו את ה 7 עם גשר קבוע ולא טרם.. קצת איכזב אותי אם לומר את האמת..
לא שאני כזה פעיל גדול בתחום הטרמולו. אבל עדיין, היה נחמד יותר אם הוא היה שם.

byrdparis

New member
כן, זה אחד הפרמטרים העיקריים

שדנו בהם בפורומים השונים, הסקיילינג שהיה. כולם חשבו שאולי יעשו אותה באריטון.. אבל ידעו על פי הניסיון שהיא כנראה תהיה 25-25.5
בכל מקרה, תמיד אפשר להמתין אחר נסיון ואז לרכוש.
אני גם לא חושב שזה יהיה כזה דיל ברייקר, למרות שיש הרגשה שה B הנמוך יהיה קצת "רך" מידי.. אבל אני מניח שהם יודעים מה הם עושים.. אז.. .

George W Bush

New member
לא מבין יותר מדי בסקיילינג

אבל עצם זה שחברה כמו PRS תוציא גיטרת 7 מיתרים (ובשאיפה יום אחד גם 8 מיתרים) זה כבר חדשות טובות. אני בעלים של CU24 (אמריקאית, לא SE) ונהנה ממנה מאוד.

אני כבר יודע שהגיטרה הבאה שלי תהיה כנראה 8 מיתרים, אבל אני שונא גיטרות איבנז ודומיהן, עם הפיקאפים האקטיביים והאגרסיביים שלהן. השילוב האידיאלי מבחינתי זה באמת גיטרה בסגנון PRS עם פיקאפים פאסיביים. אני שמח שגם PRS הבינו שיהיה ביקוש לגיטרות כאלו, אם הן ייצרו אותן.

mayand11

New member
ניצול - שאלה על PRS

ראיתי במקרה במרום שמוכרים גיטרת PRS באיזה 3000 שקל..
הסתכלתי על המוכר ואמרתי לו, "מה זה? איך היא כזאת זולה? מייצרים אותה בטיוואן או משהו?"
והוא אמר לי שככה עולה הגיטרת סטנדרט שלהם...

הגיוני? נשמע לי די מפוקפק.
סטנדרט של גיבסון עולה איזה 7 אלף...

זה באמת המחירים של PRS?
מישהו יכול לעשות לי סדר בין טווח המחירים של PRS?
כמה עולה סטנדרט?
כמה עולה קאסטום?
אני יודע שיש להם גיטרות מיוחדות שהם הוציאו לכל מיני גיטריסטים כמו מארק טרימונטי.. וכו'..

תודה

byrdparis

New member
נורא שבימים אלו

במאה ה 21, עוד נותנים כאלו תשובות ללקוחות...

יש ל PRS בעקרון 2 סדרות בגדול - הסדרה האמריקאית והסדרה הקוריאנית (שמיוצרת במזרח כמובן)
הסדרה הקוריאנית מתומחרת במחירים "שווים לכל כיס" כביכול ורב הגיטרות בסדרה הזו עולות סביב ה 2900-3500 שח
יש בסדרה הזו כמה וכמה דגמים, כולל סיגנצ'ור של אומנים שונים, כגון ארקפילד מאופת', סנטנה (שיש כמובן גם בליין האמריקאי), טרימונטי ואחרים.
דגמים אחרים נעשו במקביל לדגמים האמריקאים כמו קסטום 24 ועוד.

ההבדלים בין הסדרות הן כמובן איכות העצים (כנראה), פיקאפים, חומרה כזו ואחרת, גימור, טופים, אלקטרוניקה ועוד.
כל אחד כמובן יכול להחליט עבור עצמו כמה שווה לו,איך מרגיש לו,נשמע לו וכיוצא בזה.

לי אישית יש 2 גיטרות מסדרת ה SE (הקוריאנית), אחת חלולה למחצה (שעשיתי לה כמה מודים, כולל פיקאפים חדשים) ואחת הסיגנצ'ור של סנטנה שכרגע היא STOCK לגמרי.
אני חושב שזו סדרה שכיום קשה מאד עד בלתי אפשרי (לסגנון שלהם) לנצחה.
היא לא משתווה לאיכות הייצור והתשומת לב לפרטים שיש באמריקאיות (שלא לדבר על גימור ועל הטופים למשל), אבל בגדול זו PRS במלוא הדרה עם איכות שלא משתמעת לשני פנים.

mayand11

New member
אז לא הבנתי.. אתה ממליץ על הקוראינית?

אתה דווקא מרוצה מהגיטרות הקוריאניות למרות שהם לא משתוות לרמת גימור וכ'ו של האמריקאיות?

ועכשיו, אחרי שהוסבר לי, אני פתאום רואה את המחירים של האמריקאיות... ואווו... יקר!!

byrdparis

New member
כמובן שממליץ

לא סתם יש לי זוג כזה.
אתה יכול לקנות איזה 4 גיטרות במחיר של אמריקאית אחת

לגבי רמת הגימור וכדומה, למי שזה מאד מאד חשוב והיוקרה וכו.. אז כמובן שירכוש לו אמריקאית..
למי שרוצה גיטרה טובה מאד, שמנגת, מרגישה, נשמעת וגם נראית אם לומר את האמת לא רע בכלל, יש אלטרנטיבה טובה מאד שהיא אמנם מהמזרח, אבל לדעתי
קשה מאד לנצח אותה!
(אני מסתכן ואומר שהליין הקוריאני של PRS עומד בסטנדרטים הרבה יותר גבוהים מאשר אפיפון של גיבסון, סטראטים מקסיקניות של פנדר US וכן הלאה)

יש לא מעט דיונים בנוגע לרמת ה SE של PRS ואפילו יש כאלו שמגיעים עד לידי זה שהחברה קצת ירתה לעצמה ברגל עם הסדרה הזו, כי לא מעט אנשים
שלקחו לידיים SE נשארו בהלם והתחילו לפקפק ברכישת האמריקאית לטובת SE.

לאמריקאיות כמובן יש עדיין את הנתונים שלהם ושום SE לא ממש משתווה בתשומת הלב, האלקטרוניקה (שאת זה ניתן להחליף די בקלות ודי בזול יחסית) והגימור שיש שם..
כל אחד יעשה לעצמו את החישוב כמובן.

נ.ב - זה לא אומר בכלל שלא בא לי על איזו אמריקאית, אבל אני אישית מעדיף עוד 2 SE למשל מאשר אחת אמריקאית.. סתם שריטה שלי.

byrdparis

New member
צבעים\תאריכים\מחירים

איזה צבע הייתם בוחרים - הכחול או הכתומה ?
מצד אחד ההדסטוק הצבוע של הכחולה יחד עם הבובין השחור של הפיקאפים מגניבים לאללה,
אבל הכתומה יפיפיה בכל זאת...
נראה לי שזו הולכת להיות בחירה קשה

ד"א לפי שמועות בסביבת הדילרים בארה"ב הגיטרות אמורות להגיע לאספקה רק בפברואר-מרץ 2013...
PRS הוציאה את ההודעה על הגיטרות הללו מאד מאד מוקדם יחסית! הייתי בטוח שלפחות היו מוציאים אותן לקראת הקריסמס שכל האמריקאים יוכלו לחטוף אותה.
מעניין אם ומתי ווילד גיטארס יביאו אם בכלל..

לגבי המחירים, דובר על סטריט פרייס של 739$ בלבד.
מחיר מטורף לחלוטין שעומד כרגע בתחרות גדולה מאד עם לא מעט חברות שהוציאו\מוציאות גרסאות 7 מיתרים
כמו הסטרלינג פטרוצי 7, קארוין שכנראה תוציא 7 חדשה בקרוב, ג'קסון ועוד..

Quitty

New member
קארווין הוציאה את ה-7 החדשה לפני מספר חודשים.

והיא עולה כמעט כפול, כמחיר התחלתי. ממש לא על אותו נתח שוק - אלא אם יש משהו חדש בקנה, אבל אני אהיה מאד מופתע אם קארווין יוציאו משהו מתחת לאלפייה.
ג'קסון הוציאו את שלהם לפני כמה שבועות.
שכטר לפני כמה חודשים גם כן.

כל השוק הזה קיבל וואחד זריקת מרץ עכשיו, הודות לכל הדג'נט הזה שבא עלינו לטובה.

byrdparis

New member
סורי, אולי אני קצת OFF

לגבי קארווין, האמת לא עשיתי בדיקה מדוקדקת בעניין אבל ממה שאני מבין אנחנו על תקופה כזו, אז זה לא כזה
קריטי אם פספסתי בכמה שבועות

מדובר על ה CT7... לא יודע אם זה כפול במחיר, אבל עדיין..

יצא לי לאחרונה להחזיק את השכטר לומיס.. שמע, זו חתיכת מפלצת, חבל"ז!
בכלל שכטר נראות כמו מכונות מצויינות, בטח ובטח לז'אנר הזה.. אני האמת די בהתלבטות עכשיו אם להמתין ל PRS המיוחלת
או לרכוש לי איזו שכטר כזו..

מה אתה להגיד?

deathOrat

New member
מה שיפה בלומיס זה הneck joint

הוא מרגיש לדעתי מאוד טבעי ל7 מיתרים(מהקצת שניסיתי אותה) יש 7 שמרגישים בneck joint כאילו מדובר בגוש לא מוסבר, הפיניש שלה דיי מכוער לטעמי

הקארווין בהחלט לא בכיוון של הג'קסון שהוציאו(slatx או איך שקוראים לה), אם כבר זה להשוות באותה דרגת מחיר.

byrdparis

New member
עניין הפינישים בשכטר באמת

קצת בעייתי, לכאן ולכאן, כולל כל האינלייס המטומטמים האלה, אבל נו.. זה מה שמוכר כנראה לקהל יעד שלהם.
אני עדיין לא בטוח שאני מבין את ההבדלים בין כל השביעיות של החברה הזו,
אם מישהו מכיר היטב ויכול לשפוך קצת אור על הנושא, אשמח ללמוד..

לגבי הקארווין וההשוואות - לא בדיוק השוואתי רק אמרתי שיש לאחרונה לא מעט כניסות חדשות לתחום ה 7-8...
כולל זולות.. כמו הטסרלינג, ה PRS המיועדת ועוד..

deathOrat

New member
חח גות'יק אינלייז זה מגניב אתה יודע כמה ב

strictly7 אתה משלם על זה:p?
הפיניש לפעמים מרגיש בעע כזה , גם אינליי גותי יכול להיות מגניב

בשכטר יש להם ככה:
ההבדל בגשרים(נגיד fr1000 מול tonepros)
בפיקאפים (אקטיבים: 85-7\707 של emg או blackouts של sd, או פאסיבים)
ה- hellraiser יבואו עם emg נגיד והatx עם sd

פרטבורד (נגיד לומיס זה תמיד מייפל, atx זה אבוני , hellraiser זה רוזווד)

לכולם למיטב זכרוני סקאלה 26.5'

למעלה