protohistory

taliF454

New member
protohistory

לא כ"כ ברור לי המונח הזה (ואם יש לו מקביל בעברית) אהל נדמה לי שאני מבינה את המשפט גם אם "אתעלם" ממנו:
Gargantua-Originated in the French protohistory​
מתבקש לי פה משהו כמו "מיתולוגיה" אני צודקת?

hazelnut

New member
קודם כל, את אירית??? (לפי החתימתך!)

שנית, ה-PROTOHISTORY היא תקופה בהיסטוריה בין ההיסטוריה לפרה-היסטוריה. הנה הגדרה בצרפתית (מקווה שאת מבינה צרפתית! אם לא, את מוזמנת לחפש בגוגל, כי אני עובדת נגד השעון בחודשים (!) אלה):
La Protohistoire s'insère entre la Préhistoire et l'Histoire. C'est la période pendant laquelle une civilisation ne possède pas encore d'écriture mais elle apparaît déjà dans les écrits d'autres civilisations (ex. les grecs parlant des Celtes). En Europe, les Celtes et les Germains sont ainsi considérés comme protohistoriques dès lors que les auteurs grecs et romains parlent d'eux.​

מהכרתי את האקדמיה

מותר להגיד פרוטו-היסטוריה (הגם שלפני שראיתי את הודעתה של הייזלנט חשבתי שהכוונה לפרה-היסטוריה - אולי כדאי להוסיף הערת שוליים)

ססילי

New member
אכן, גוגל מראה שבאקדמיה כך אומרים

http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLD,GGLD:2004-42,GGLD:en&q=%22%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%95+%D7%94%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94%22+OR+%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%95%D7%94%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94

taliF454

New member
תודה לכם! רציתי לפשט את המונח,

כיוון שהתרגום מיועד לקריאה ע"י גברת שאינה מכירה מילים כאלה, אבל כנראה שאי אפשר אוסיף את פירוש המילה בסוגריים לנוחיותה (מקסימום אשלח אותה לחפש לעומק בגוגל אם יעניין אותה
)

hazelnut

New member
אך טרם הסברת את מקור חתימתך!

מאד מסקרן אותי! ניתן גם במסר אישי, אם יותר נוח לך

למעלה