Project Warfare עידכון

YoniTigersEye

New member
Project Warfare עידכון

שיפור במשחק
תודה לאופיר בשן על הטקסטורות לאובייקטים תודה לסתיו שליו על המודלים ותודה לאסף וילמובסקי שערך את האפאצ'י. סרטון: http://www.youtube.com/watch?v=lhp06n6FiCk (תלחצו על Watch In High Quality) סקרין שוטים: http://img151.imageshack.us/img151/5144/92983922xh1.jpg http://img300.imageshack.us/img300/9795/52614909pt0.jpg אשמח לשמוע מה דעתכם על השיפורים ומה כדאי לשנות ו\או להוסיף. שאלה - האם מישהו מכם יודע היכן אוכל למצוא מישהו שיסכים להריץ את השרת של המשחק על ה SHELL שלו או כל דבר אחר, בחינם (ניתן לשים פרסומות) - מדובר על שרת שכנראה לא ייקח יותר מדי משאבים ורק ירכז את כל השרתים שפועלים כרגע (ברגע שמישהו פותח שרת זה שולח אות לשרת הראשי ואז השרת מופיע ברשימה) תודה

De-Panther

New member
נראה טוב. אבל לא הבנתי מה בעצם אתה אמור לעשות

במשחק עצמו בקשר לשרת שיציג קישור לשרתים - אתה לא חייב להריץ תוכנת שרת בשביל זה תמצא לך איזשהו שטח אחסון חינמי(אפילו רק של HTML) ובו תשים עמוד טקסט שיהיה כתוב בו הכתובת של השרת הפעיל(זה שעליו אתה רוצה להריץ את מה שמציג את רשימת השרתים הפעילים) תמצא איזשהו שרות הוסטינג לאתרי PHP או ASP - בו תשים את הדטה בייס עם מידע על השרתים הפעילים. ואולי גם עמוד שיציג בHTM את השרתים הפעילים ופשוט תקרא את זה מהמשחק שלך אם אתה יודע ASP, ויש לך חשק לעבוד עם אקסס בתור דטה בייס(לדבר כזה זה יספיק לדעתי). אני יכול לתת לך להשתמש בשטח אחסון של הפורום(בחתימה שלי יש קישור) בקשר לאיך שהדברים זזים במשחק שלך. למה שלא תשתמש במנוע פיזיקלי מוכן? אני מבין שחלק מהכיף שלך זה להכין הכל בעצמך - אבל זה יצא יותר טוב עם מנוע מוכן(למשל, הגלגלים של הטנק לא יכנסו לך בתוך האדמה) ואולי גם תמצא כמה אפשרויות נוספות כדי לשפר את הפיזיקה בעולם שלך אשמח לראות דברים נוספים

somebodddy

New member
מה הקטע שלך עם מנועים מוכנים?

אני בטוח שהוא יכול לפתור את הבעיה של הגלגלים עם קצת השקעה בלי להיות תלוי בקוד שאחרים כתבו.

De-Panther

New member
שיתנסה בעוד דברים. וזה גם יחסוך לו זמן. הוא..

נראה לי מישהו שבאמת משקיע אז חבל שיבזבז זמן על דברים קיימים, במקום לעבוד על המשחק עצמו. אני למשל לא יודע, אם הוא מכוון את המיקום והזוית של הטנק, לפי הגובה של האדמה. או לפי גורמים נוספים כמו מהירות הנסיעה... במשחק הטנקים שהכנתי בתקופה של לבנון2.0 אז הטנק היה מקובע לאדמה. גם אם הוא נסע במהירות והייתה קפיצה - הוא נשאר בגובה של האדמה. אם הייתי מוסיף עוד דברים שקובעים איפה הוא אמור להיות ממוקם, אז הוא היה יכול גם לקפץ באוויר בהתאם למהירות הנסיעה שלו. לא זכור לי אם ראיתי שהטנק במשחק שלו מסוגל ליפול מצוק או שהוא מחובר בדבק לאדמה. אבל אני מניח שהוא מאוד קשור אליה. בנוסף, במקום לקבוע נקודת ממשק אחת עם האדמה(שזה נראה לי מה שהוא עושה). הוא יכול לקבוע כמה נקודות - כדי שהטנק יונח על האדמה איפה שהגלגלים מתחילים, ולא יראה כאילו הוא שוחה. וזה דברים שמנוע פיזיקלי עושה. מה גם שמנוע פיזיקלי היה יכול לתת אפשרות לגלגלים באמת לסחוב את הטנק, ככה שהתנועה שלו תהיה יותר טבעית

YoniTigersEye

New member
אתה בהחלט אובססיבי בנוגע למנועים מוכנים, אבל

אתה צודק. הטנק מחובר לאדמה כי היו לי בעיות מסויימות עם זה (ברגע לדוגמא שהוא גבוה מדי הוא צריך לרדת למטה, אבל אז הוא גבוה מדי מהאדמה ואז הוא עולה למעלה וזה נראה רע כי זה בתנועה אחת) אבל פתרתי אותן כשעבדתי על ההאמר - תראה איך הוא מקפץ בסרטון. אגב גם למצוא את האדמה במיקום של הטנק זה לא כזה פשוט... הייתי צריך ליצור 2 מישורים (טווח של מרובע) ואז לבדוק איפה הנקודה נמצאת בטווח של משולש. התנועה של הטנק אמיתית, יש גם תאוצה ויש מהירות. אין לי מושג במה אתה מתכוון "התנועה תהיה יותר טבעית". בכל אופן אולי זה בגלל שהFPS נמוך יחסית בזמן הצילום של הסרטון בעיקר בגלל שהמחשב שלי לא משהו וכי FRAPS הוריד את ה FPS לחצי ממה שהיה. בקשר לזה שהטנק תקוע מעט באדמה אני יכול לפתור את זה במהירות פשוט לא ממש התייחסתי לזה.

De-Panther

New member
אני אתן לך קישור כדי שתבין על מה אני מדבר קצת

יותר טוב http://img2.tapuz.co.il/forums/1_85819824.htm זו אחת הגרסאות האחרונות של המשחק שעשיתי לפני שנתיים(אני תוהה אם הפלגאין יעבוד לך) עבדתי עם מפת גבהים שמחולקת למשולשים - אז בכלמקרה עשיתי בדיקה של איפה הוא נמצא ביחס למשולש ומה הזוית שלו. רק שבעליה ובירידה - הוא נסע באותה מהירות. וגם הגלגלים הסתובבו באותה מהירות לא משנה אם האצת או נסעת רגיל. הנה סרטון שיסביר לך מה הכוונה בתנועה יותר טבעית http://www.youtube.com/watch?v=gekAK1p2_Vg&feature=related שים לב שהגלגלים הם אלה שסוחבים את הרכב. במקום שתלחץ קדימה והרכב יזוז קדימה ולפי זה תדע איך לסובב את הגלגלים. כשאתה לוחץ קדימה, הגלגלים מסתובבים קדימה, וזה מה שסוחב את הרכב. יש לך עוד הרבה דברים להוסיף והרבה דברים לפתור במהירות. אבל בגלל שזה כל כך הרבה דברים, זה כבר לא כל כך מהיר. שים לב - אני לא אומר שאתה לא יכול לעשות את זה. כי זה דברים אפשריים. אבל עם מנוע קיים, יותר קל לעשות את זה, וזה משאיר לך זמן להתעסק במשחק עצמו

YoniTigersEye

New member
אצלי

לטנק יש תאוצה ומהירות (כאשר אתה לוחץ קדימה לדוגמא, אתה שולט בתאוצה ולא במהירות) והגלגלים מסתובבים במהירות שתלויה במהירות הטנק, ומהירותו משתנה בעליה ובירידה. בקשר לסרטון הוא בהחלט מגניב וכדאי לי לעבוד על דברים כאלה אבל שים לב שטנקים לא מקפצים ככה. בקשר למשחק שלך אין לי זמן כרגע להוריד אבל אני אוריד בקרוב

De-Panther

New member
טנקים לא מקפצים ככה, אבל לא היה לי כוח לחפש..

דוגמה של טנק עם מנוע פיזיקלי מן הסתם לטנק תהיה מסה שונה, ויש לו את השרשרת שאיתה הגלגלים מתנהגים בצורה שונה... בעצם, תראה את הדמו הזה, יש שם גם סרטונים http://www.newtondynamics.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=4279 הוא עם טנק - ועובד בצורה יפה ואמרת בעצמך, הגלגלים של הטנק שלך זזים לפי הטנק, לא הטנק זז לפי הגלגלים(מה שאמור להיות ומה שקורה במציאות, אבל לא קורה אצלך) רוב המנועים הפיזיקליים שמשוחררים היום בחינם הם כאלה שעבדו עליהם במשך תקופה ארוכה, דאגו שהם יעבדו מהר ולא יזללו זכרון. ודאגו שהם יעבדו בצורה הכי מדויקת שאפשר במגבלות הזכרון. לכן אני חושב שעדיף להשתמש בהם ולא לפתח מנוע פיזיקלי משלך.

YoniTigersEye

New member
תודה

אני אכן יודע ASP אבל מצד שני אם תחשוב על זה, זה לא יהיה מעודכן ב 100% ומישהו יכול לקבל רשימה של שרתים שלא ONLINE כבר . לכן חשבתי שבכל פעם ש CLIENT ייכנס זה יבדוק איזה מהשרתים לא שלח אות במשך 10 דקות וימחק אותם. אבל מצד שני גם 10 דקות זה לא מעט זמן - ואם מעוניינים בפחות זה עלול לעשות הצפה על השרת (חיבור ניתוק חיבור ניתוק חיבור ניתוק חיבור ניתוק )

De-Panther

New member
בכל פעם שסרבר מתנתק - שישלח הודעה. זה יהיה...

פתרון לרוב המקרים אם המשתמש התנתק בפתאומיות מהאינטרנט, נסגר לו המחשב בלי לסגור שום דבר, ניתק את הכבל של הרשת. אז צריך יהיה לחשוב על פתרונות נוספים. אבל אתה יכול לציין ברשימה מתי לאחרונה קיבלת אות מהסרבר. ואז תשלח אות מהסרברים כדי לציין כמה שחקנים יש וכל זה גם להריץ תוכנה מאחורי זה בתוך השרת זה משהו שידרוש זכרון. בינתיים אתה יכול להשתמש בזה בתור פתרון זמני, כשיהיה לך כסף או כשתמצא מישהו אחר עם שרת נורמלי, תשתמש בשרת אחר

ahillel

New member
מעולה! ../images/Emo127.gif אני אוהב סימולטורים כאלה!

תקן אותי אם אני טועה- מרכבה סימן 4, אכזרית, האמר, אפאצ'י לונג-באו, F16. יש באינטרנט עשרות מודלים + טקסטורות אכותיים... אם אתה רציני כדאי להשקיע כמה דולרים כדי לרכוש אותם. כי במודלים הנוכחיים שלך יש טעויות וחוסר פרופורציה בין חלקים. אני הייתי משקיע מעט יותר בפתרון בעיות בתנועה ובירי של הטנק במקום להרחיב את מספר הכלים. (בסרטון הקודם היה רק טנק, והבעיה של הגלגלים שנכנסים לאדמה עדיין לא נפתרה...) מה לגבי זווית צילום מתוך הטנק? מהכוונת של התותחן, מתא הנהג או מהמדף של המפקד?

somebodddy

New member
שכחת את זוית הצילום של

הטען. טענים לא מקבלים מספיק כבוד בימינו...

ahillel

New member
במרכבה 4 הוא אפילו תקוע בפנים ../images/Emo13.gif אין לו מדף

YoniTigersEye

New member
תודה

אכן אלו הרכבים החדשים
אשמח אם תוכל להגיד לי איפה יש חוסר פרופורציה כדי שאוכל לבקש שישנו את המודל. בנוגע לזוית הצילום, אפשרי בהחלט, ולא אמור להוות בעיה.

ahillel

New member
מה ששמתי לב זה

האפאצ'י: הכנפיים ארוכות מדי- לקצר לשני שליש. החימוש- יש לו 4 טילי נ"ט ועוד כוורת של רקטות בכל כנף. כנף זנב גם בצד ימין ולא רק שמאל. מנועים גדולים יותר. תבדוק תמונות לא חסר באינטרנט. הכלים האחרים נראו בסדר, ממה שראיתי. בכל מקרה לא תוכל להשוות בין הדגם שיש לך לבין דגם מקצועי של מרכבה 4/ אכזרית/ האמר... וכ'. לכן אם אתה חושב לכיוון מסחרי אני אמליץ לך לקנות דגמים מקצועיים. המהירות של הטנק, האכזרית וההאמר היתה טובה מאד ומציאותית. בנוגע לירי של הפגז- במציאות הם עפים מהר יותר. מנסיוני (כתותחן טנק), אתה צריך לירות פגז למרחק של 3 ק"מ לפחות כדי להספיק לראות אותו לשניה באוויר לפני שהוא פוגע במטרה. כאן זה כבר תלוי לאן אתה מכוון את המשחק. קז'ואל, או משהו ריאליסטי שיאלץ אותך לעבוד על הדקויות האלה.

somebodddy

New member
נראה לא רע בעליל

אבל נראה לי שהאנימציה בסיבוב קופצת יותר מדי...

Ihavenonick

New member
כמה הערות

יכול להיות שאמרו לך אותם כבר, ויכול להיות שזה לא הכיוון שאתה מחפש. 1) שמיים - החלק שבו נמצא קו האופק הוא גבוה מדי. כתוצאה מכך נראה שכאילו יש מראה אופקית. 2) שמיים - התזוזה של השמיים בסיבובים היא איטית מדי. השקעת באדמה בתזוזה אבל לא בשמיים. 3) הרוטור של המסוק - המרכז שלו זז בציר ה-X. 4) לרכבים יש קפיצות קטנות בציר ה-Y. 5) משהו קטן מימי בצבא - ברכבים המונעים ע"י זחל, הזחל משנה את המתח שלו, ובכך יש שינוי בהטייה של הרכב בתחילה וסוף של תנועה. זהו בינתיים. באופן כללי, עבודה יפה מאוד ורואים את ההשקעה.

למעלה