Prof. or Dr.?

lizi01

New member
Prof. or Dr.?

הי לכולם,

אני בדיוק בשלבים מתקדמים בהגשות. אחד הדברים שמציקים לי זה האם לקרוא לפרופסורים שאני מציינת במכתב כוונות פרופסורים או דוקטורים. ממה שקראתי, הבנתי שנהוג יותר בארה"ב לקרוא Dr גם למי שהוא פרופסור פשוט כי זה מציין תואר אקדמי ונחשב יותר מכובד. אולם, כמה אנשים אמרו לי שזה לא נכון (יש לציין שהם ישראלים). האם עליי לקרוא למי שהוא פרופסור prof ולמי שלא dr? או כולם dr? תודה רבה!

d a p h n a

New member
לגמרי לא נכון.

בגדול, בארה"ב אין כמעט את ההפרדה שיש בארץ בין דר. לפרופ'. כל מי שיש לו משרה תקנית (tenure track), אפילו זוטרה, מוגדר לפחות assistant professor
והפנייה המנומסת אליו (או אליה) היא Prof. Smith
אמנם זה לא אסון ללכת על Dr. Smith, אבל הפנייה המוקבלת היא Dear Prof.
אפילו מרצים אורחים או זמניים לעיתים קרובות מקבלים את הטייטל Visiting Assistant Professor , והפנייה הנכונה יותר במקרה כזה היא Prof. Smith.
&nbsp
אם במקרה יוצא לך לכתוב למישהו שלא נמצא במשרה תקנית, אבל יש לו תואר ד"ר, אז הפנייה הנכונה היא Dear Dr. , אבל למען האמת בתהליך של האפליקיישנז אני די אופתע אם יוצא לך להזכיר או לפנות למישהו שנמצא במשרה שלא מזכה לפחות בטייטל של אסיסטנט פרופ'.

Gidi Shemer

New member
מעניין. הנסיון שלי לגמרי אחר

השימוש בפרופסור הוא בעיקר מכוון של סטודנטים של תואר ראשון, ואז זה באמת לא קשור למה הדרגה האמיתית. כשפונים לחוקר או באופן כללי למישהו באקדמיה (לפחות בתחום שלי), גם אם הוא חתן פרס נובל, זה בדרך כלל ד״ר.

Philip Jr

New member
מזל שאין בתחום שלי חתני פרס נובל

ולגופו של עניין.. אני עם דפנה בעניין שקרוב לוודאי שאת מגישה בקשה לעבוד עם חוקרים שהם ב - tenure track, או core faculty כמו שנקרא לפעמים. הם כולם פרופסורים, אין ״מי שלא״. הם פשוט בדרגות שונות או שלבים שונים של הפרופסורה.
&nbsp
אבל.. גם אצלי בתחום כמו אצל גידי הפנייה היא לדוקטור ככה וככה, ולא פרופסור. ממה שאני קראתי, השימוש ב - ״דוקטור״ הוא יותר רשמי מהשימוש ב - ״פרופסור״, וכמובן *שאין* להשתמש במשהו כמו ״assistant professor״ או Mr. או Mrs, או בשמות פרטיים.
&nbsp
כמו כן, אחרי שמקבלים דוקטורט, זה לא יפה להכריח את ההורים, האחים והאחיות לכנות אותך דוקטור, אבל אני ממליץ לעשות את זה בכל זאת, לפחות לשבוע.

Philip Jr

New member
ואולי עוד משהו קטן

(בעיניי) הדברים האלו משנים הרבה פחות ממה שאנחנו חושבים כשאנחנו נמצאים בתקופה הקשה והאינטנסיבית והמתישה של בקשות הקבלה. נכון, חשוב לעשות רושם ראשוני טוב ולא לפשל עם המוסכמות החברתיות והאקדמיות.. אבל בסופו של דבר ספק אם השימוש בפרופסור לעומת דוקטור ישפיע על הקבלה שלך ללימודים

גם אני עם דפנה ואיתך

אי אפשר לטעות אם כותבים פרופ' סמית' במכתב הכוונה. וזה באמת לא מה שעליו תקום או תיפול המועמדות.

ואגב להכריח את המשפחה והחברים לקרוא לך דוקטור: התואר דר' מאד שימושי כשמזמינים מקום במסעדות. לעומת זאת כשמזמינים כרטיס טיסה עדיף לא לציין זאת כדי שלא תצטרך להסביר שאתה דוקטור, אבל לא מהסוג שעוזר לאנשים.
https://www.youtube.com/watch?v=yMHX1qr6NVY

corrigenda

New member
דווקא ממש ציפיתי הוא להזמין כרטיסי טיסה עם prefix

כנראה שלא חשבתי על ההשלכות

d a p h n a

New member
בודאי שכדאי להזמין ככה כרטיס טיסה!

לי עוד לא קרה, אבל מאז שאחותי התחילה להוסיף את התואר ד"ר היא קיבלה 4-5 פעמים שדרוג חינמי למחלקת עסקים. לפחות בבריטיש, כשהם מחליטים שצריך לשדרג מישהו, הם ככל הנראה קודם כל הולכים לפי נוסעים עם סטטוס "מיוחד" שלהם (כלומר אנשים שטסים אצלם המון), ואחרי זה מתחילים לחפש אנשים עם טייטל. אם אתה במקרה לורד, סר או משהו כזה, הכי טוב. ואם לא, אז ד"ר עובד מצויין.

idohatam

New member
כשאני ניסיתי לאחרונה להזמין כרטיסים ביונייטד עם הפרפיקס

האתר קרס ולא הצלחתי לחזור אליו כמה שעות והכרטסים אבדו.

בבריטיש חווית הטיסה גם בלי שידרוגים טובה יותר מהרבה חברות

אחרות (יצא לי לטוס איתם כמה פעמים טורונטו-לונדון-תל אביב ופעם אחת טורונטו-לונדון-קייפטאון). אני לא טס איתם הרבה כי בד"כ הם יותר יקרים מחברות אחרות.
ובחברות אחרות בד"כ לא עוזר לי שאני רושם דר' או פרופ'. אני טס די הרבה עם אייר קנדה ועוד לא קרה שקיבלתי שידרוג...

וחוץ מזה, למי שלא הבין: זה היה חצי בהומור

possum2

New member
לפני מאה שנה בערך, בתחילת הדוקטורט, טסתי עם חבר טוב לכנס

הגדול הראשון שלנו. כשנרשמנו לכנס, החבר, שבדיוק נולדה לו בת, גילה שחוץ מ״פרופסור״ ו״ד׳ר״, המערכת מציעה עוד שלל תארים, כולל ״Father״. מכיוון שהיה אבא צעיר, החליט שיהיה מצחיק להרשם כ Father. כשהגענו לכנס, חיכתה לו תגית שם עם הכתובת Father xxx, The Hebrew University, איתה נאלץ להסתובב כל הכנס.

Philip Jr

New member
אוי זה סיפור מעולה

אני חושב שאעשה את אותו הדבר בכנס בקרוב.

idohatam

New member
אני אנסה את זה פעם הבאה שאני בכנס

אני גם ככה לא סובל את התגיות שם האלה אז לפחות שיהיה משעשע.

lizi01

New member
תודה רבה לכל העונים!

אז לסיכום אם אני קוראת לכל הפרופסורים שלי בSoP דוקטורים (Dr. X), זה בסדר?
תודה!

Philip Jr

New member
עזבי פרופסור או דוקטור

המשרד שלי בבניין הוא ליד המזכירות שמקבלות לידיהן את כל בקשות הקבלה וה - SOP האלו. הן סיפרו לי שבבערך 5%(!!) מהמקרים, מועמדים שולחים את המסמך הלא נכון (כלומר זה שיועד לאוניברסיטה אחרת), או שוכחים לשנות את שמות הפרופסורים ופרטים קריטיים אחרים.
&nbsp
ולכן - בין אם תקראי להם דוקטורים או פרופסורים, תוודאי שהשמות עצמם נכונים!!!

lizi01

New member
חחחח זה אחד הפחדים

היותר גדולים שלי. כבר פיתחתי לדעתי סוג של OCD מרוב בדיקת השמות, הפרטים והדקדוק עצמו. אני מסכימה שלקרוא להם פרופ' או ד"ר אכן שולי, אבל לא ידעתי אם זה נחשב שולי בעינהם.
תודה!

GeJuFan

New member
אני יכולה להגיד לך שאני אישית

כסטודנטית לתואר ראשון קוראת פרופסור לכל מי שהוא פרופסור עד (כולל) תואר שני, ודוקטור למי שיש לו דוקטורט- בכל זאת עבד/ה קשה בשביל התואר.
אני משנה בהתאם לבקשת הפרופסור.

למעלה