princess Juliana - עזרה

OMERTLLF

New member
princess Juliana - עזרה

רעיונות להמראה נורמלית...? לא מבין איך במציאות ממריא משם 744 מלא דלק ונוסעים. פתחתי מדפים - 10, 20. הרצתי מנועים בעמידה ושחררתי בלמים... כלום
עד סוף המסלול הצלחתי רק להרים אף וסיימתי במים או בהר שממול. כשמשכתי חזק - כמובן שנכנסתי להזדקרות.
המלצות? תודה

YHS

New member
אתהב בטוח ש 744

ממריא משם עם דלק מלא? לא צריך לעשות ניסיונות ולהזדקר, צריך לבדוק מה אורך המסלול ולבדוק בביצועי המטוס עם איזה משקל הוא יכול להמריא מאורך כזה. את האף יש להרים במהירות הרוטציה, לא לפני כן. בשביל זה יש ספרות למטוסים.

OMERTLLF

New member
תראה

לפי הסרטונים בYOUTUBE הוא ממריא (וגם נוחת). אני אסתייג עכשיו מלומר מלא דלק כי איני יודע לאן הוא משייט משם (אני מניח שלהולנד). כמובן שהאף יעלה במהירות הרוטציה ולא לפני כן. אבל זה כל הכיף בסימולטור - שאפשר לנסות שוב ושוב ושוב ושובו ושוב.....

krukshenks

New member
747 לא יכול להמריא מלא דלק מסן מרטין

לפי מה שראיתי פה או במקום אחר ה744 לא יכול לטוס טיסה ישירה מסן מרטין לאמסטרדם - אם הוא היה מלא דלק הוא היה יכול בקלות להגיע מסן מרטין לאמסטרדם, אך כנראה שבגלל שהוא לא יכול להמריא מלא דלק הוא לא יכול להגיע.

אני דווקא הצלחתי

עמדתי הכי בתחילת המסלול שאפשר. מדפים 20 (למרות שזה תלוי בחום בחוץ) יותר ממאה אחוז N1, שחרור ממש בקווים של קצה המסלול הצלחתי להגיע להתרוממות. בהתחלה איטית, של 400-600 MSL, פניתי מיד שמאלה (לא יודע מה הSID המקורי אומר) ומשם כבר הגבהתי ויצאתי. מישהו יותר מקצועי יכול לקבוע אם באמת 744 יכול להמריא משם?

XrayCharlie

New member
מאחר ו-B744 נוחת שם, אז הוא גם ממריא.

זה לא בית קברות ל- B744
אם זאת, כפי שנאמר, משקל ההמראה שלו רחוק מהמשקל המקסימאלי המותר למטוס (בשל מגבלת אורך מסלול).

krukshenks

New member
לפי מה שידוע לי

אורך המסלול הנדרש להמראה גדול מהאורך הדרוש לנחיתה. אני צודק?

krukshenks

New member
תוספת

אני לא בטוח שהבנתי את XrayCharlie. לא הבנתי אם הוא התכוון שאורך המסלול להמראה קטן מאורך המסלול לנחיתה או שהוא התכוון ש744 יכול להמריא משם אבל לא במשקל מקסימלי

S o l l y

New member
הוא התכוון

שאם המטוס היה במשקל המראה מירבי, הוא לא היה יכול להמריא משם.. והוא התכוון שהוא ממריא משם במשקל הרבה יותר קטן מהמשקל המקסימלי שהוא יכול להמריא בו, ובמגבלות המשקל הזה המסלול שם קצר מידי להמראה...

XrayCharlie

New member
קודם כל התשובה שלי הייתה עם חצי חיוך.

עמרי שאל אם 744 יכול להמריא אז אמרתי שכן מאחר והוא נוחת שם, אז הוא גם ממריא. ב- NTCM אורך המסלול הוא כ-7000 רגל בערך ומבלי להכנס לחישובים והסברים מסובכים זה מגביל את משקל ההמראה של ה-B744 (במדפים 20) לכ-320 טון בערך (ישנם פרמטרים נוספים כגון רוח, טמפ' ולחץ ברומטרי המשפיעים על המשקל אבל אני מתעלם מזה לצורך העניין). משקל המראה מקסימלי של ה-B744 הוא 395 טון. עכשיו תעשו את החשבון לבד.

S o l l y

New member
הוא לא ממריא עם דלק מלא...

הוא ממריא משם לשדה קרוב באחד האיים הקרובים, ושם הוא ממלא דלק מלא ועושה את הטיסה הארוכה...

למעלה