Price

wzvika

New member
Price

could someone try to answer, why the development of the digital pictures is so expensive !!! I would expect 10x15 picture development to be about 0.60 NIS !!! I know how is it in the US, and it´s cheeper than the standard pictures develpment, as al the logisics is saved from the vendor. I think again someone is taking davantage of the Isreali customer !!! Zvika

chalex20

New member
המחיר

פעם אחרונה שהזמנתי בארה"ב, המחיר היה 0.50 דולר לתמונה - ב-ofoto.com לגבי ההוצאות של הספק - כל מה שנחסך מהספק הוא פיתוח הפילם ותו לא,וגם קח בחשבון את ההוצאות להחזקת שרת תמונות. מצלמות דיגיטליות עדיין נדירות יחסית בישראל, מכונות המעבדה יקרות מאוד וכו´. ואל תשכח, שלקנות פילם עולה כסף ולפתח פילם עולה כסף, כך שהעלות הכוללת של התמונה בצילום פילם אינה 0.85 ש"ח אלא טיפה-טיפה יותר גבוהה. 0.85 + 0.70 + 0.28 = 1.83. 0.85 - עלות התמונה, 0.70 - עלות של הפריים, 0.28 - עלות של פיתוח הפריים. אז 1.83 בשביל העותק הראשוני. אין הרבה מקרים, שבהם צלם חובב ממוצע עושה מאותו פריים יותר מעותק אחד. שכן בצילום פילם אתא חייב לפתח את הפילם ולהדפיס את התמונות כדי להחליט האם התמונות טובות או לא. לאומת זאת, בצילום דיגיטלי אתה מחליט אילו תמונות להדפיס על סמך מה שעיניך רואות על מסך המחשב.

eligrt

New member
הודעה שפרסמתי ב"צילום" - מחירים... ../images/Emo66.gif

בטח כולכם מכירים את המצב בו צילמתם 2 או 3 או אולי 5 סרטים רק כדי ללמוד משהו (עומק שדה, צילום לילה וכו וכו) וכשאתם מגיעים לשלב הפיתוח אתם מקבלים בום לפנים ובום בכיס. לפני כמה שבועות גיליתי את הסוד.... אני קונה סרטים אצל יוגנד בבן יהודה, יש שם הנחה לסטודנטים, ומפתח את הסרטים ברשת חנויות צמצם... (רגע רגע, לפני שאתם שוללים תקראו עד הסוף...) נכון שהחנויות האלה הם יקרות אבל יש שם מספר יתרונות: 1. הרשת היא רשת גדולה ויחסית איכות הפיתוחים וההדפסות טובה (יש תחלופה מהירה של חומרי פיתוח...) 2. אני לא מדפיס כלל את הסרטים, במחיר הפיתוח הם כוללים את העלאת התמונות לאתר החברה של KODAK ושם הם ישארו במשך חודש. ניתן לעשות DOWNLOAD לסרטים ברמת איכות שונות LOW, MED... וזה בחינם (מי שרוצה להוריד באיכות גבוהה - ישלם !!! והרבה (הרי אין שום דבר בחינם) בקיצור אחרי שהורדתי את הסרטים למחשב (ללא תשלום נוסף) ועברתי על הסרטים, למדתי, השכלתי וניתחתי את התמונות שצילמתי אני תמיד יכול לקחת את הנגטיבים ולהדפיס רק את התמונות שבאמת אני רוצה... והכל הכל בעלות של 10-15 ש"ח לסרט (זול אה? ??)

התאכזבות ממחירי צמצם ../images/Emo46.gif

בעקבות ההמלצה שלך לפיתוח פילים זול והעלאת התמונות לאתר האינטרנט שלהם... אז רצתי היום בבוקר לחנות של צמצם בעזריאלי והמחירים היו רחוקים מאוד מלהיות זולים... על פיתוח הפילים הם לוקחים 15.90 (המחיר הכי יקר שנתקלתי בו עד היום) ועל העלאת התמונות לאתר באיכות בינונית הם רוצים עוד 10.90 לפילים (אבל כרגע הסורק מקולקל והשירות הזה בלתי אפשרי). על הדפסת תמונות אם מישהו רוצה הם דורשים 1.15 ש"ח !!! על תמונה (שמודפסת על נייר פוג´י) והפיתוח הוא אוטומטי לחלוטין (לא ידני) למישהו אחר יש עוד רעיונות לפיתוח זול וצפיה ולמידה מטעויות בלי חור יותר מדי גדול בכיס ??? תודה, אלעד.

eligrt

New member
תיקון קל.... ../images/Emo66.gif

העלאה של נגטיב שפותח כבר אכן כרוך בתשלום של 20 ש"ח (משהו כזה...) לגבי הפיתוח, נכון שהוא יקר אבל העלאת התמונות לרשת (אם פיתחת אצלם...) איננה כרוכה בתשלום !!! לגבי הדפסת התמונות... נכון שזה הכי יקר שאני מכיר (בינינו... הם הרי צריכים לחיות ממשהו...
) אבל אם הנגטיבים שך כבר מפותחים... אז למה הקיבעון לפתח דווקא בצמצם.... חסר חנויות ???? אני מפתח בלבד בצמצם (בעלות המקובלת...) ומוריד את התמונות למחשב ב MED RESULUTION... ואם אני מוצא משהו שממש מוצא חן בעיני אני מדפיס אותו ובשורה בתחתונה - אם פעם כל סרט היה עולה לי 40-50 ש"ח לפתח ולהדפיס... היום אני מסתפק ב 15-20 ש"ח וזה הוזלה משמעותית שמרשה לי ללחוץ יותר על המחשף....

The seventh sin

New member
פיתוח נגטיב .....? ../images/Emo58.gif

האם אתה מפתח רק את הנגטיב ??... אם כן איך אתה ממיר את הנגטיב לתמונה במחשב ?... ליאור ..

eligrt

New member
זה לא אני זה הם.... ../images/Emo22.gif

הם עושים הכל ולבד אתה יכול להרים להם טלפון ולשאול... (ואי אני מרגיש כאילו אני איש שיווק שלהם.... - אז לכל מי שחושש - אני לא !!! אני פשוט לקוח מרוצה !!!!)

זה מה שאמרו בצמצם

היום שאלתי בצמצם על עלות של פיתוח והאם הוא כולל העלאה לאתר הרשת שלהם והתשובה הייתה שפיתוח עולה 15:90 והעלאה לאתר עולה עוד 10:99 אם הפיתוח או 20 שח במקרה שאתה רוצה רק סריקה אתה יכול להגיד באיזה סניף שלהם אתה מפתח ?

eligrt

New member
מה זה אומר פיתוח אוטומטי???

האם יש הבדל בין אוטומטי לידני (מעבר לאופן הביצוע...
) האם יש הבדלים באיכות

EYAL-Z

New member
שווה לנסות

ניתן לקבל את אותו השרות בצורה יותר מקצועית יעילה וזולה בחברת pic4u www.pic4u.co.il מומלץ בחום

chalex20

New member
pic4u

ניסיתי פעם את האתר שלהם, ממשק המשתמש אצלם היה ממש על הפנים.
בהיבט הזה פיקטור יותר טובים, למרות שגם להם יש עוד המון מה ללמוד.

SkyEye

New member
pic4u אתר בגסיסה. pictor זה העתיד ../images/Emo26.gif

כך לחשה לי באוזן ציפור קטנה
הציוד של פיקטור חדיש ומתקדם יותר
הגוף שעומד מאחורי פיקטור הוא דלתא פילם - יבואנית מינולטה וקודאק
מיטב המוחות שעבדו בעבר ב-pic4u נמצאים עכשיו בפיקטור
רמת השירות אינה ניתנת בכלל להשוואה
הפורום הזה הוא פורום הצילום של פיקטור
...

eligrt

New member
הכל אחלה אבל.... ../images/Emo66.gif

PIC4U מאלץ אותי לסרוק את התמונות (אחרי שהדפסתי אותם (והדפסה כידוע עולה כסף...) צמצם מעלים את התמונות ישירות מהנגטיבים, אולי האיכות לא תמיד המשובחת ביותר אבל בשביל ללמוד או בשביל סתם להראות לחברה את הטיול שעשיתם, או לשלוח במייל הכל מוכן ומזומן. תזכרו שתמיד אפשר לקחת את הנגטיבים למומחה הפרטי שלכם שיש לו 40 שנה נסיון בפיתוח והדפסה...
ולהדפיס את התמונות אומנותיות שלכם שאתם מעוניינים להגדיל ולפרסם בגלריה.... תחשבו על זה...

chalex20

New member
רמת השירות

תסכים אבל, שממשק המשתמש בפיקטור, שלא לדבר על pic4u, אפילו לא שכב ליד ממשק המשתמש של webshots, לדוגמה. פיקטור בהשוואה לwebshots נראה ירוד לגמרי. חבל, כי איכות ההדפסה בפיקטור שווה לזו של webshots אם לא טובה יותר. ממש חבל.

למעלה