Pretty Good Year

Pretty Good Year

הסתכלתי בניתוח של השיר הזה, במאמרים וראיתי שהדברים שם מבוססים על דברים שטורי אמרה בכל מיני ראויונות וכו'. וכנראה שהמשמעות שם היא האמיתית, אבל החלטתי בכל זאת לנסות לכתוב מה אני רואה בשיר הזה- מנק' המבט שלי. Tears on the sleeve of a man Don't wanna be a boy today דמעות על שרוולים של גבר- זה משהו שאף פעם לא רואים. גם לא כשהכי קשה. התפיסה הזו, שאם בנות בוכות אז זה בסדר, מביאה כנראה לאמרה של-"אני לא רוצה להיות גבר היום". אחרת אי אפשר יהיה לפרוק את הרגשות, או לבכות. כי זה לא בסדר. Heard the eternal footman Bought himself a bike to race השורה הזו תמיד מעלה לי בראש סצנה של אצן שפתאום מתחרה על האופניים. כאילו שאזל הכוח, או היכולת. ויש בזה גם אבסורד שכזה, שאפילו "איש הרגליים הנצחי" (בתרגום חופשי ועילג), נוסע על אופניים. אולי גם מטאפורה לקיצורי דרך שכולם מחפשים. אבל בעיקר-האבסורד. כמו בגבר שבוכה. And Greg he writes letters And burns his CDs השורות האלו מסמלות בשבילי מישהו שתקוע בעולם שלו, בבועה שלו. שעושה כאלו ארכיונים על מה שהיה, צורב על דיסקים וכותב מכתבים. כאילו שומר את הרגעים. מה גם שמוזיקה וכתיבה ידועות כדרכים לפריקת רגשות שכזו. יכול להיות שדיסקים ומכתבים הם בעצם מטאפורות, לזכרונות שהוא שומר לעצמו. They say you were something in those formative years השורה הכי עוצמתית בשיר בעיניי. היא פשוט עושה כל כך הרבה. איזה סוג של שכנוע עצמי שכזה. שעשית משהו עם עצמך, למרות הכל. Hold onto nothing As fast as you can להחזיק חזק. לא משנה שאין במה, אבל רק להחזיק. מתוך תקווה, או אולי מתוך יאוש. Well still pretty good year לדעתי, השורה נכתבה בסרקזם. שנה לא באמת טובה, אבל תוך כדי הניסיון לאחוז במשהו, יש את הניסיון למצוא את הדברים שכן היו טובים. את הזכרונות שכן רוצים לכתוב ולצרוב. Maybe a bright sandy beach Is going to bring you back יום כמובן, שלוקח איתו כל מה שנקרה בדרכו, ואולי החוף. בקצה , הוא מה שיחזיר אותך מהסחף שנלקחת בו. לדעתי לאו דוקא מדבר על מישהו שאבד, אולי על "אני" שכבר לא קיים, שנעלם בשנים המצעבות האלו (בית קודם). May not so now you're off You're gonna see America Well let me tell you something about america אולי הלכת לחפש את החלום הזה שוקראים לו אמריקה אבל תן לי לספר לך משהו על אמריקה.. מן ניפוץ מיתוס כזה, שבירה של חלום או בועה. שגם אמריקה הגדולה הזו, היא בעצם שום דבר. הלכת בשביל שום דבר. Pretty good year Some things are melting now דברים נמסים בשבילי זה התפוררות של משהו קיים, או התגלות של משהו חדש שהיה קבור מתחת לקרח עד עכשיו. לדעתי הכוונה היא למשמעות הראשונה. של הדברים האלו שנמסים ונעלמים פתאום. מאבדים את הצורה והמהות. Well what's it gonna take Till my baby's alright משמעות ברורה למדי- כל העסק של ההפלות לדעתי. And Greg he writes letters with his birthday pen Sometimes he's aware that they're drawing him in שקיעה לתך העבר, לתוך הזכרונות הטובים. אבל ישנים מדי (יומולדת למשל). וההכרה שאנחנו שוקעים בהם יותר מדי. שהפם גוררים אותנו לעבר ומונעים מאיתנו את ההוה. Lucy was pretty Your best friend agreed כשמסתכלים באלבומי תמונות תמיד עולה הקטע של "הייתי ממש יפה כשהייתי קטנה". בדיוק כמו כאן. איך השינוי הזה הפך אותנו למשהו פחות יפה, וטהור. כבר לא הקונצנזוס של "הילדה היפה" אלא משהו אחר. אולי פחות טוב. Still Pretty good year "עלק" שנה טובה. נראה לי שזה ממצה הכל. איך בראיה לאחור, הדברים נראים תמיד יותר טוב מעכשיו. למרות שהם לא. וכשחוזרים לרגעים האלה, מפעם. הם פשוט כואבים. אלו כמה קצוות חוטים- שעוד לא קישרתי אחד לאחד, אבל ככה אני רואה את זה. שבת שלום לכולם. גל.

Sunflower Fairy

New member
אני מסכימה עם הרוב פה../images/Emo204.gif

ניתוח יפה.
אולי תנתחו לי גם כמה שירים שלא מופיעים במאמרים?

תודה ../images/Emo13.gif

האמת שאני רוצה, אבל אין זמן. אני בכלל לא מבינה איך ישבתי על זה עכשיו כשיש לי כל כך הרבה ללמוד...

noosh

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif

אני אוסיף את זה. דווקא אני לא מוצאת סרקסטיות בשורה "Pretty good year", אני חושבת שהיא באמת מתכוונת שלמרות הכל, למרות השקיעה בעבר, למרות תחושות ההחמצה או המחשבות על פעם - השנה הזאת הייתה בסדר. גם עכשיו טוב. תודה

פלוטו24

New member
ניתוח יפה ומעניין ../images/Emo13.gif

הרבה שורות בשיר הזה מזכירות לי רגעים בחיים שעברו עליי. מי לא שומר דברים מכיתה א' ומשמר זכרונות מהעבר הרחוק? (אני עושה את זה הרבה). לגבי השורה Well what's it gonna take Till my baby's alright אני לא בטוח שזה קשור להפלה כי בתקופה הזו טורי לא הייתה בהריון (ככל הידוע לי). ההפלות החלו בתקופת BFP. זה שיר פשוט מדהים מבחינה תכנית ומוזיקלית. אותי הוא תמיד מצליח להביא לשיאים חדשים של התרגשות. מה שנגע לי מאד היה שדיברת על כך שארה"ב היא אמנם חלום, אך כשמגלים אותה החלום מתנפץ במידה מסוימת. ואתה רואה הרבה זיוף. (משהו שגם חויתי על בשרי שעשיתי לשם את הטיול של אחרי השחרור מהצבא). השיר הזה תמיד מזכיר לי את התקופה שבה הייתי שם וכמה התגעגעתי לארץ. בקיצור! ח"ח על הניתוח!
אה.. ו... אהבתי את השורה מהשיר WAITRESS ששמת למטה: there are too many stars and not enough sky, אני מאד אוהב את המשפט הזה.

השורה היא בחתימה.

והשיר הזה, אחד השירים שהכי נוגעים בי אישית. אני שמחה שגם אתה התחברת...

שרימפי

New member
what's it gonna take Till my baby's

what's it gonna take Till my baby's alright...לא יודע, זה שיר של טורי. מה שאומר שרוב הסיכויים שלא נדע במאה אחוזים על מה מדובר. אבל בהתחשב בעובדה שבאמת מבחינת זמנים השיר לא יצא אחרי ההפלות- אני לוקח אותו כאילו היא שרה על עצמה. כמו שהיא שרה בחלק מהשירים בLittle Earthquakes(וינטר לדוגמא)... וככה אני גם לוקח את השיר הזה, שכמו רבים מכם, גמאני נורא מתחבר אליו...אני רואה את הצעקה שלה של "what's it gonna take Till my baby's alright" כזעקה של "מה צריך לקרות כדי שהכל יהיה בסדר איתי
" או משהו דומה(סליחה על הניסוח, קרוע מעייפות).

פלוטו24

New member
הקטע שבו היא צועקת את המשפט הזה

כששמעתי אותו בפעם הראשונה ממש נדהמתי! כי לא צופים את זה מגיע. עד היום זה אחד הקטעים שתמיד מעבירים בי מן צמרמורת כזו שאי אפשר להסביר!

שרימפי

New member
לא רק אצלך../images/Emo13.gif

ולאחרונה ממש התחלתי נורא להתחבר ולהקשר לSpaceDog

שרימפי

New member
רציתי להוסיף

מאותה סיבה בדיוק. שיש בשיר הזה משהו צובט. שפוגע בול.

noosh

New member
כן, זה תמיד מזכיר לי

מצבים כאלה, שאנחנו נורא שקטים וממש בא לנו מאמצע שומקום פשוט לצעוק איזה משהו, ולחזור חזרה לשקט. אנחנו לא עושים את זה, בד"כ. אני אוהבת את הכנות שלה, פשוט האומץ לקום ולצעוק באמצע. וזה נשמע כל-כך יפה, שהרבה פעמים גם אני רוצה.

noosh

New member
וואי, אי אפשר לדעת עם האלבום הזה

הוא ממש קשה כאילו, יש שם שירים שנוגעים ברמות מטורפות. אבל הוא בין הכי מרגשים, אין ספק

behappy

New member
אהבתי את מה שכתבת פה../images/Emo9.gif

הרגשתי שזה ככה, ולא ידעתי איך "לשים את זה במילים"

gelrad

New member
baby זה יכול להיות הרבה דברים...

למשל שירים שהיא להיא כותבת, החבר שלפחות הרבה נשים לעיתים טוענים שהוא תינוק, כלי הנגינה שלה וכדומה... השירים נראה הכי מתאים, כי יש שירים רבים אצל טורי שלוקח לה שנים אם בכלל עד שהיא מסיימת אותם...

gelrad

New member
כמו שכתבתי השירים שהיא עובדת עליהם

כלומר הכוונה הינה : מה צריך בשביל לסיים לכתוב את השירים שבדרך ושהם יצאו כמו שצריך...

למעלה