presario comparq 920EA

lillitush

New member
presario comparq 920EA

יש לי אותו כבר שנתיים. ללא ספק אין לי את המשאבים לקניית חדש. אני עובד בסביבת פיתוח של VS2003. האם הגדלת זכרון ל-1G תתן לי עוד זמן איתו?

Jan22

New member
מה מהירות מעבד ?

תראה באופן כללי ,ככל שהזיכרון גבוה יותר כך הגישה לכל תא בזיכרון מתבצעת מהר יותר ולכן החישובים מתבצעים מהר יותר ;הגדלת הזיכרון ל1GB רק תעזור . כמו כן ,עדיף שתיקח 2 סטיקים של 512MB עם מהירות (כלומר MHZ של הזיכרון) הנתמכת ע"י לוח האם . לדוג' - נניח שכעת יש לך 256 במהירות 333MHZ והלוח שלך תומך בעד 400MHZ , עדיף שתוציא את ה256 ותיקח 2 סטיקים של 512MB במהירות 400MHZ .מומלץ לא לערבב גדלים שונים ומהירויות שונות .

lillitush

New member
הלוח שלי תומך עד 333

מבחינת מחיר העלות של 1G היא נמוכה משני 512, לא?

Jan22

New member
לא כל כך ,פחות או יותר באותו המחיר

2X512MB 333MHZ של חברה ממצוצעת יעלה לך בסביבות ה900 פלוס מינוס.

lillitush

New member
אז מה יותר כדאי?

אחד של 1G או שניים של 512 והאם זה ישפר ביצועים בצורה דרמטית?

Jan22

New member
הקטע עם החלוקה ל2 סטיקים

מועיל מכיוון שהמחשב תומך בDUAL (צריך לוודא שגם אצלך) כלומר עם 2 זכרונות במקביל וכך מחלק את העבודה בין שניהם וקצב העבודה מהיר יותר . עדיף 2X

The Zombie

New member
לא לגמרי מדוייק...

הוספת זכרון משפרת את ביצועי המחשב משום שמערכת ההפעלה מנהלת את היישומים בהם אתה משתמש במה שנקרא "זכרון וירטואלי" זה אומר (בגדול) שחלק מהמידע נמצא בזכרון (אותו ה-256 MB במקרה שלך) וחלק מהזכרון מוקצה מהדיסק הקשיח. זמן הגישה לדיסק ארוך עשרות מונים מזמן הגישה לזכרון ה-RAMולכן כשהמחשב זקוק למידע הנמצא בדיסק הקשיח אתה ממתין בסבלנות (או שלא...אבל עדיין ממתין). כאשר אתה מגדיל את ה-RAM כמות המידע על הדיסק הקשיח פוחתת וכך גם זמן ההמתנה שלך בגישות אליו ולכן ה"ביצועים" משתפרים. כיוון שה-VS הוא תוכנה כבדה, אני מאמין שהביצועים אכן ישתפרו במיוחד במעבר בין חלונות וכד', לא בקומפילציות שם המעבד קובע. לגבי הטענה שזכרון גדול יותר מהיר יותר - זה לחלוטין לא נכון, מהירות הזכרון אינה קשורה לגודלו, מהירות הגישה לכל התאים זהה (ולכן זה גם נקרא זכרון גישה אקראי - RAM) בכל הזכרונות הללו. כמו כן גם הטענה לגבי שני הסטיקים אינה נכונה אלא במחשבים בעלי לוח האם החדש של אינטל (מה שנקרא סונומה או אלויסטו) בו אכן יש לזכרון ערוץ כפול. במחשבים אחרים זה לא משנה. מה שכן חשוב לדעת זה שאם יש לך שני רכיבים שונים, הזכרון יעבוד במהירות הנמוכה יותר. אני מקווה שעזרתי ולא בילבלתי - אם יש עוד שאלות - תשאל

Jan22

New member
גם לAMD יש DUAL

רק צריך לבדוק אם בדגם הספציפי שלו אכן יש .

The Zombie

New member
אני חושב שאתה טועה...

יתכן ויש לך מקורות מידע שונים משלי, ואשמח לדעת מה הם, אבל עד כמה שאני יודע, רק לפלטפורמה של אינטל יש תמיכה ב-dual channel עבוד ניידים. ל-AMD יש אכן תוכניות להציג יכולת כזו בזמן הקרוב מאוד. אך זה בוודאי לא רלוונטי למחשב המדובר. הנה לינק: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20051123145003.html

Jan22

New member
אני אבדוק את הנושא לעומק ..

ויחזיר לך תשובה יותר מפורטת .

avivbarnoy

New member
לי יש מעבד AMD עם DUAL

יש לי מחשב של HP שהבאתי מארה"ב לפני כמה חודשים, מותקן בו כרגע שתי סקיטים של 256

The Zombie

New member
ב-DUAL אין הכוונה לשני סטיקים אלא

למחשבים ניידים רבים יש שני סטיקים עבור זכרונות. במונח dual-channel אין הכוונה לזה. השאלה היא האם לוח האם של המחשב תומך בערוץ כפול בגישה לזכרון. המצב בערוץ בודד הוא שהאפיק שמעביר מידע בין המעבד לזכרון ה-RAM מהווה צוואר בקבוק מסויים, במיוחד כאשר מותקנים שני סטיקים כיוון שהערוץ מאפשר גישה לסטיק אחד בלבד בכל פעם. במצב של ערוץ כפול, לכל סטיק יש ערוץ משלו וצוואר הבקבוק (בקטע הזה) נעלם. כיום, כאמור, רק לוחות האם של אינטל במה שקרוי סונומה תומכים בערוץ כפול. לוחות אם אחרים, לרבות של AMD אינם תומכים ב-dual channel. מצב זה ישתנה בקרוב בוודאי כי גם AMD ישיקו לוח אם כזה.

למעלה