premature menopause

debrave

New member
premature menopause

אני כבת 30 ולפני כשנה בעלי היקר ואני החלטנו לעשות את זה (ילדים)... הפסקתי לקחת גלולות ולא קיבלתי מחזור. בעזרת 2 בדיקות דם פשוטות ואכזריות התברר כי אני לא מייצרת ביציות והשחלות שלי (גנטיקה ולא מחלה) לא מייצרות ביציות. מאז כבר החלטנו ללכת על תרומת ביצית - שאין בארץ. ואנחנו אחרי 2 נסיונות הפריה חוץ גופית שלא צלחו. אנחנו מרגישים קצת באפלה עם סיפור ההפרייה - כמה מ"מ צריכה להיות הרירית? מה לגבי סטטיסטיקות? מה כדאי לעשות לאחר ההפריה, לשכב ולנוח או לחזור לעבודה? רב הנסתר על הגלוי. אם מישהי עוברת או עברה דבר דומה אשמח לשמוע. תודה.

neta2

New member
אני אמנם לא עוברת דבר דומה

אבל אני בכל זאת מברכת אותך על הצטרפותך אלינו
ומקוה מאד שיצליח לכם ובמהרה. מה שאני יודעת מעדויות שמיעה זה שרצויה מנוחה לאחר החזרת עוברים. בכל מקרה, אתן לאחרות בקיאות (לצערי) לענות לך ועד שזה קורה, תשארי אמיצה ואופטימית.

אפרת12

New member
תרומת ביציות../images/Emo140.gif

לגבי תרומת ביציות בארץ - בשאיבה האחרונה שאלתי את הרופא שלי האם יש אפשרות לתרום ביציות בארץ, והוא אמר שכן. לא ממש דיברנו על זה, כי הוא לא רצה לדבר כל זמן שאנחנו לא יודעים אם יימצא זרע או לא (זה כבר קשור לבעיה הספציפית שלנו ולא פה המקום), כך שאני לא יודעת מה-מי-מו. בכל אופן - אני מציעה שתבדקו יותר לעומק. אני בטיפול הבא שלי מתכוונת לברר את זה שוב, כי אם הוא מתעקש לעשות ממני לול ביציות, אני כבר מעדיפה לתרום חלק.

ronylew

New member
היי דברה../images/Emo141.gif

ברוכה הבאה אלינו ומקווה שהשהות כאן לא תתארך לגבי נסיונות הפריה הרופא הסביר לי שיש סיכוי של 25% בכל הפריה הרירית צריכה להיות בסביבות 8-9 מ"מ אחרי החזרת עוברים רצוי לנוח יומיים ועד לתשובה המיוחלת רצוי לא לבצע פעולות שדורשות מאמץ גופני אני מאחלת לך המון המון הצלחה ושנשמע בקרוב בשורות טובות רוני

debrave

New member
הי רוני

האם גם את עוברת טיפול "תרומת ביצית"? אם כן, האם אני יכולה ליצור איתך קשר בנושא? יש לי המון שאלות ולאחר קריאת הפורום אני מבינה עד כמה הבורות שלי בנושא זועקת
ושוב. תודה על העזרה.

ronylew

New member
דברה

אני לא עוברת טיפול תרומת ביציות וצר לי שלא אוכל לעזור לך בהצלחה רוני

זוליק

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

קראתי והתענינתי קצת בשבילך על תרומת ביציות ויש בארץ. בישראל רק אישה שעוברת בעצמה טיפולי הפריה חוץ-גופית יכולה להיות תורמת ביציות. חל בארץ איסור על העברת ביצית בין נשים המכירות אחת את השניה, בין בנות משפחה, או מנשים שלא עוברות בעצמם IVF. מסיבות אלו ברור מדוע הצע הביציות לתרומה קטן יחסית למספר הנשים המבקשות פתרון בשיטה זו. לפי הסטטיסטיקה רק אחת מתוך 40 ביציות עשויה להגיע לכלל הריון ולידה ואותן נשים עוברות את הטיפול שוב ושוב עד שהן מצליחות. הטיפול בתרומה על חשבון קופת חולים עד גיל 51. בקשר ל-IVF הסיכוי להרות הינו כ-20%-25% . אין המלצה לנוח לאחר החזרת העוברים, אך יש להימנע מפעילות יתר במשך 10-12יום וכמובן שהכל תלוי בהרגשה שלך. במידה ויש לך כאבים, או שאת מרגישה שאת זקוקה למנוחה תקשיבי לגוף שלך. שיהיה לך בהצלחה ותהיי חזקה לאורך כל הדרך.

debrave

New member
הרופא שלי...

אומר שכרגע אין תרומת ביציות בארץ עקב הבעיות המשפטיות שנוצרו לאחר שהתברר שיש רופאים שניצלו את העניין לעסקים פרטיים. הבנתי ממנו שניתן לעבור את זה אך ורק בחו"ל... המחיר בשמיים!!! אם ידוע לך משהו אחר, אשמח לשמוע. תודה על העזרה.

זוליק

New member
מאוד יכול להיות שזה נכון ../images/Emo132.gif

מחר בבוקר אני אהיה אצל הרופא שלי ואני אתעניין בשבילך. כשאני אחזור אני אעדכן אותך. המחיר בחו"ל באמת בשמיים ואם ניתן לבצע זאת בארץ - עדיף.

debby12

New member
מנהל
Premature Ovarian Failure

היי דברה, אם אנגלית לא "מפחידה" אותך, אני מפנה אותך גם לאתר http://www.pofsupport.org/ של נשים הסובלות מן התופעה. יש שם אפשרויות רבות בסרגל משמאל לחלוק מידע עם עוד נשים שאובחנו באותה אבחנה. בהצלחה
דבי

מיליקי

New member
דברה שלום וברוכה הבאה!

לגבי תרומת ביציות - נכון שאין עכשיו הרבה, אבל מידי פעם יש! גם פה בפורום היו בעבר מקרים של בנות שסיפרו שתרמו ביציות. אבל תדעי שכאן (מה לעשות) מאד חשוב אצל מי את מטופלת, וכמה "קשרים" יש לו כדי לדאוג לך לתרומת ביצית. יש רופאים לא מעטים היום שעובדים עם חו"ל (בעיקר קפריסין ורומניה). למשל פרופ´ רונאל מאסף הרופא, ורופאים מתל השומר. יש גם רופא בשם ד"ר איליה בר, במדיקל סנטר בראשון לציון. שם גם יוכלו להסביר לך על כל הנושא של תרומת ביציות, כולל עלויות כספיות. לגבי הטיפולים באופן כללי - אם את רוצה לדעת פרטים כדאי לך לקרוא במאמרים (נדמה לי שיש קישורים בסרגל העליון פה בפורום, וגם בפורום פוריות בנענע) או לקרוא ספר בנושא, כמו למשל הספר של בן רפאל. וכמובן, תמיד אפשר לקרוא תשובות לשאלות שנשאלו בעבר בפורום, אן לשאול שאלות חדשות. יש פה מומחיות רציניות שיענו לך בצורה מקצועית לא פחות מכל פרופסור, ומה שבטוח - הרבה יותר מהר
ועם חיוך
בהצלחה מילי

זוליק

New member
שלום חמודה ../images/Emo24.gif

בדקתי בשבילך ואמרו לי שאכן כרגע, עקב גניבת הביציות כמעט ואין תרומת ביציות בארץ. ניתן לעשות במדיקל סנטר בהרצליה ובאלישע בחיפה. נראה לי שבשניהם זה פרטי והבנתי שהתורות שם ארוכים עקב הביקוש. בכל מקרה שווה להתקשר ישירות לשם (תבררי את המס´ ב-144) ולשאול האם זה פרטי או לא. מאחלת לך רק טוב בחיים

א י נ ס

New member
איפה יש (אין) ביציות

התקשרתי לשני המקומות. באלישע אמרו: אין. במדיקל אמרו: אין, אבל את יכולה להרשם לתור. כמה מחכים? שנתיים. חברות, אין ביציות בארץ. נקודה. מה עושים? או שהולכים למדיקל בראשון, ומשלמים (אחרי השתתפות של קופ"ח) את הסכום הצנוע של 6000 שקל לכל מחזור טיפולים. או שנוסעים לקפריסין ומשלמים 5000 $ לכל מחזור טיפולים. או שנוסעים לארצות הברית, מקבלים תמונה של בעלת הביצית, מקבלים היסטוריה גנטית שלה לכמה דורות אחורה, ומשלמים את הסכום הנאה של 80000 שקל לכל מחזור טיפולים. או שמחכים שיאושר חוק הביציות בארץ. בקיצור - המצב על הפנים. למה לא דואגים לאזרחיות במדינה הזאת, כמו שדואגים שמטופלות IVF ימומנו ע"י המדינה עבור 2 ילדים?

debrave

New member
קשר השתיקה

כבר למעלה משנה שאנחנו עוסקים בתרומת ביצית. ולמרות נסיונותינו לדבר עם זוגות אחרים יש לנו הרגשה שנוצר "קשר של שתיקה" מסביב לנושא. כולם יודעים על זה אבל אף אחד לא מטופל. היינו רוצים להעלות את המודעות לענין. אנחנו עוד לא כ"כ יודעים איך, אבל אנחנו כן יודעים ששתיקה זו לא הדרך. נ.ב. אנחנו מטופלים אצל פרופ. רונאל, המחיר בשמיים. קופ"ח כללית עושה בעיות. ולא ממהרת לממן, אפילו לא חלק מהטיפול. זהו, שיהיה בהצלחה

sagivkr

New member
הי debrave

קוראים לי יפעת, וגם לי יש את אותה בעיה כמו שלך - אי ביוץ! לצערי, אין לי שום דבר משמח לומר לך. המצב הנתון בארץ כיום הוא שאכן אין כמעט תרומת ביציות ולכן צריך להמתין כמה שני בתור או לחילופין (אם יש כסף...) לעשות זאת בחו"ל. אמנם נורא קשה להשלים עם העובדה, אבל זה המצב. אני מאחלת לך בהצלחה בכל מקרה.

א י נ ס

New member
בקופת חולים כללית המצב עוד טוב

הכללית מממנת כ-11000 שקל לטיפול במדיקל, יתר ה-7000 זה השתתפות עצמית. אבל מכבי למשל לא מממנת גם את זה. אני מכירה עוד 4 נשים שזקוקות לביצית, לאחת מהן יש כבר עוברים מהמדיקל. ועוד אחת שהיתה פה פעם בפורום, ועשתה טיפול בקפריסין ב-5000 $ לא כולל נסיעות.היא לא נקלטה. הקשר איתה נותק. אני מוכנה (לפחות וירטואלית) לפרום את קשר השתיקה. יש לכן הצעות איך עושים זאת? קודם כל, אם אין ביציות בארץ, לדרוש מקופות החולים השתתפות בטיפולי חו"ל. והסכום של 6000 שקל למחזור יחיד איננו בעיני סכום הולם התואם את מציאות חיינו בארץ הזאת. אם נשווה את זה ל-6 מחזורי IVF המאושרים למטופלת בשנה, הרי שהגענו לסכום של 36000 שקל לשנה, 3000 שקל לחודש, בעוד שמטופלת IVF תשלם 150 ש"ח לחודש על תרופות, וכל התהליך המסובך והיקר של IVF על חשבון המדינה. למה האפליה הזאת? עבור חלק מהנשים, לחכות עד שיאושר החוק, פרושו בזבוז זמן יקר, שעלול להביא אותן לגיל בו המדינה לא תממן להן יותר טיפולים.

א י נ ס

New member
עוד../images/Emo124.gif

אם עושים אצל רונאל, ומבקשים שהקבלות מהמרכז ברומניה יומרו לקבלות של אסף הרופא, אפשר להגיש אותן לקופ"ח ולקבל החזר. כך הציע לי רונאל לעשות.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

אכן תרומת ביציות היא נקודה מאוד כאובה כיום. כמו שאמרו לך ישנם מקומות בודדים שעוסקים בזה, וקופות החולים לא ששות לממן את הטיפול. תמיד צריך לשמור קבלות ולנסות ללחוץ כדי לקבל החזר. אני מניחה שיש איזשהו קשר של שתיקה, שכן רוב הנשים שמקבלות תרומת ביצית מעדיפות לשמור את זה בסוד. בעתיד ישקלו עם לספר לילד או לו, אבל עד אז יעדיפו שאף אחד בעולם לא ידע, או שרק מספר אנשים מצומצם ידע על כך. רירית תקינה להחזרת עוברים היא רירית מעל 8 מ"מ עובי, אבל יש הריונות מוצלחים גם עם רירית דקה יותר. והסטטיסטיקות- הסטטיסטיקה העולמית עומדת על 25 אחוז לידות, הסטטיסטיקה בארץ נמוכה יותר, שכן בארץ הטיפולים ממומנים על ידי המדינה והרבה זוגות שלא זקוקים לIVF או לחילופין בעלי סיכויים נמוכים- נכנסים לסטטיסטיקה הזאת. אחרי הפריה המחמירים מבקשים לנוח בבית 3 ימים, המקלים אומרים להמשיך הכל כרגיל. בקישורי הפורום (סרגל אפור למעלה) תמצאי לינקים רבים העוסקים בIVF, ומעט לינקים בנושא תרומת ביציות. אני מקוה שלמרות הקשיים תעזבי אותנו מהר לטובת פורום הריון, ובנתיים תקראי את שני כללי הברזל של הפורום.
נועם

למעלה