premature bud breast

roy14

New member
premature bud breast ../images/Emo105.gif

שלום ד"ר קרן תורג'מן לפני כחודש וחצי הרגשתי אצל בתי בת ה-4 ו4 חודשים, גוש מתחת לפיטמה. רופא המשפחה אבחן את התופעה, premature bud breast, והסביר לנו שלפעמים הורמון חצוף מחליט להשתחרר, וליצור תופעות כאילו. מאחר ודאגתינו היתה רבה, נשלחנו לרופא מומחית לסרטן השד, לאחר שהיא בדקה את ילדתי, ועשתה אולטרא סאונד, ובו לא ניצפו גורמים חשודים מלבד, רקמות מתחת לפיטמה. היא גם קבעה את אותו האיבחון, והוסיפה, שאם הפיטמה לא היתה גדלה יחד עם הגוש שאנחנו מרגישים, אז היה ממה לחשוש, והם היו מתחילים בסדרת בדיקות ולעת עתה להניח לזה ולבוא לבידקה חוזרת בעוד חודש. למחרת היא צלצלה אלי, ודיווחה לי על התייעצות שהיא ערכה עם אנדוקידיולוג, והסיכום היה לא לבצע בביתי שום בדיקה ולחכות עוד חודש ולראות לאיזה כיוון הרקמה תתפתח. (כמובן שאם היא תגדל להגיע אליה). היום לאחר חודש, היינו בבדיקה, הבלוטה/הרקמה מתחת לפיטמה קטנה בצורה משמעותית, הפיטמה גם קטנה אך בהשוואה לפיטמה השניה, היא עדיין טיפה גדולה. (מן הראוי לציין שהיא בדקה לה את הבלוטות בבית השחי ולא נצפו ממצאים, בשתי הפעמים). הרופאה היתה מרוצה, אבל היא שוב התייעצה עם האנדוקרינולוג, והוא אמר שהוא אינו רוצה להעביר את ביתי מסכת יסוריים של בדיקות דם על מנת לגלות מיהו ההורמון החצוף שהחליט לצוץ פתאום, הוא המליץ לעשות צילום רנטגן של שורש כף היד, על מנת לראות אם ילדתי אינה גודלת מהר מדי ביחס לגילה. מאחר ואנחנו גרים בחו"ל, הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך, האם את ממליצה לברר לעומק מיהו ההורמון החצוף, האם יכול להיות מצב ובעוד כמה חודשים יחליט ההורמון החצוף לגדל את השד השני? ואז יהיה מצב ובו הרופאים לא ידעו מה הגורם של השד הראשון ויחליטו לחקור. מה הסבירות שהבעיה היא בעצמות? הורמון שמשתחרר מהעצמות? או חלילה סרטן העצמות? סרטן השד? יש לי המון שאלות, אני יודעת, ובעוד שבועיים יש לנו פגישה עם האנדוקרינולוג, ובו כמובן אני אשאל שוב את אותם שאלות, אך האם להתעקש על בדיקות שציינתי פה? או שיש עוד משהו חשוב שהם מחמיצים? אני יודעת שאני נשמעת היסטרית, ואני מצטערת על כך, אך בריאותה של ילדתי חשובה לי מאוד. מודה לך מראש על התשובה, ומעריכה מאוד את המאמץ שאת עושה. יישר כוח.

roy14

New member
עוד משהו ששכחתי להוסיף../images/Emo105.gif

בשיחה שנערכה עם האנדוקרינולוג, הוא נתן הערכה שהרקמה מתחת לפיטמה בדרך כלל נעלמת עד שלושה חודשים. האם זה נכון?

אני חושבת שמגיע לה בירור

שלום לך, באמת מכתב קצת ארוך. באיזה חו"ל אתם? יש לכם קשיי תקשורת עם הצוות הרפואי שם? המצב שהאנדוקרינולוג דבר עליו שכיח הרבה יותר אצל בנות מתחת לגיל שנתיים. אז באמת זה בד"כ חולף לבד תוך כמה חודשים ולא מביא להתפתחות מינית מוקדמת. אצל בנות יותר מבוגרות זה איננו כל כך מדוייק. אני לא רואמת שצריך להתנפל עליה, אבל אישית הייתי עושה בירור. סה"כ מספיק בדיקת דם אחת כדי לדעת אם יש פעילות הורמונלית כן או לא. את נושא העצם ממש לא הבנתם, כנראה שלא הסבירו לכם. כשיש התחלה של התבגרות מודקמת יש הבשלה של השלד. לכן הרעיון היה לראות אם גיל העצמות שלה מקדים את הגיל הביולוגי שלה בתור סממן עקיף לכך שישנה פעילות הורמונלית של ממש. ההורמון החצוף, כפי שאת/ה מכנה אותו, הוא האסטרדיול, האסטרוגן העיקרי שהוא תוצר של השחלות. בהצלחה ותעדכנו אותי.

roy14

New member
לד"ר קרן../images/Emo51.gif, ועוד שאלה../images/Emo105.gif

תודה רבה על התשובה. הצלחת להבהיר לי, דברים חשובים. ויש לי עוד שאלה, האם את חושבת שצילום העצם, הוא על מנת לא לעשות בדיקת דם? או שעדיף לעשות את שניהם? מצד אחד, אם השדון קטן, בשביל מה להעביר את בתי מסכת עינויים, מצד שני בגלל שיכול להיווצר מצב (לדעתי האישית בלבד ותקני אותי אם אני טועה), שזה יחזור בשד השני? לגבי ההורמון החצוף, האסטרוגן זהו ההורמון היחיד שיכול לגרום לגדילת שדון או ישנה אפשרות על הורמון מבלוטת המוח שמשחרר, סליחה אם אני מבלבלת אבל כפי שאת מבינה אנני ד"ר ואני מנסה כמה שיותר לדלות פרטים. ומדוע ציינת שבגיל 4 ו4 חודשים המקרים האילו הם פחות שכיחים? מה הסיכון? ושוב תודה, וסליחה שזה ארוך מדי. את באמת נהדרת.

אסטרוגן

שלום לך היכן שאת נמצאת. צילום כף היד היא דרך עקיפה לאמוד את הבשלת השלד. ואנא ממך, לא להתיחס לבירור אנדוקריני כדרך יסורים. גם ילדה בת 4 תעמוד בכך יפה, זה לא עינויים. אסטרוגן מופרש באופן נורמלי מהשחלות תחת הפשעת הורמון מבלוטת יותרת המוח. חשבתי שהבהרתי את עצמי בתושה הראשונה. תופעה זו, כשהיא מופיעה אצל בנות מתחת לגיל שנתיים חולפת לרוב לבד תוך כמה חודשים. תופעה זו אצל בנות מבוגרות מכך, פחות שכיחה, ואם היא קורית, יש להתיחס אליה טיפה יותר ברצינות. אני אישית, אם זו הייתה בתי, לא הייתי מחכה כמה חודשים לראות אם זה עובר, אבל הייתי דואגת לבצע כמה בדיקות. בינהן אולי גם צילום שורש כף יד, אבל לא הייתי פוסחת על בדיקות דם. מה שאנחנו רוצים לוודא הוא שלא מדובר בהתחלה של התבגרות של ממש. במקרה שזה מה שזה, יש כמה סיבות אפשריות שחייבים לשלול. גם אם בסוף נשארים עם התבגרות מוקדמת אידיופטית (עלומר ללא סיבה ברורה), סה,כ זה לא בדיקו הגיל האידאלי, ולכן רצוי לטפל בכך. אני כמובן מקדימה את המאוחר, אבל כל זאת כדי להדגי שלדעתי אין מה להיות שענן. תעשו את הבדיקות ויתברר שזה כלום, מצויין, אבל, שוב, אישית, הייתי כבר מבררת את העיניין.

roy14

New member
../images/Emo51.gif ד"ר קרן ו....../images/Emo24.gif../images/Emo105.gif

באמת תודה, על ההסברים הנפלאים שלך, שפתאום עושים את התמונה, ברורה יותר ופרופורציונאלית. באמת תודה מכל הלב. מרוב שהייתי עסוקה בשאלות שלי, לא עניתי לך מהיכן אנחנו, אנחנו נמצאים בניו זילנד, אוקלנד. אני אעדכן אותך, אחרי הפגישה עם האנדו, ולאחר צילום כף היד. בנתיים אנחנו עסוקים באיזה וירוס חצוף אחר, בשם קרופ, שהוא דיי שכיח פה ואתמול בילינו את הלילה בבית החולים. שנהיה רק בריאים. אוח, אין לי כוח. ושוב, תודה.

ניו זילנד!

Wow אם יש מקום שאני חושבת עליו בתור מפלט אחרון בעולם המטורף הזה זה שם. חבל רק שזה כל כך רחוק. אתם שם מטעם Amdocs? Croop הוא לא וירוס, הוא תופעה שנגרמת ע'י וירוס רספירטורי. נראה לי שזה שכיח בכל מקום. שתיהיו בריאים באמת.

roy14

New member
עונה לשאלתך ד"ר קרן../images/Emo105.gif

אנחנו בניו זילנד, מטעמינו בלבד, לפני זה היינו 5 ומשהו שנים באפריקה-נירובי, וגם שם הייתי מציקה וירטואלית לרופאים, היום ושם חוינו כל מיני וירוסים למינהם, ושאר ירקות וחולרות. אבל פה, אוחחחחחחחח, שקטן שלווה, באמת זה רחוק, אבל תלוי ממה. אגב שהיינו אתמול במיון ילדים פה, הם כל כך מסודרים שהם נתנו לנו פלייר ובו מצויינת כל ההיסטוריה של הcroup ואגב כך מאייתים אותו. כמובן שלא מצויין בו שהוא נגרם ע"י וירוס רספירטורי, ואולי בשם אלוהים את מוכנה להסביר לי את המילה המפחידה הזאת. וחוץ מזה, עושה רושם הגם הלילה הולך לעבור עלינו לילה ללא שינה. בנתיים אני דוחה את צילום הרנטגן, ובדיקת הדם וכל הטררם. ואגב מיששתי את השדון של בתי, והוא קטן עוד יותר נשאר משהו כמו 5 מ"מ. ונעבור לדברים יותר שמחים, אם את כל כך רוצה לעבור לניו זילנד, אני חושבת שיקבלו אותך פה, בזרועות פתוחות. וגם אני

יש לי חברים ב-Christ Church

אני חושבת שעדיין אחכה קצת עם המעבר שלי לניו זילנד, טוב לדעת שכשאגיע לא אהיה אנונימית. האמת היא שאני גם מכירה רופא אנדוקרינולוג דגול ומפורסם באוקלנד, מתקופת ההתמחות שלי בארה"ב. הוא מומחה עולמי למחלות עצם, לא פדיאטר. אני מאד מקווה שהכל יעבור. תראי כל מה שאני כותבת זה כמובן מבלי לראות את הבת שלכם. ולא בכדי... בינתיים מקווה שתעברו את ה-croup. זה שם די עממי לסוג שיעול קורע לב, לא יודעת בדיוק מה המקור של המילה. אבל יש גבול ל-skills שלי. אז מה, תמשיכו כך להתעייץ עוד הרבה שנים בצורה וירטאולית עם רופאים מהארץ?

roy14

New member
../images/Emo124.gifעונה לך ד"ר קרן../images/Emo105.gif

עדיין לא הספקתי להגיע לקרייסט צ'ירצ', אבל שמעתי שקררררררר שם, לא שפה לא קר בחורף, אבל הקיץ פה זה לא קיץ, זה כאילו סתיו שהתחפש לקיץ. ובנוסף לזה יש פה 4 עונות ביום, ממש ככה אני לא ממציאה. עכשיו לנושא הרופאים הוירטואלים, שאלת שאלה שגם אני שואלת את עצמי, ויש לי אפילו תשובה, מאוד קשה לסמוך על רופא שלא דובר את שפת האם שלי, למרות שהיינו בארץ באחד מהביקורים הארוכים שלי ורופאה אחת החליטה שדלקת הגרון של ילדתי זה וירוס, ורק שרצנו למיון עם חום של 40.7, נתנו לילדתי אנטיביוטיקה ועוד שאלו אותי מי הרופאה הנהדרת שלא נתנה אנטיביוטיקה ולא טרחה לעשות כלום, אז פה אני מפריכה את מה שרשמתי. אבל אולי באמת פשוט יותר קל לי עם השפה שלי? לא יודעת, ואולי כי אני קרציה לא קטנה, שרוצה לדעת הכל? ואולי כי סתם ככה נחמד לי לשוחח איתך, כי את נחמדה! ואגב האם מדובר בד"ר הופמן, כי אליו אנחנו הולכים לפגישה. טוב חוץ מזה עבר לילה טיפה יותר שקט משלשום, מקווה שאנחנו בדרך הנכונה. מאחלת לך גוד שאבס ורק בריאות. ותודה על הכל.

הגוד שאבס שלי מתחיל בעבודה

אני לא יודעת מי הוא ד"ר הופמן. החברים שלי ב-Christ Church ממש לא בתחום הרפואה, אלא בתחום האמנות. האנדוקירנולוג שאני מכירה באוקלנד הוא ד"ר Ian Reid, מומחה עולמי לנושא האוסטאופורוזיס ואדם חביב וצנוע. יש לי רעיון בשבילך, אולי עם הזמן תדעי אנגלית מספיק טוב כדי להגמל מהפורומים. לגבי השאבס שלי, הוא מתחיל בעבודה, היום יום ו' ואני בבית החולים. מחר אם מזג האוויר יהיה יפה אולי נסע לצפון.

roy14

New member
הבנתי שמזג האויר....../images/Emo42.gif../images/Emo105.gif

בארץ הולך ומשתפר, אז מאחלת לך שאכן יהיה נחמד. בזמנו בארץ אהבנו ללכת לקיבוץ אמירים, לעשות שם קבלת שבת, ובשבת בבוקר לאכול ארוחת שחיתות בעין כמונים. אבל אני בטוחה שמאז יש המון מקומות יפים להסתובב. אז תהנו. ובקשר לפורומים, האנגלית שלי מצויינת, הגזמת, אבל יש גבול מלהבין מונחים מסובכים שאפילו בעברית אני שואלת מהם. טוב, אז אצלי כבר שישי בערב, יש בנינו הבדל של 11 שעות, וממחר בערב יהיה 10 שעות מחליפים לנו לשעון חורף...... ועוד מעט יהיה קר מאוד........ ולכם חםםםםםםםםםםםם מאוד מאוד............. טוב אז שתהיה שבת טובה, בריאה, ושהשמש תצא גם שם וגם פה.

נוע תנוע

השמש תצא, אין לי בזה ספק. יש לי ספק לגבי מה שאנונו עלולים לעשות לכדור הארץ שלנו, אבל השמש עוד בטוחה שם. אגב, כשאני חושבת על האסון האקולוגי שלתוכו אנו חיים, אני לא פעם חושבת על ניו זילנד בתור מפלט גם לזה. שיהיה לכם a wonderful weekend .

למעלה