Preludes

Niminator

New member
Preludes

אני כרגע קורא את Tanis; the shadow years וזה משעמם תחת. יש לחבר שלי את Flint the king ואת Kendermoore והוא מוכן להלוות לי אותם. השאלה היא אם הם מעניינים יותר? כי אחרת אני לא אבזבז את זמני ואקרא ספרים משעממים.

strahd

New member
ספרי ההקדמות (Preludes) ../images/Emo58.gif

תשמע, איך אומרים, על טעם וריח אין מה להתווכח. דווקא הספר שאתה קורא הוא לפי דעתי ספר נחמד מאוד, יש בו את הפאקים שלו (כמו למשל קטע שבו תאניס פוגש לא פחות מאשר את...הומה), אבל העיקרון שלו נחמד. לפי מה ששמתי לב, לא הרבה נגענו בסדרה הנ"ל, וברשותכם אוסיף מספר פרטים על הסדרה מכיוון שקראתי את כל הספרים בה, מכיוון שפעם זה כל מה שהיה לקרוא מרומח הדרקון. ומכיוון שכעת הסדרה יוצאת בפורמט חדש ובכריכות חדשות (עד כה יצאו השניים הראשונים), הנה תקציר קל: ההקדמות 1 - חושך ואור (פול ב. תומפסון וטוניה ר. קארטר): העלילה מתרחשת מעט זמן לאחר סוף שישיית המפגשים והחבורה מחליטה להתפצל, מכיוון שלכל אחד מהחבורה יש עוד שדים בעברו והם מחליטים גם לחקור יותר את השמועות אודות האלים הישנים וגיבוש של צבא מיסתורי. בספר הזה סער וקיטיארה יוצאים יחדיו אל סולאמניה למסע שורשים, אך בדרך נתקלים בספינה מעופפת גנומית אשר מנחיתה אותם על הירח האדום לוניטארי. הספר עצמו הוא בסדר, רשום נחמד אך לא מעבר לכך, מלבד הקטעים האחרונים בספר והעובדה שבספר הזה אנחנו רואים כיצד פלד החל את הקריירה. ציון: 7. ההקדמות 2 - קנדרמור (מרי קירצ'וף): גדילן נחטף מסולאס על ידי ציידת גולגולות גמדה אשר צריכה להביא אותו אל קנדרמור כדי שהוא יתחתן. מתברר שכל הקנדרים בעולם רוצים לנדוד ואם אין חוק שמחייב עליהם להתחתן (כמובן שהכלה המיועדת נבחרת בלידתו), אז מספר הקנדרים בעולם יפחת בצורה משמעותית, אך המצב מסתבך כאשר כלתו המיועדת של גדילן גם כן בורחת. אף על פי שזה ספר על גדילן וזה היה יכול להיות ספר מצחיק מאוד, זהו ספר משעמם ומרדים לעיתים קרובות יתר על המידה. לא אהבתי. ציון: 3. ההקדמות 3 - האחים מאז'ר (קווין סטיין): לאחר המבחן של רייסטלין, קרמון והוא עונים למודעה בעיר מרקלר, אשר רוצה שמישהו יגלה מדוע כל החתולים נעלמים מהעיר. החקירה מסתעפת ומובילה לכיוונים בלתי צפויים ולהצעה מאוד מפתה עבור רייסטלין להצטרף לכוחות האופל. הספר הוא הספר הטוב ביותר בסדרה, חובה למי שאוהב לראות את רייסטלין ואת קרמון, שעדיין היה דביל לא קטן. ציון: 9. ההקדמות 4 - מי-נהר, איש המישורים (פול ב. תומפסון וטוניה ר. קארטר): מי-נהר יוצא לחפש הוכחה לקיומם של האלים הישנים כדי שיוכל להתחתן עם אהובתו, סהר-פז, בת ראש השבט. למסעו הוא מצרף מגיד עתידות זקן ונערה. על כולם מרחפת נבואה של מגיד העתידות הזקן, ותוצאת הנבואה, היא לא כפי שנראה... באופן מפתיע, הספר הוא ממש טוב, למרות שיודעים כבר מהתחלה מה יקרה בסוף, עדיין הספר מרתק, גם מבחינת העלילה, וגם מבחינת גזע האלפים החדש שבספר. ציון: 8. ההקדמות 5 - חלמיש המלך (מרי קירצ'וף ודאגלס נילס): בשתי מילים: אוי ואבוי! מדוע כותבים ספרים כאלו? חלמיש עוזב את ביתו לאחר שחברו מבקש ממנו להצטר למסע והם גומרים את הדרך אצל גמדי מחילות המתעקשים להגשים את נבואתם, שכאשר יבוא מלך מבחוץ, הוא יוביל את גמדי המחילות לגאולתם. אני חוזר שוב, אין שום סיבה לקרוא את הספר, אלא אם פרצה שואה אטומית וזה הדבר היחידי שנשאר. ציון: 1. ההקדמות 6 - תאניס, שנות הצללים (סקוט וברברה סיגל): שני הסופרים נחשבו לצמד הרומנטי של רומח הדרקון והם כתבו כמה סיפורים רומנטיים לסדרת הסיפורים שלהם. הספר עצמו היא אגדה רומנטית על תאניס אשר עוזר למכשף גוסס לחלץ את אהובתו, על ידי כך שהוא שולח אותו אחורנית בזמן. בעבר, תאניס מגלה את אביו האנושי ושוקל לרצוח אותו וכך לסיים את חייו שלו ולנפץ את כל רצף הזמן. הספר כמו שכתבתי בהתחלה, די נחמד, אך לא למי שמחפש המון אקשן. מה שכן, יש המון רומנטיקה. ציון: 7. זהו בינתיים. מצאתי בחנות הספרים שליד ביתי את Dezra's Quest באופן מאוד מפתיע ואני קורא אותו כעת. לאחר שאסיים אותו אוכל לתת סקירה על כל סדרת גשרי הזמן.

טוב שאתה יכול להרשות לעצמך לקנות...

כי אני לא, ולסטימצקי מגיע עכשיו כל ספר חדש שיוצא בסדרה
. בכל מקרה קראתי את DARKNESS&LIGHT ולא הבנתי איך נתת לספר ציון 7?! העלילה לא אמינה, יש המון אילוצים וממה שאני זוכר, זה גם היה ספר משעמם למדי.

strahd

New member
שמע....

קראתי את הספר לפני 7 שנים ויכול להיות שאם היום אני אקרא אותו אני די אירדם, אבל כשקראתי אותו אז די נהניתי ממנו. את Dezra's Quest קניתי בחנות ספרים משומשים והוא עלה לי בסך הכול 20 ש"ח והוא במצב מצויין. זה לא שיש לי הרבה כסף, אבל משתדלים...

למעלה