Preferred power scheme for t61

Lethal Acid

New member
Preferred power scheme for t61

שלום לכולם, ברגע זה אני משתמש בהדגרות צריכה של ENERGY STAR שלא כולכך חיסכוניות בעבודה על סוללה (כאשר הנייד לא מחובר לחשמל). רציתי לדעת מהיכן אני יכול להוריד, או מה הן ההגדרות האופטימליות לשימוש בעבודה על סוללה. תודה מראש.

VMC

New member
דיי פשוט האמת..

תכבה את הWIFI והBT, תנמיך את הבהירות של המסך למינימום ותראה אין זמן הסוללה עולה פלאים.. עם הC100 שלי הצלחתי להחזיק 5 שעות וגם יותר בהרצאות באוני' בלי חשמל (אם אתה לא צריך אינטרנט אלחוטי).

Lethal Acid

New member
לא הבנתה אותי

אני רוצה לבנות POWER SCHEME חדש שממעזר את צריכת הסוללה. את הBT והWIFI אני לא יכול לכבות כי אני משתמש בהם.

VMC

New member
אני לא רואה איך אפשר

להאריך את זמן הסוללה בלי לכבות שירותים שאתה לא משתמש בהם..

bar666xp

New member
או שאלה יפה...

אני ידליק אתו ויראה מה אני עשיתי כדי לקבל מקסימום ביצועים בעד כמה שפחות חום וכמה שיותר סוללה... וזה לא מה שלנובו הציעו מין הסתם קינפגתי אחד לבד... Maximum CPU speed בשני המצבים Highest. CPU Deeper Sleep במצב סוללה Enabled במצב AC כמובן Disabled. Optimize fan control to בשניהם Maximize preformance התגלה כעדיף מנקודת המבת שלי. והכי חשוב מכולם... Display brightness אישית כדי שהפער לא יהיה קיצוני מה שיגרום לקשיי הסתגלות אז על סוללה=8 על AC=10. לוחצים NEXT וכאן מתחיל החלק החשוב
בחלק של הIdle times Lower display brightness על סוללה אחרי דקה ולLevel 2 בAC לא צריך {אלה אם אתה רוצה גם הטענה מהירה יותר
כיבוי תצוגה Turn off display אחרי 2 דקות {שוב חשוב יותר בזמן סוללה בAC מה שבא לך אני העדפתי בשניהם 2 דקות. לכבות HDD אחרי 30 שניות בזמן סוללה {אני עוד לא בטוח אם זה רעיון טוב יתכן ויהיה כדאי יותר 3 דקות}. והאחרון שאני מעדיף זה להיכנס לHibernation אחרי 15 דקות. לא לשקוח לשמור בשם כלשהו
התוצאה היא בחלון הריבועים/מלבנים של בחירת Scheme :- ביצועים הכל מלאה טמפ' 4 ריבועים בשני המצבים רעש מאוורר ריבוע אחד נשאר ריק {זה אמור להיות רועש? לא יודע לא שמעתי אותו הרבה}. והצריכת חשמל? על סוללה = 3 ריבועים, על AC = ארבע ריבועים. אגב למיקסום סוללה יש את Power Source Optimized חרא ביצועים על סוללה אבל תחזיק לך המון זמן. ויש את Maximum Battery Life שיתן לך מינימום ביצועים כל הזמן גם כשמחובר לחשמל.... אגב אנרג'י זה ממש חרא לדעתי הוא מוריד ביצועים ומה הרווח בצריכת חשמל? ראה למטה ריבוע אחד?! הערכת המערכת היא כ4:30 או 5 שעות לא זוכר בדיוק... והאמת עוד לא בדקתי כמה זה יוצא בפועל.

Lethal Acid

New member
מעניין מאוד

עניין אותי להוריד את מצב הסוללה הכל לשני ריבועים. וכך עשיתי. הוא לא מוריד אצלי את בהירות המסך היא מודגרת אצלי על 3 במצב סוללה. HD מספיק לעבוד אחרי 3 דקות, SLEEP אחי 15 דקות HB אחרי חצי שעה. סוללה 9 תאים. בגלל שאני משתמש בעכבר BT הוא מחזיק לי 3 שעות. אני גם צריך לעשות איתחול לסוללה בקרוב. מה נותנת האפשרות של ADAPTIVE DISPLAY? עוד שאלה מאוד חשובה. אם אני מעלה את המחשב ממצב של HB או כיבוי ואני לא נוגע בו מהר אחרי כשתי דקות הוא יחזור למצב הזה. למה?! תודה

bar666xp

New member
טוב הינה התשובה הספית...

אחרי שעתייים וחצי על סוללה בחגדרות שעשיתי נשאר 15% סוללה. יאלה אני הולך להטעינו מחדש.

bar666xp

New member
אופסי הT61 של העבודה.

לפי מה שהצלחתי להבין מאתר לנובו אז היא 6 תאים. צריך לחייב את היצרניות לרשום על הסוללה ודי לדעתי האישית
לא שזה ממש מפריע לי לחפש לפי הPart Number ואז לגלות מה הPart Number הכללי... ורק אז למצוא את החלק... לינקים לדוגמה... http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-61259.html במקרה של הT61 הזה 40Y6799 כלומר סוללת 6 תאים http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/quickPath.do?quickPathEntry=40y6799&sitestyle=lenovo אבל היה הרבה יותר פשוט אם היו רושמים עליה 6CELL לא?

Lethal Acid

New member
ה9 בולטת

שאלה משום מה כאשר הנייד עולה אחרי כמה שניות אם אני לא נודע בו המסך נכבה ואחרי מס' שניות נוספות הוא בכלל נחשב לHIBRNATE. אני יודע שזה קשור לניהול צריכת חשמל. מישהו יודע מה צריך לבלט שזה לא יקרה? הנייד T61 סוללה 9 תאים. תודה מראש.

Lethal Acid

New member
תיקונים

נודע=נוגע נחשב=נכנס לבלט=לבטל מוסר השכל לדבר בפלאפון ולכתוב הודעה בו זמנית, לפני השליחה יש לבצע בדיקת איות למה שנכתב. SRY.

bar666xp

New member
לא הבנתי משהו...

מה כיוונת בהגדרות צריכת חשמל ואיפה כיוונת באיכדוס או בתוכנת הניהול של לנובו... ולSTENDBY או לHIBERNATION? אגב זה לא רע ביכלל שהצג יכבה זה צרכן זרם הגדול, משמע כיבוי צג = יותר זמן סוללה. אם אפשר צרף תמונות מסך זה עשוי לעזור.

Lethal Acid

New member
תגובה

שניהם מכוונים לאותן הגדרות: ON DC STANDBY-30 MIN HIBERNATION-60 MIN ON BAT STANDBY-15 MIN HIBERNATION-30 MIN זה טוב שהוא נכבה אבל זה מעצבן שאם אתה לא נוגע בו כדקה או שתים גם שהנייד מחובר לחשמל הוא יעבור לHIBERNATION בעצמו. אין קשר למה שאני הגדרתי. אני יודע שיש פה קשר ל ADAPTIVE DISPLAY.

bar666xp

New member
ADAPTIVE DISPLAY?

ADAPTIVE DISPLAY או בעברית תצוגה מסתגלת... הדבר היחיד שמצאתי על הדבר הזה באיכסדוס-איכסטה {שאני לא עובד איתה אגב} ומה שזה עושה זה כיבוי הצג אם אתה כן נוגע במשהו מיד אחרי כיבוי הצג הפער לכיבוי הצג שוב יגדל... כדי לסבר את האוזן זה לא במדויק אם לדוגמה כיבוי צג מוגדר ל2 דקות המערכת עשויה לנסות בפעם הראשונה אחרי דקה וחצי אם באותו הרגע תזיז את העכבר לדוגמה הפעם הבאה תהיה +30 שנית הזמן המקורי... אם שוב תזיז את העכבר הפעם הבאה של כיבוי צג תהיה אחרי 2 דקות וחצי... אבל אין לי משג אם זה הסבר נכון.. לי אישית זה יותר מתחבר עם Adaptive Detail Elision בגדול זה אומר כמה מהירות RENDERING קח שלדוגמה בהדמיית טיסה לדוגמה הוא יהיה איטי, רוב העצמים לא ממש משתנים במהירות אז לא יהיה רינדור מהיר במיוחד.. בשוטרים RGB וכדומה בהם העצמים מתחלפים במהירות רבה יהיה רינדור במהירות שיא. זה הסבר לא מדויק ומתומצת. הסבר על Adaptive Detail Elision אפשר למצוא בhttp://www.cs.princeton.edu/~funk/sig93.pdf בכל מקרה לא רואה קשר בין אף אחד מהם לכניסה לHIBERNATION.

למעלה