powershot g3 =ETTL ?

Ori Kedmi

New member
powershot g3 =ETTL ?

שלום. ברשותי G3 של קנון כשנה. ניתקלתי איתה בבעיה בעיקר בצילום במקומות שמוארים בניאון חזק- שהתמונה (צילום ב-P, ASA50 ופלש חיצוני EX550) פעם מוארת מדי- עד כדי שרופה, פעם חשוכה מדי וכל מה שבאמצע. מה שאני נחשתי שריצוד הניאון "עובד על המצלמה"- האם זה נכון? האם ETTL (בכלל המצלמות) אמור למנוע את זה? והאם ל G3 יש ETTL? תודה מראש. אורי.

I R I S C

New member
הבעיה במצלמות דיגיטליות היא

הדיוק שלהן-כל תזוזה קלה שלהן משנה את נתוני החשיפה. הרעיון הוא להשתמש בנקודת הפוקוס המרכזית בלבד,כאשר מצלמים בעזרת הפלאש.ואותה למקם בדיוק על האוביקט שרוצים שיהיה מואר היטב,למשל הפנים של אדם,שרוצים לצלם-לא התאורה למעלה ולא בגדיו הכהים\בהירים. אם משנים קומפוזיציה לאחר קביעת החשיפה,רצוי לנעול את החשיפה בעזרת הכפתור המתאים. לא ציינת באילו תוכניות צילום אתה משתמש.לצילום בתאורה מלאכותית אני אישית מעדיפה את התוכנית הידנית המלאה.(על הEOS 3,50,30,...)

Ori Kedmi

New member
איריס, תודה על התגובה אבל..

כחלק מעבודתי בעיתון אני מצלם מוצרים. וכך קורה, רק בחנויות מסויימות ששתי תמונות באותו מיסגור ובעצם מבלי להזיז את המצלמה וכשהפלש טעון לגמרי - אחת שרופה ואחת כהה. דרך אגב, הזכרתי שאני מצלם ב-P . ב G3 במצב ידני מלא (M) יש צורך לכוון גם את כמות הפלאש באופן ידני- שזה כבר יותר מדי ידני לטעמי.. אז בחזרה לשאלה אם ל G3 יש ETTL ואם ETTL יכול בכלל למנוע את החשיפה המוטעת.. ממה שמצאתי באינטרנט- לא מוזכר שיש. אם יש כניראה שהבעיה היא אחרת ואין לי מה לשדרג למצלמה שבטוח יש ETTL (מה שאני כרגע חושב זה powershot pro1 של קנון). תודה מראש. אורי.

Ori Kedmi

New member
שכחתי להזכיר- כבוי ניאון=נפתרה בעיה

מבקש סליחה שהשמתתי פרט חשוב זה- שמכבים את הניאון בחנות או לפחות מנתקים את הנורות שמעל המוצר הבעיה ניפתרת והמוצר מואר בדיוק במידה, תמונה אחרי תמונה.. הבעיה שלא תמיד אפשר להחיך חנות שלמה בשביל זה
תודה. אורי.

pixpix

New member
תאורת ניאון

במנורת נאון מחזור התאורה הוא 100 HZ כלומר האור מגיע לעצמה מקסימלית ויורד לעצמה מאוד נמוכה 100 פעמים בשניה.( בניגוד לנורות ליבון שבהן הפרשי העצמה קטנים יחסית) אם תכוון זמן חשיפה שהוא כפולה שלמה של מחזור התאורה, תקבל עצמת הארה אחידה. כלומר זמן חשיפה של 1/100 או 1/50 או 1/25 וכו". תנסה לכוון את המצלמה במוד "TIME PRIORITY" וזמן חשיפה כאמור

I R I S C

New member
צודק.צריך להתייחס כמו לצילום

בתאורת ניאון או שפופרות אחרות(למשל מסך טלויזיה) - זמן צילום 1 חלקי תדירות התמונות\קרינה יתן תוצאה מתאימה.

למעלה