Power ranking סיבוב שלישי

Rapgamer

Well-known member
ממשיכים לדרג את הקבוצות במקומות 17-20 בליגה.

שלי:
20. יוסטון- קבוצה צעירה במגמת עלייה. אז למה דוקא כאן? כי הם עשו קפיצה גדולה מאוד בשנה שעברה ואני עדיין לא מרגיש שיש להם זהות לגמרי ברורה. לפעמים גרף השיפור לא ליניארי והם ילכו חצי צעד אחורה לפני שיגבשו את הזהות סופית וימשיכו להשתפר. במיוחד שאין כמעט ניצחונות קלים במערב.

19. קליפרס- זה שילוב של כמה דברים- היותם מלכתחילה אוברייטד בעיני, האובדן של פול ג'ורג' וחוסר האמון ביכולת של קוואי להישאר בריא. יש להם פוטנציאל התרסקות ממשי אבל אני חושב שיש לקבוצה הזאת הרבה פנים והם מסוגלים לנצח גם דרך ההגנה, מה שהם לא טרחו לעשות במרבית עונה שעברה.

=========מפה והלאה יש איזור צפוף בדירוג שמורכב מקבוצות שינצחו בעונה הרגילה אבל לא מאיימות בפלייאוף, ומקבוצות מבוגרות שמסוכנות בפלייאוף אבל יהיה להן קשה לתפוס seed טוב.

18. מיאמי- השחיקה המתמשכת בסגל של ההיט שנחלש באופן עקבי בשנתיים האחרונות מראה את אותותיה. אני חושב שמבחינת ראש בראש בפלייאוף זו קבוצה יותר טובה ממקום 18 אבל היא כרגיל תסיים בפליי אין ומשם להתניע ריצה מול האריות זה קשה מאוד.

17. גולדן- התלבטתי מי להכניס לכאן ובסוף הלכתי עם גולדן שהיא ה"תשובה הנכונה" יותר מאשר מבטאת את תחושת הבטן שלי שדוקא תהיה להם עונה טובה. הסיבה היא שבדומה למיאמי, פוטנציאל הנפיצות שלהם בעונה הרגילה יחסית נמוך כך שיהיה להם קשה להימנע מהפליי אין. כשהם שלמים הם מסוכנים אבל יהיה להם קשה להחזיק מעמד ב15-20 משחקים שסטף מחמיץ כל עונה, מה גם שהוא כבר בן 36 וזה סימן שאלה נוסף בפני עצמו.

Krit123

Well-known member
נעשה דירוג בהמשך נרחיב

20. יוסטון

19. קליפרס

18. גולדן

17. פליקנס
התלבטתי בין שלוש קבוצות. בטיר הנוכחי ישנו כאלו שמסוגלות לעשות סיבוב שני ומקסימום גמר איזורי. בינתיים אני עם הפליקנס כי אין סנטר למרות שאני אוהב את הבחירה בדראפט. לא ברור מה יקבלו בתמורה לאינגרם. אני חושב שהם טובים מהקינגס למשל, פשוט יש פחות ודאות לגבי הסיד והסגל.

fatnoam

Active member
קודם כל, פייר, כאן זה כבר נהיה מאוד קשה. כל הקבוצות מה שנקרא ״קבוצות״ והרבה תלוי בחיבור, כימיה וכמובן פציעות. יותר קל להתחיל לדרג מי בטוח יותר חזקות ואז מי תישאר פה ומי לא יותר קדימה. או לפחות ככה המוח שלי פועל.

20. פליקנס
האמת אני מופתע שהם כאן, עם אינגראם, ציון, מקולום ודז׳אנטה בחמישיה (מרוויחים יחד 136 מליון דולר העונה אגב), אתה יכול להיעקץ מכל כיוון. מלא כישרון יש. אבל הקבוצה הזו לא מאוזנת בשיט. קודם כל הסנטר הפותח שלהם זה דניאל ת׳ייס ואין להם סנטר מחליף. בחמישיה הנ״ל, חוץ ממקולום, אין ממש קליעה מ-3. לא קצת מוזר בעידן שלנו?
הלאה, שני השחקנים הכי טובים שלהם מהספסל הם טריי מרפי והרב ג׳ונס, אצל הרבה קבוצות (במיוחד מרובות הכוכבים) הם היו נכנסים ישר לחמישיה בלי למצמץ. כאן הם משחקים בדיוק בעמדות של וויליאמסון ואינגראם, שאמורים להיות ה-1-2 פאנץ׳ של הקבוצה. אמנם מרפי קלעי ואפשר להזיז את ציון לכל עמדה, והרב יכול לשחק 2 כי בסה״כ ווינג, אבל שוב, חוסר האיזון זועק לשמיים.
אינגראם נמצא בעונה האחרונה לחוזה שלו והפליקנס לא ששים לחדש לו. מצד שני בליגה אין ממש עניין, ולשחקן עם אישיות גבולית משהו כשלו זה יכול להוביל או לעונה רעה, או לעונה שהוא מנסה להוכיח את עצמו כדי לקבל את ה-270 ל-5 או מה שלא המקסימום כרגע, ולדעתי זה יבוא על חשבון הקבוצה.
ציון נתן עונה לא רעה בקודמת ונפצע ממש מעט, לדעתי זו האנומליה, ועכשיו הוא ייפצע הרבה והחבר׳ה יתדרדרו למטה.

19. קליפרס
כן עד כדי כך אני שונא את הארדן ועד כדי כך אני חושב שיהיה גרוע ההארדן-שואו כאשר המזוקן בן 34 ורחוק משיאו. קוואי - בדומה למה שכתבתי על ציון - עבר עונה יחסית נטולת פציעות, אבל לדעתי הוא הושבת בפלייאוף בגלל הברך, יש ערפל על זה, אבל אני חושב שהוא לא חוזר אותו שחקן, כפי שהעידו גם בנבחרת ארה״ב על זה. משמע, או שהוא לא משחק, או שהוא לא משחק ברמה שלו, כן, אם הוא חוזר כשחקן של 18 נק׳ למשחק, מדובר פה בקבוצה שלא יכולה להגיע רחוק. תחשבו על זה שניה.
בסופו של יום בקיץ הם החליפו את פול ג׳ורג׳ בדריק ג׳ונס ג׳וניור, זה רע ממש.
קווין פורטר ג׳וניור יכול להיות שיחוק, אבל גם בונז היילנד יכל להיות שיחוק, ואולי גם ווסטברוק, וכולם מקרי ראש שבסוף לא היו שיחוק אז בואו לא נהמר על המכה נשים הזה. נורמן פאואל וטרנס מאן ימשיכו לעשות את שלהם, זובאץ׳ (אוברייטד) יעשה דברים יפים כי יש פה כמה חבר׳ה שמוסרים היטב, אבל בסופו של דבר זה אוסף של שחקנים משלימים שנועד להשלים כוכבים, ולדעתי מהכוכבים שלהם נשאר אבק בלבד.

18. מיאמי היט
באם הוא סלע של יציבות ומשתפר התקפית. חושב שהוא יבוא אריה אחרי האולימפיאדה. אריק ספולסטרה בעיני המאמן הטוב בליגה, או לפחות הטוב בין הקבוצות שהיו רלוונטיות בשנים האחרונות (סליחה פופ יא אגדה). אבל עד כאן הדברים הטובים. ברעים יש כמובן את ג׳ימי שלא ממש מקבל חוזה חדש וזה לא ממש טוב להדליק את האישיות הבאמת-גבולית שלו, ולכו תדעו כמה רעש ובלגן הוא יעשה. במינסוטה זה היה סרט אימה. פה הוא לא יעשה את אותן החארטות, אבל יש להניח שזה לא יהיה יפה ולא ייגמר יפה.
הלאה, בקקורט של טיילר הירו וסקארי טרי הוא אולי גדול כישרון וביצים, אבל לדעתי מאוד פציע, לא מסודר/מאורגן ולא ממש עובד עם הדרך בה ספולסטרה בונה את הקבוצות שלו. בכלל, ההיט הזדקנו ונראה שלספולסטרה יהיה קשה בהרבה להנחיל את הכדורסל שלו.
ב-4 נראה רוטציה של יוביץ׳, האקז ואולי קווין לאב (אם ספולסטרה ירצה לשחק את תומאס בראיינט ב-5 במקומו). בכל מקרה זה ממש ממש לבן ולא מספיק טוב לליגה הזו בעיניי. שאר הספסל של ההיט רחוק מלרגש, הצעירים (הייסמית׳, הסנטר קלל וור מהדראפט) נראים מאוד raw או לא כאלה שיתרמו הרבה השנה, ושאר הספסל מלא בותיקים בינוניים כמו אלק ברקס, דאנקן רובינסון וג׳וש ריצ׳רדסון.
לא התלהבתי.
כן התלהבתי מאיזה נובאדי שהם החתימו בשם Keshad Johnson - שם שמבטיח קריירה בגלבוע גליל ברגע שנכבוש את הצפון בחזרה מחיזבאללה.

17. יוסטון רוקטס
אני יותר חם על הרוקטס מכולם כנראה, אבל זה מתבטא באותה דבוקה כי פאקינג הליגה עמוסה בכישרון ולך תשים את אלה מעל סטף/לברון (רמז לדבוקה הבאה?).
הקטע ברוקטס זה שהחמישיה לא כל כך מרגשת אבל יש כל כך הרבה כישרון ויוטיליטיז על הספסל, רק מחכים לדקות המשחק לעלות ולטרוף. מבחינתי הוטרנים שבקבוצה כמו ברוקס (פייר, מיותר כאן) או פרדי ואן פליט (עדיין טוב), ג׳ף גרין וסטיבן אדאמס - פשוט כאן בכובע החונכים לחבורה הצעירה והמוכשרת שיש לרוקטס.
שנגון (מדהים) וג׳בארי סמית׳ (הטמפלייט ל-4 החדש בליגה אולי) - כבר מעולים ורק ישתפרו. ג׳יילן גרין - עדיין לא ברור אם הכיוון הוא ג׳יי אר סמית׳, ג׳ייסון ריצ׳רדסון או דמאר דרוזן של טורונטו, אבל די ברור שכבר לא מדובר בפחות מהנ״ל. משדר גם קצת יותר שמחת חיים מזאק לאבין, ובכל אופן לא באסט.
טארי איסון וקאם וויטמור - שני אתלטים מצוינים, חזקים, שעולים לטרוף כל כדור. אמן תומפסון קצת פחות פוטנציאל מאחיו בדטרויט אבל גם התקרה שם גבוהה מאוד. ג׳יישן טייט כבר הראה ניצוצות והתחיל לפרוע שטרות. ריד שפארד נראה בחירת דראפט מעולה, ממש בולר אמיתי, ועוד לחשוב שיש לו מה ללמוד מפרדי שיפתח... שילוב מעולה בעיני. גם AJ גריפין נראה טוב בסאמר ליג. את הסגל משלימים ארון הולידיי וג׳וק לאנדל - שחקנים לג׳יט בליגה.
בקיצור, סגל מאוד מאוד רחב, שגם חסין מפני פציעות, וגם יכול לשלוח בטרייד שני צעירים מבטיחים וסאלארי פילרס מבלי להיפגע יותר מדי, ולהרוויח כוכב.
לא יודע אם הרוקטס יותר טובים כרגע מהקבוצות שהם עקפו, אני כן יודע שבניגוד לאלה שדירגתי מעליהן, הטרנד כלפי מעלה, ויש להם את כל הכדורים באקדח לירות על הליגה השנה, בין אם זה צעיר שובר תקרה או טרייד, הכל in play.

למעלה