Power ranking- מסתדרים בשלשות

Rapgamer

Well-known member
נשארו 12 קבוצות לדרג, נעבור מעתה והלאה ל3 קבוצות בכל סיבוב. הפעם מקומות 10-12.

שלי:
אני יודע מי 3 הקבוצות הבאות אצלי בתור, קשה להכריע בסדר הפנימי. מדובר בקליבלנד, ממפיס והלייקרס.
קליבלנד והלייקרס הן שתי קצוות- הראשונה קבוצת עונה רגילה מצוינת ששוב תתחרה על יתרון ביתיות אבל נחשבת ליריבת פלייאוף יחסית נוחה. השנייה התקשתה להתחמק מהפליי-אין אבל מסוגלת לעשות ריצת פלייאוף עמוקה בהינתן מצ'אפ מתאים. ממפיס איפשהו ביניהן, אפשר לטעון שהיא טובה בשני התחומים אבל קשה לזכור את הפעם האחרונה שהיו בסגל מלא.
נלך על-
12. לייקרס- מכבד אותם אבל כמו שגולדן ומיאמי שילמו אצלי בדירוג על תקרה בעונה הרגילה שמגבילה את יכולת ההתקדמות בפלייאוף, כך אעשה גם עם הלייקרס.
11. קליבלנד- אמנם 11 אבל יותר קרובים ל16 מאשר ל6. מכיוון שיש כאן מימד של projection אני חושב שיש סיכוי שהעונה הבאה היא עונת הפריצה של מובלי ואז הקאבס יוכלו להיות לג'יט סמי-קונטנדרית.
10. ממפיס- היה לי יותר נוח לדרג אותם באמצע בין הנ"ל אבל בתכלס חוץ מrecency bias שעובד נגדם וסימן השאלה של הכשירות, זו קבוצה איכותית שמנצחת 50+ משחקים בעונה ולא הראתה דגלים אדומים מיוחדים בפלייאוף. הגרעין עדיין צעיר ואמור להשתפר אז ניתן להם את הבכורה מבין השלוש.

Krit123

Well-known member
12. לייקרס
אני אוהב את הדואו שלהם יותר משל הסאנס מכמה בחינות, דיוויס בשיאו ובכל זאת, לא בטוח שיעשה להם טוב לבזבז אנרגיות באולימפיאדה. מאמן חדש שנכנס לסיטואציה לא פשוטה. הרוקי יצטרך לתת להם דקות טובות והם לא יכולים לקבל פחות מואנדו וגייב וינסנט. אין לי כוח לפגוש אותם שוב סיבוב ראשון.

11. אינדי
לצפות בהם זה קצת לאכול מלא סוכר, כיף בעיקר בהתחלה. הם בכיוון טוב, צריכים לעבות את ההגנה.

10. סאנס
ההסתכלות שלי די שטחית - הם עדיין בטווח יכולת אישית חריגה שתוביל לריצה. לצורך העניין אם הם פוגשים את דאלאס סיבוב ראשון, מסוגלים להפתיע ולעבור. המערב עמוק יותר מהמזרח ובאותה המידה הוא שוויוני ונזיל יותר, לכן הם מדורגים גבוה מקבוצות לא פחות איכותיות כמו אורלנדו, קליבלנד ואחרות במזרח.

Rapgamer

Well-known member
בעיני אינדיאנה קבוצה יותר מסוכנת מאשר פיניקס. אמנם לסאנס יש סטאר קוואליטי כבד בצמרת אבל מעט מאוד מסביב, הם לא נפיצים כמו אינדיאנה שמשחקת מהר, מעיפה המון שלשות ומרובה בשחקנים מוכשרים באופן כללי.
גם בעונה הרגילה אני חושב שאינדיאנה תנצח יותר, אני כנראה פשוט היי עליהם.

Krit123

Well-known member
אני גם חושב שהם ינצחו יותר, ולאו דווקא יעזור להם. לשיטתי אם פיניקס פוגשת מסיד גבוה קבוצה כמו הפליקנס או הקינגס, היא בעמדה טובה. אם אינדי לעומת זאת נתקלת במיאמי או קליבלנד, פחות, אולי הרבה פחות. עכשיו אם אני מוסיף את לזה לעובדה שהטופ 4 במזרח קשוח בהגזמה, אני פשוט פחות אוהב את הסיכויים שלהם להתקדם.

Rapgamer

Well-known member
קודם כל דירגת את קליבלנד/מיאמי מעל סקראמנטו/פליקנס, אבל בסדר.
אני לא חושב שפיניקס תתפוס seed גבוה ולדעתי הם flat out פחות טובים מאשר אינדיאנה. אני חושב שיש לפייסרס יותר כוח אש, יותר אייקיו כדורסל על המגרש ועל הקווים, הכיוון שלהם הוא למעלה. פיניקס מבוגרת, נוטה לפציעות ולדעתי סביר יותר שתמצא את עצמה מול סקראמנטו/פליקנס במשחק פליי אין מאשר בסדרת פלייאוף.

Krit123

Well-known member
רוב הקבוצות פה בערך באותו הטיר.
לא בטוח שיש להם יתרון על הקווים, באד מאמן טוב בפרט בעונה הרגילה. לא מסכים שהם חד משמעית טובים מהם, הם נעים בכיוונים שונים ובכל זאת אני מעריך את הסיכויים של פיניקס כגבוהים יותר להתקדם.

fatnoam

Active member
12. לייקרס
מצחיק שמצב שבפלייאוף הלייקרס יותר טובים משתי הקבוצות האחרות שדירגתי פה, אבל זה לא נכון לעונה הרגילה מצד אחד, ומצד שני הם במערב ולכן פחות סיכוי עבורם להגיע רחוק. כאילו לאינדי וקליבלנד יש סיכוי גבוה יותר להגיע לסיבוב שני, למרות שבסדרה ראש בראש הייתי לוקח את הלייקרס מול כל אחת מהן. פלא הליגה הזו.
בכל מקרה אני חושב שהלייקרס בשנה שעברה עלו לפלייאוף מהפלייאין מה שגרם להם לפגוש קבוצה חזקה בסיבוב הראשון וללכת הביתה. די בחוסר מזל הם פגשו את הנאגטס (המנחוס שלהם) אבל אני לא חושב שהשורה התחתונה היתה שונה גם אם היו פוגשים את הת׳אנדר או הוולבס.
הקיץ שלהם היה חלש וטוריאן פרינס (אוברייטד בעיני, אבל לא לא יעיל) עזב, ושום דבר לא הגיע. בדראפט אומרים שהם בחרו טוב יחסית לבחירה 17, אבל מדובר באוסטין ריבס 2.0 בעיני. זה לא רע, אבל יש להם כבר אחד. היה עדיף איזה גארד אתלטי וחזק במקום די-לו הרך.
כשאתה לא מתקדם, עומד במקום, ושאר הקבוצות מתחמשות, בעצם נראה שאתה הולך אחורה. לברון לא נגמר, דייויס נראה מדהים, ושניהם גם מצויינים בנבחרת עכשיו. זה כנראה יספיק לעונה די דומה לזו, שבסופו של יום מאכזבת.
מה שיכול לעשות את העונה הזו לטובה זו פריצה של האצ׳ימורה, חזרה לימי ההיט של גייב וינסנט, קשיחות של די אנג׳לו ראסל, והתחמקות מפציעות - זו של ג׳ארד ונדרבליט הפריעה להם להתקדם. בכלל, הוא non shooter אבל הוא מדביק הכל שם כשהוא משחק, אני הייתי עולה קבוע איתו ועם לברון בעמדות הפורוורד, עם איידי בסנטר, ומתמודד עם כל קבוצה. אם בפנטזיות עסקינן, שימזגו את ווד (מוכשר, אבל רך, עצלן ולא שומר) עם הייז (קפיצי, אנרגטי וחסר מושג) לשחקן אחד, ויהיה להם אחלה מחליף בעמדת הסנטר.

11. אינדיאנה
בפייסרס עניינים כרגיל, כל עוד הצעירים משתפרים התקרה של הקבוצה עולה. אייזיה ג׳קסון יכול להתפתח לסנטר יותר רציני ממה שהוא היום, ואם זה ייכשל אני דווקא אוהב את ההימור על ווייזמן, יש מצב ללייט בלומינג שם הרי הוא לא לחלוטין חסר מושג, פשוט לא מצליח להשתלב. במסגרת השמחה הזו שמנהיג האליברטון (ומקונל יש לציין), הוא יכול להיות ממש אחלה. לפייסרס רשימת מכולת של חבר׳ה צעירים שקפצו מדרגה ויכולים לקפוץ שוב בשנה הקרובה, אני מהמר שאובי טופין דווקא הוא הזה שיעשה עוד leap (ואצלו מדובר בוואחד leap), בעוד ששאר הגארדים/ווינגס יישארו במקומם בערך. מי יודע אבל.

10. קליבלנד
הקאבס מעל הפייסרס כי אני חושב שהם פשוט גל אחד של בגרות יותר. הסגל יותר צר אבל מלא במקצוענים מוכחים יותר - כמו לאברט ומיטשל. יש להם בעיה בעמדת הרכז המחליף בעיקר כי גארלנד פציע מאוד, וגם בעמדות הגבוה אין להם ממש סייז מהספסל אלא דין ווייד/ניאנג/סאם מריל שהם פורוורדים שיכולים למתוח את הרצפה אבל לא לקפוץ לשום מקום. למעשה תעודת הביטוח שלהם לאלן זה לשים את מובלי בחמש.
שווה לשים עין על מערכת היחסים בין מיטשל לגארלנד. אני לא חושב שיש בינם ביף, אני חושב שהם מעריכים אחד את השני, אבל גארלנד הוא רכז שצריך גם לקלוע, ומיטשל הוא שוטר שהרבה פעמים לוקח על עצמו הובלת כדור ויצירת מצבים. השלם של שניהם קטן מסכום חלקיו בעיני.

למעלה