Pompeii

Nadavcat

New member
Pompeii

בסרט של הפינק פלויד... ישנו שיר שהם מנגנים (לא באולפן) שמתחיל עם אורגן.. ושיאו מגיע כשגילמור שר (יותר נכון, צועק) תהיתי איזה שיר זה... אני באמת זה זוכר שאני מכיר אותו מאחד האלבומים.. מי יעזור לי ? (זה השיר בו גילמור מצולם עם שיער מכסה את הפנים כשהוא שר..) נדב.

meandmeandme

New member
אמממ...

בCarefull with the axe engue ואטרס צועק, יכול להיות שזה אתה מתכוון.

Nadavcat

New member
לא.

התכוונתי לגילמור. זו לא ממש צעקה.. אלא מן "אההה...." שכזה... לא משהו אלים. צעקה נעימה. בערך בדקה 36

crime zone

New member
ECHOES מן הסתם...

השיר המדובר הוא ECHOES מתוך MEDDLE, הבחור ששר בהתחלה "עם השער על הפנים" (מאד משעשע) הוא ריק רייט כמובן. מה גם שזה השיר היחיד בסרט לפי דעתי שבאמת מגיע לדקה 36 ויותר. בהחלט אחת יצירות הפרוג הטובות.

Dancin Fool

New member
מה פתאום אקוז

Saucerful of secrets ויש את זה באומגומה ובדיסק באותו שם של היצירה

crime zone

New member
לא נכון, בסורספול אין 36 דקות...

לא נכון, בסורספול אין 36 דקות... כמו שהבחור ששאל את השאלה אמר ("הוא צועק בדקה ה36...") בשיר סורספול אוף סיקרטס יש "רק" 11 דקות. וחוץ מזה איזה עוד נעימת אורגן אתה מכיר מהווידאו של פומפיי שאורכת 30 ומשהו דקות ולכן ECHOES היא התשובה (הבחור פשוט נראה לי מתבלבל בין גילמור לרייט)

Nadavcat

New member
נוצר פה בלבול אדיר....

שאני (הבחור) אומר "דקה 36", אני מתכוון לדקה המסויימת הזאת.. בדיוידי ריפ של ההופעה. (יש לי במחשב.) שאני אומר "שיער על הפנים" אני לא מתכוון לזקן... (אני לא אידיוט) אלא אני מתכוון לשיער על הפנים יעני בגלל רוח... ואני לא מתבלבל בין גילמור לרייט... אני יודע איך גילמור נראה יותר טוב מאיך אמא שלי נראית ! :) אוקיי. עכשיו לתשובה הנכונה (שקיבלתי פה כמובן, תודה) זה באמת Saucerful Of Secrets לקראת סוף השיר... יש אקורדים באורגן... ומעין מקהלה שרה.. ובהופעה... גילמור שר לבד. נדב.

אהההה...

בביצוע באומגומה, כמו שציינתי לעיל - תשמע את גילמור "צועק" אהההה, דומה מאד למה שהיה בסרט של פומפיי. תהנה.

Saucerful of secrets

ללא כל ויכוח . (בתחילת כל קטע מצוין שמו .) הקטע מתחיל בכל מיני אילתורים , ווטרס מכה בגונג ,מייסוןהתופף מיקצב שחוזר על עצמו. לאחר מכן יש קטע שקט יחסית בו רייט מנגן באורגן ואז מגיע הקטע בו גילמור שר( או למעשה צועק אההה כמו שכתבו כאן). Saucerful of secrets לקוח כמובן מהתקליט באותו שם , רק שבביצוע האולפני ,במקום גילמור שצועק , השירה מבוצעת ע"י מקהלה (או מלוטרון שנשמע כמו מקהלה ) שאר החלקים הקודמים לקטע הזה דיי זהים בתקליט ובביצוע בפומפיי. Saucerful of secrets מבוצע גם לייב באומהגומה (האמת שמזמן לא הקשבתי לתקליט הזה )כך שאין סתירה בין התגובות השונות.

Nadavcat

New member
לא היה לי כח להתקשר.

לסיכום. גילמור הוא מלך העולם.

למעלה