poemas

poemas../images/Emo24.gif

והנה לפנכם ידידי פואמה ראשונה, אבקש תרגום מדוייק מי שיכול לתרגם יבורך ?por que os amo Me lo pregunta el mundo, tambien vosotros me lo preguntais a veces antes de ver mis ojos encendidos y de abrigar mis versos por que me inclino ante vuestro pasado y mi voz se transforma cuando os nombro? Corre sangre judia por mis venas?i Que alto placer para mi corazon sediento! Fui tal vez una hebrea en Babilonia que dejara en Sion todos sus cantos? Hui de egiptp? Vivi junto a Abrahamlla Gran promesa? Vuestra luz se adueno de mi destino. Abrazasteis mis lunas temblorosas: me llamasteis amiga desde siempre.Las flores de David son mi universo y sigo vuestros rios de la esperanza. Entre todos los pueblos de la Tierra, igual que lo hizo Dios os escogio mi alma היידה קרידוס לפנכם הפואמה, מה דעתכם על עבודת צוות לתירגום?

avielss

New member
לא מדוייק..אבל ניסיתי

למה אתם אוהבים? כהעולם שואל אותי וגם אתם שואלים אותי (שואלים אפשר גם מבקשים..לא ברור) לפני שרואים את עיני דולקות ונצירת (abrigar) שירי שמשתחווה לפני צעדיכם. וקלי משתנה שאני קוראת לכם פזור דם יהודיה בעורקי. איזה תענוג לליבי העצוב היתי כל הזמן יהודיה בבילוניה שהשאירה בציון את כל שיריה. יצאתי ממצרים חייתי ביחד את ההבטחה הגדולה לאברהם אורכם מחזיק את תקוותי כסו את ירחי הרועד קראתם לי חברה לתמיד פרחי דויד וצחוק תקוותכם הם צלילי . בין כל אזרחי העולם .שווים ברא אתכם אלוהים ואת ליבי לקח. שלמה ארצי פראייר לידה מירה סי ספואדה אנטנדר אונה קוזה קומו בנדם

רותי ב.

New member
אַי קוזאס קי נו אינטנדי ../images/Emo4.gif

פרימרו די טודו - המילה OS איזו מין צורת גוף זו? איך אפשר לתרגם? כמו אביאל, "למה אוהבים?" או אולי זה קיצור של vos אותכם? למה אוהב אתכם? איך בדיוק ?

avielss

New member
בדקתי במילון ספרדי אנגלי

OS=אתם=VOS אולי זה קיצור ככה זה תוגרם בכל אופן

רותי ב.

New member
זה בכלל נראה לי יותר ספרדית

מלאדינו. לא יודעת, אולי זה רק אני...

tsiporganeden

New member
רותי,לה השיר הוא בשפה הקאסטיליאנית

ואכן המילה OS זה VOS רציתי לתרגן קסת אבל לסמחתי (רציתי לתרגם קצת אבל לשמחתי) אביאל כבר עשה את זה ובהצלחה רבה.

avielss

New member
אגורה ומוס טרוקר אל נומרה דל פורום

לדינו אי קסטיליאנית....

רותי ב.

New member
../images/Emo6.gif

גם צורת הכתיב, למשל השימוש באות "C" כדי להגות ´ק´ היא לא לפי הכללים של כתיבת לאדינו בלועזית, בהם כידוע ´ק´ נכתב ב- K ו- ס´ נכתב ב- S ..

למעלה